Felnőtteknek szóló BioShock-filmre nem volt pénz

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 16.
  • Cooltúra
Link másolása
Gore Verbinski, aki a Karib-tenger kalózai trilógia után annyira szerette volna megcsinálni a BioShock filmváltozatát, majd pedig mégis elpártolt a címtől, többször is hangot adott annak, hogy igazi, felnőtteknek szóló mozit akar összehozni a játékból - mint utóbb kiderült, erre nem volt elég pénz.

Gore Verbinski a Karib-tenger kalózai trilógia rendezője 2008-ban még lelkesen beszélt arról, hogy filmet készít a BioShock-játékok alapján, azonban a projekt csak nem akart összejönni: egyre-másra jöttek a rossz hírek, miszerint az adaptációt pénzelő Universal filmstúdió sokallta a mozi költségvetését, amiért többek között a tervezett forgatási helyszín is Európa lett, mert ott kedvezőbbek az adózási feltételek.

Verbinkski 2009-ben bejelentette, hogy kiszáll a projektből, azóta pedig a hamarosan mozikba kerülő Rango című animációs filmen dolgozott. A Coming Soon.net ennek apropóján interjúvolta meg a mestert, és többek között a BioShockról is kikérdezték.

Mint kiderült, Verbinski legfőbb problémája az volt, hogy ő igazi, "R" besorolású filmet (az ilyenekre a 17 éven aluliak csak felnőttek, azaz 21 éven felüliek társaságában ülhetnek be) szeretett volna összehozni, mert az alapanyag, maga a játék ezt kívánta meg: szerinte a Little Sisterek és az injekciók ugyanúgy hozzátartoznak a BioShockhoz, mint a horrorisztikus víz alatti világ, azonban ez olyan sok pénzt emésztett volna fel, hogy senki nem akarta bevállalni a finanszírozását.

Utólag azt is hozzátette: szinte biztosan 3D-ben készítette volna el a filmet, sőt általánosságban is úgy gondolja, hogy a játékoknak jót tesz a 3D (akár szemüveggel is), mert az segíti a beleélést.

15.
15.
Shotgun Blues
#14: Nagy költségvetésű filmeknél ne keress ilyet. 100 millákat dobálni egy, a mozinézőknek ismeretlen videojátékból, mely ráadásul R besorolású, filmnek - azt hiszem tök egyértelmű. Egyébként amikre te gondolsz, azok az indie filmek, vagy játékok. Van belőlük ezerrel, tessék azokat felkutatni.
14.
14.
NinjaNorb
#13: Igen mivel csak felnőtteknek szólt volna és nem akarta elcseszni hülyeségekkel ezért inkább nem adtak rá pénzt jellemző-.- Hol vannak azok a filmek meg azok a játékok amik még szívvel készültek és nem csak azért csinálták hogy minél több pénzt húzzanak ki a zsebünkből?:S
13.
13.
Optimus Prime
Csak mert R korhatárú lett volna több lett volna a budget? Miért? Több piros festék kellett volna? Vagy így kevesebb lett volna a nézőszám és ergo így többe kerül?
Nyomja már valaki Verhoven kezébe a forgatókönyvet!
11.
11.
X360_FaNbOy
#3: Alap. Amire van igény arra van pénz, amire van pénz arra van igény..sajnos. De a tvájlást az biztos siker, míg ez nem annyira..:-S..Sajnálom én is. :(
10.
10.
daenath
#2: Hat igen, jo hogy Pirates of the Carribean 4-re van, lassa "szapan opera tv sorazat" lesz minden jobb filmbol, de inkabb jobb is ha nem lesz minthogy elcseszek a filmet valami gagyi "jaj de cuki" filmre hogy a dedos is meg tudja nezni anelkul hogy megalljon a fejlodesben :P
9.
9.
PankiManki
ááá pedig én biztos h megnézném
8.
8.
Mortis
Lőjék le a projektet!
7.
7.
JohnLocked
basszus... pedig az egy igazán jó film lehetett volna és tisztelem becsülöm érte hogy nem dobott össze kis költségvetésből valami Asylum féle mocskot hanem inkább nem vállalta el! Respect ezért! Óriás respect!!
4.
4.
jakarate
jaj de roszz én szivesen mgnéztem volna de na már mindegy a pop-ra is igértek volna filmet és később jöt meg a z igért után
3.
3.
PolluxHUN
yess....nem baj majd jön helyette a Tvájlást 8. meg a lóarcú sznob ku*va az új tinietalon Sex és Nyúljork 3-ba...mert arra van igény(azaz van pénz is)...szánalom -__-
2.
2.
futurenoise
Szánalmas, hogy az ilyen egyedi ötletekre nincs pénz, ellenben a 637-ik remake-re meg folytatásra igen.
1.
1.
Scoo
A téma, a világ tényleg jó, ami megérdemelné, hogy komolyan foglalkozzanak vele, ne pedig Disneyszerű mese legyen belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...