Kotick: Lehet, hogy újra feltaláljuk a Guitar Hero-t

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 12.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Activision vezérigazgatójának nyilatkozatai elsősorban a vállalat részvényeseinek kedveznek, ám mostani kijelentésével azért pár GH-fan szájára is mosolyt csal - és lehet, nem csak szánalomból. Lehet, hogy évek múltán újra visszatér a népszerű ritmusjáték? Bizakodhatunk, hogy nincs veszve minden!

Az Activision legiritálóbb kulcsfigurájának a CNBC-nek adott interjújából az szűrhető le, hogy van rá esély, hogy a Guitar Hero és a DJ Hero frencsájz feltámad majd valamikor a jövőben. A héten robbant a hír, miszerint a kiadó komoly megszorításokat eszközöl a korábban fejőstehénnek számító ritmusjátékaik beszüntetésével annak érdekében, hogy teljes egészében a jól jövedelmező üzletágaira összpontosítson.

"Három fantasztikus termék van a piacon a zenés játékok műfajában ebben az évben: kettő a mi játékunk, a Guitar Hero: Warriors of Rock és a DJ Hero, a Rock Band pedig szintén egy kiemelkedő cím, de ez most nem az a kategória, amiért a fogyasztók lelkesednek, így azt hiszem, összpontosítani kell a forrásainkat azokra, melyek tényleg lázba hozzák a vásárlókat. Ha valami nem működik, azt le kell vennünk a palettáról, s talán a jövőben újra fel fogjuk találni, de a hangsúly azon van, hogy mely dolgok gerjesztik leginkább a közönséget."

A lap kerek-perec rá is kérdezett arra, hogy van-e esélye annak, hogy a Guitar és a DJ Hero feltámad valaha, amire a cég másik munkatársa így válaszolt:

"Soha nem mondd, hogy soha! De az elmúlt két évben komoly eséseket láttunk a zenei játékok műfajában, és sajnos nem elég a jelenlegi kereslet, így egyszerűen nem lehet továbbra is nyereségesen kijönni a játékok által elvárt engedélyezési és gyártási költségek után."

Kotick ugyanebben az interjúban leszögezte, hogy az Acitivisiont továbbra sem foglalkoztatja az a gondolat, hogy a Call of Duty előfizetéses szolgáltatásra térne át. Hála Istennek!

7.
7.
vesszoman
Rohadjon meg az Activison és Kotick.
5.
5.
SWBF2
De feldugnám a gitárt a seggébe. Még akkor is, ha most nem hergeli a jónépet.
3.
3.
cemi
Hát mint a legutobbi hírnél is irtam...viszonylag új keletű rajongója vagyok a gitározásnak, és nagyon sajnálnám ha aba maradna az egész...igaz Echte CoD fan vagyok, ez az egy FPS az ami szó szerint odaláncol és leköt...Remélem hogy késöbb még visszatér a sorozat új erőre kapva, és persze a CoD hogy nem válik fizetössé az külön öröm száunkra kedves barátaim(juj ez viktorosra sikerült)A lényeg, hogy van okunk reménykedni!!!!
2.
2.
Mortis
Ezaz. "Éheztesd" a népet egy kicsit, azután újra ráharapnak. Jó taktikának tűnik, de nem száz, hogy játékoknál is beválik e.

Az meglepett, hogy szeretett Kotick-unk, most nem mondott valami orbitális baromságot. Mindegy, majd bepótolja. :D
1.
1.
Netsu
Ha "titokban" éppen egy CoD MMO-t fejlesztgetnék,valószínűleg engem sem foglalkoztatna a gondolat...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...