Per indul az Activision Blizzard és a Zynga ellen

  • Írta: InGen
  • 2011. január 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Számoltunk már be néhány merész perről és jogi esetről az évek folyamán, elvégre az Egyesült Államok a perek országa, ahol mindenki azonnal a törvény elé viszi kisebb-nagyobb sértődéseit. A mostani eset azonban talán legambíciózusabb mindegyik közül.

A Walker Digital néven futó cég, ami számomra megfejthetetlen dolgokkal foglalkozik, bátor lépésre szánta el magát. Keresetet nyújtott be a bíróságon az Activision, a Blizzard és a Zynga ellen, ugyanis állításuk szerint ezek a kiadók megsértették a Walker Digital egyik szabadalmát.


A szóban forgó szabadalom egy adatbázis alapú online bajnokságrendszer, melynek szövege szerint "a játékosok különböző input- és outputeszközök segítségével egymástól távol eső helyekről csatlakozhatnak be a bajnokságba, amit egy központ vezényel le".

A Walker Digital állítása szerint a szabadalmukat pusztán olyan apró címek sértették meg, mint a Call of Duty: Black Ops, a Call of Duty: World at War, a Modern Warfare két része, a World of Warcaft és annak összes kiegészítője, a Wolfenstein, a DJ Hero 2, a GoldenEye 007 és persze a Mafia Wars. De ez még közel sem a teljes lista!

A Walker Digital egyelőre meg nem nevezett értékű kártérítést szeretne látni az Activisiontől, a Blizzardtól és a Zyngától. A cégnek egyébként nem ez az első ambíciózus jogi ügylete: a múlt hónapban például a Facebookot perelték be, szintén szabadalomsértés miatt.

18.
18.
revong
#14: nah jah, a villanykörtét is 2en találták fel...2 különböző helyen, mégis egy név fűződik hozzá a világon,... annyi erővel egy végeláthatatlan perelésiciklus indulhatna el ami nem fejeződik be... mert ennyi embernek a világon, ki mondja h nem lehet 2 ugyan olyan ötlete?... egyet tudok erre mondani, AMERIKA-> és barmok
17.
17.
kasy
#14: Szabadalmaztattad a gondolataidat? :P
16.
16.
wildláma
"a játékosok különböző input- és outputeszközök segítségével egymástól távol eső helyekről csatlakozhatnak be a bajnokságba, amit egy központ vezényel le".
Hamachi?
15.
15.
-OWERLORD-
úristen mit pattognak ez olyan mintha beperelnék az összes olyan gammát amibe benne van az off szó mert ők azt előbb használták és sérti az emberi jogaikat %#@&
14.
14.
fomar
Életem során számtalan játék ötletem volt amire azt mondtam bárcsak ez és ez lenne , és utána fél év múlva varázslatos módon viszont látom egy játékban. Ha ez a kis cégecske sikerrel jár, be perlem az összes eddigi ellopott gondolatomat szerepeltető játékok cégét!
:D
13.
13.
Mortis
Lehet valóságalapja ennek a vádaskodásnak is. Ki tudja? Van hogy egy ügy évekig elhúzódik, mire perlés lehet a vége. Talán itt is ez a helyzet állt elő. Mindenesetre, kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből.
12.
12.
fiucsavar
be fogom szabadalmaztatni a "fingást" és mind a 6milliárd embert beperlem ezen a rohadt bolygón,1cent/fingás áron,ha belegondolunk abba hogy egy átlagos ember 10*fingik naponta,1 nap alatt megvehetném a fél bolygót
11.
11.
Giggsy
Ez a per kábé annyira komoly, mint az Edge vezérigazgatójának perei úgy összességében mindenki ellen, aki készített bármit aminek a címében benne van az "edge" szó. Abszolút komolytalan. Mi az, hogy levédették a multiplayer-t, mint olyat? Akkor mi lesz legközelebb? Egy autógyár levédeti a kereket és onnantól kezdve mindenki aki bármilyen kerékkel rendelkező cuccot gyárt köteles lesz majd fizetni nekik? Ugyan már!
10.
10.
Joc1
#5: szépen megvárták mire sok játék megsérti (ha egyáltalán igaz) a szabadalmukat így nagyobb kártérítést és akár a játék bevételéből is %-ot kaphatnak... barmok

egyáltalán hogy lehet a fészbukot szabadalomsértés miatt beperelni? mert szinte minden olyan oldal tök ugyanúgy mükszik
9.
9.
Irasalgor
Az Acti lefizeti a bírókat a főrabbival az élén xD
8.
8.
Speper
Blizzard remelem eltiporja az ilyen nagyszájú cégeket
7.
7.
Extol
Nekem nem tiszta hogy miért akar perelni... Kissé szánalmasnak tűnik
6.
6.
freezerHUN
nincstelen igazad van abban h fölös perelni de abban nem h nyerjenek is.. a wow és a cod szériák nagyon jók..biztos ez a cég is csak azért perelt mert irigyek a blizzard,act., és a zynga cégnek a pénzére.ja és a féjszbukot is kilehet hagyni ebböl
5.
5.
bsg09
Ezzel még nem is lenne gond, de eddig miért nem problémáztak miatta?
4.
4.
DzsungelCsirke
Miért remélitek hogy egy neve nincs cég szánalmas indokkal próbál pénzt lehúzni a nagyobbaktól? Semmivel sem jobbak mint Kotick bácsi, és még csak nem is Robin Hood-ot játszanak...
1.
1.
nincstelen
Fölösleges pereskedniuk, miert az ilyen nagy multik ellen sok esélyük nincsen. De remélem sikerrel fognak járni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...