Az X360-tulajok 30%-a vásárol XBLA játékokat

  • Írta: zoenn
  • 2010. október 19.
  • Biznisz
Link másolása
Régóta napirendi téma az elemzőknél, hogy a videojáték piac kizárólag a digitális terjesztés felé orientálódik majd a jövőben, így meglehetősen ideális adatnak bizonyul az a tény, hogy az Xbox 360 tulajok mintegy harminc százaléka aktívan vásárol és tölt le arcade játékokat a Marketplace-en.

James North-Hearn, az egyik legsikeresebb XBLA-cég, a Foundation 9 vezérigazgatója szerint az arcade játékok fordulópontot jelentenek. Az anyavállalat és a fejlesztők célja az, hogy egymás portékáit múlják felül újra és újra - a Foundation 9-nek olyan címeket köszönhetünk, mint az OutRun Online Arcade és a Super Street Fighter Turbo HD.

"Úgy becsüljük, mintegy 16 millió darab játékot vásárolnak ott. A megvásárolt Xbox 360-ok száma 40-50 millió, attól függően, hogy melyik elemzőre hallgatunk. Ez elég szép. A bázis 30 százaléka nem csak online van és használja a Live-ot, hanem játékokat is vásárol rajta. Ez a legjobb jel arra nézve, hogy a jövőben is ösztönözzük a vásárlókat az ilyen típusú forgalmazásban."

North-Hearn rámutatott arra is, hogy bár nem ekkora mértékben, de a PSN szolgáltatás is hasonlóan erős platform, ez  pedig újabb érv a kizárólagos digitális forgalmazás felé való eltolódásra. Csak a pontos időpont ismeretlen egyelőre. Az XBLA-ra és a PSN-re építeni kell, semmi kétség.

12.
12.
NinjaNorb
11.
11.
kevinbutler
Ha én veszek egy bivalyerős konzolt akkor biztos nem ilyen játékokkal szeretnék játszani elsősorban.
9.
9.
NinjaNorb
#5: biztos jópofák egyébként csak hát nem nagyon telik rá zsebpénzből az az igazság:/
8.
8.
Yami
#3: Szintúgy én sem warezolok és nem is vásárlok arcade játékokat, szóval szerintem elfogadhatjuk, hogy a konklúziód hibás.
7.
7.
Robben84
#3: én sem warezoklok de nincs is live-om tahát ilyen játékaim sincsenek és nem is nagyon érdekelnek, egyedül a Death Spank érdekel egy kicsit
6.
6.
pepsus
3: magyarorszagon tuti, de vannak orszagok ahol nem warezolnak agyba föbe azert :)
5.
5.
Ca$h
#4: Nagy hiba... korrigálnod kéne! Limbo, Death Spank, Lara Croft GoL... soroljam a jobbál jobb címeket?
4.
4.
NinjaNorb
#3: én sem warezolok mégsem veszek ilyen arcade dolgokat:)
3.
3.
Ca$h
A maradék 70% pedig warezol... szóval tulajdonképpen a nem warezolók közel 100%-a vesz vagy próbál ki arcade játékokat, lévén zseniálisak! Szerintem!
2.
2.
Top Secret
Tőbb mint a semmi ez is lóve ja és PSN is kíváncsi lennék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...