HWSW: Adatokat továbbítanak a Facebook-játékok

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A felhasználók és a személyiségi jogok védelméért küzdők árgus szemekkel figyelik, hogy a Facebook hogyan kezeli a személyes adatokat. A cég sokat fejlődött e téren, viszont a külső alkalmazások fejlesztőiről bebizonyosodott, hogy nagy tételben árulkodnak használóikról - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A közösségi oldal egyik mozgatórugója, hogy külső fejlesztők is képesek alkalmazásokat, játékokat írni és beilleszteni az oldalba, ami alapjában véve nem rossz, hiszen színesíti a felhozatalt, s mindenki számára szórakoztató, kényelmes vagy produktív platformmá teszi a Facebookot. Számos olyan alkalmazás van, ami azonosításra is alkalmas személyes információkat ad át internetes hirdetéssel vagy éppen követéssel, profilozással foglalkozó cégeknek. Ezek sértik a Facebook szabályzatát is, de úgy tűnik ettől függetlenül ez egy létező gyakorlat, s nyugodtan lehet csinálni.

A Wall Street Journal leleplező riportja szerint számos alkalmazás létezik, amik a felhasználói nevét, adatait, s sok esetben barátainak adatait is legkevesebb 25 különböző reklámcég felé továbbították. Ez nem lenne olyan nagy gond, amennyiben csak elszórt esetekről és néhány ezer felhasználóról lenne szó, s az ilyen alkalmazások rövid időn belül ki lennének tiltva a Facebookról, de a WSJ szerint a 10 legnépszerűbb alkalmazás mindegyike érintett, többek közt a Zynga Farmville nevű játéka is.

Érdekel, hogy milyen módszerrel szerzik meg a felhasználók adatait?

Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

6.
6.
bzsp
látom nem csak nálam maradtak ki a fácsebúkos játékok :D
5.
5.
dareal
#4: az lehet, osztom, de ettől függetlenül ennek van a legnagyobb piaca. jelenleg a farmville a legjátszottabb játék, több mint 70 milla playerrel. evidens, hogy arra pályáznak, ami a népnek kell.
4.
4.
Skyer
Ezeknek a f4szbúkos játékoknak annyi értelme van, mint a szögesdrót WC papírként való felhasználása.
3.
3.
bsg09
Talán nem kéne engedni, hogy minden alkalmazás hozzáférjen az adatainkhoz.
2.
2.
Ryukian
Számomra értelmetlen, és unalmas a sok buta játék. Alkalmazásokon szoktam jókat nevetgélni, de a játékokkal sosem békéltem meg. Hát még szerencse!:D
1.
1.
Top Secret
Na ne még jó hogy nem játszok rajtunk max régebben a FarmWillel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...