GDC 2011: iOS-re is megjelenik az Another World

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 5.
  • Bejelentés
Link másolása
Eric Chahi nemcsak előadást tartott az idei Game Developers Conference-en, de maga jelentette be, hogy zseniális játékát, az Another Worldöt iOS-re, azaz iPhone-ra, iPodra és iPadre portolják majd. A fejlesztést nem ő végzi, de úgy tűnik, elégedett a feladatot ellátó csapatokkal.

Az Another World 1991-ben jelent meg, azóta meglehetősen sok platformon elérhetővé vált. Az iOS-verziókra az év végéig kell várni, a játékot iPhone-ra, iPodra és iPadre átíró csapatok - a portolásokra szakosodott francia DotEmu és a BulkyPix - a játék bemutatkozásának huszadik évfordulójára tervezik a premiert.

"Elégedett vagyok, hogy a dotEmu-s fejlesztő barátaimmal és partnerükkel, a BulkyPixszel dolgozhatok együtt. Az első prototípus gyönyörűen fest az iPaden, remek munkát végeznek a srácok" - kommentálta a bejelentést Eric Chahi, az Another World atyja. A fejlesztők eddig nem ígértek extra fícsöröket az átirathoz, de azt megjegyezték, hogy kellő tisztelettel végzik a munkájukat.

Eric Chahi egyébként előadást is tartott a GDC-n, itt a kiadó keresése közben adódott nehézségekre is visszaemlékezett. Mint mondta, először a Virgin Interactive-ot kereste meg a játékkal, akik azonban azt akarták, hogy a platformjátékot alakítsa át az akkoriban oly divatosnak számító point & click kalanddá. Chahi végül - miután így is rengeteg melója volt a játékban - továbbállt, végül pedig a Delphine Software-nél és az Interplaynél kötött ki. Utóbbi sem könnyítette meg a dolgát: a cég hosszabb játékélményt kért Chahitól, aki emiatt nehezítette a játékot.

Erich Chahi jelenleg a Ubisofttal dolgozik együtt, a From Dust PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni az idei év végén.

5.
5.
Szerintem ez egy borzasztó idegesítő program volt a maga korában :)
Bár a vektoros megjelenítés miatt újdonság, de akkor sem tetszett. Akkoriban a Flashback volt a császár! :)
4.
4.
rasn79
pc-re kiadták nemtúlrég a felújjítását! az max 1000 ft most... (gyorsan szenvedve végigtoltuk:)
http://www.anotherworld.fr/anotherworld_uk/
3.
3.
dareal
#2: ezek általában $0.99 vagy $1.99 áron vannak. annyit megér :)
2.
2.
FriendlyTarget
lehet hogy hülyének néztek de nekem nem tetszett az another world..ennek ellenére örülök hogy az iOSre kerülnek régi játékok. nem csak Unreal 3-as játékok vannak. van pacman space invaders is biztos és most lesz another world is...egy gond van vele hogy nincs ingyen...ez lehet szubjektív (bár kétlem) de nem szeretnék 3-5-10 dollárt fizetni egy olyan játékért ami lehet hogy nem is fog lekötni a metrón vagy a vonaton.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...