Sokba kerülhet az EA-nek az NBA Elite csúszása

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 30.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts sportjátékai már-már menetrend szerint készülnek, késésnek sosem volt helye a kiadónál. Az NBA Elite 11 megjelenése mégis csúszik, ráadásul azt sem tudjuk, hogy meddig. Elemzők szerint sokba fog ez kerülni az EA-nek, hisz az NBA Live már eddig is lemaradásban volt a 2K kosárjátékához képest.

Az NBA Elite 11 az eredeti tervek szerint októberben jelent volna meg, így a 2011-es pénzügyi év hátralévő szakaszában körülbelül 1,65 millió példányt tudott volna értékesíteni a kiadó a játékból - legalábbis a Wedbush Morgan elemzője, Michael Pachter korábban így számolt.

A bejelentés óta az ő előrejelzésében már csak félmillió eladott kópia szerepel, Pachter szerint ugyanis valószínűnek tűnik, hogy idén már nem fog megjelenni a játék. A Lazard Capital Markets munkatársa, Colin Sebastian még pesszimistább, szerinte arra sincs esély, hogy még ebben a pénzügyi évben, azaz március 31-ig ott legyen a boltok polcain az új NBA.

Ha Pachter számításai helyesek, az októbertől decemberig tartó negyedévben az Electronic Arts 60 millió dolláros bevételkiesést lesz kénytelen elkönyvelni, talán kis szerencsével az NBA Jam pótolhatja ennek az összegnek egy részét.

A hét eleji bejelentésben Peter Moore arra hivatkozott, hogy a korai verziók tesztelése során kapott visszajelzések alapján még csiszolniuk kell egy keveset a játékon, ezért csúszik a megjelenés. Bárhogy is legyen, az tény, hogy az ígéretek szerint alaposan gatyába rázott NBA Elite 11-nek tökéletesen kell sikerülnie, ugyanis a korábban NBA Live néven futó sorozat így is lemaradt a 2K Sports rivális kosárlabda játéka mögött.

6.
6.
terenceHill
2ksportos-t nme hiszem, hogy utolérik minőségben. A 2k-s már a hihetetlen jó kategória felé közelít. Ez a live/elite meg az arcade, mese, és gagyi kategória felé. :)
4.
4.
Top Secret
3.
3.
krami
#2: Túl sok ott a pénzéhes ember, szóval ilyen nem lesz.
2.
2.
SLi
#1: Nyilván nem, de ha mindent így ráhagynának, előbb-utóbb csak sikerülne.
1.
1.
krami
Nem hiszem h csődbe fognak menni a késéstől..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...