Egy-két napig is állhat a PlayStation Network

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Nekünk is jeleztétek a tegnapi nap folyamán, hogy nem tudtok belépni a PlayStation Networkre, s bár akkor úgy tűnt, egyszerű karbantartás van, mára bebizonyosodott, hogy komolyabb probléma állhat a háttérben. A Sony szerint egy-két napig is tarthat a leállás, nem kizárt, hogy támadás érte a rendszert.

Rövid időn belül a második nagyobb leállását szenvedi el a PlayStation Network. Tegnap óta nem elérhető a szolgáltatás az európai és az amerikai régióban, így nem lehet multizni, nem lehet belépni a Store-ba, és a bejelenkezés is nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges. A helyzet azóta is változatlan, a Sony a hivatalos PlayStation blogon jelentette be, hogy akár egy-két napig is eltarthat, mire minden a szokott módon működik majd.

Bár tegnap még ráfoghattuk volna, hogy egyszerű karbantartásról van szó, mára nyilvánvalóvá vált, hogy komolyabb probléma állhat a háttérben. Az előző leállást állítólag az Anonymous csoport követte el DDoS támadással (ilyenkor zombigépek által küldött óriási adatmennyiség segítségével bénítják le a rendszert), akkor azonban a Sony karbantartásra hivatkozott, és nem ismerte el, hogy hackerek áldozata lett a szolgáltatás. Ezúttal a gyártó nem mondott semmit inkább, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy "külső csapat" célkeresztjébe került a PSN.

Az Anonymous azután kezdett harcolni a Sony ellen, mikor az beperelte George Hotzot a PlayStation 3-törés nyilvánossá tétele miatt. A csoport először a gyártó weboldalai, majd a PSN ellen intézett támadást, de ez utóbbi akciójuk nem nyerte el a játékosok tetszését, ezért megígérték, hogy ilyen nem fordul elő többé. Később a Sony üzleteiben kezdtek kampányolni a cég ellen, de a tüntetés kudarcba fulladt, mert a mozgalomhoz szinte senki nem csatlakozott. Ezen húzhatták fel magukat: egy múlt heti YouTube-videóban az eddig sosem látott mértékű támadást ígértek. Ez lenne az?

82.
82.
makra657
#77: És a hacker csapatnak meg mér baj hogy az emberek a ps előtt lógnak ?
De sztem ez csak egy kifogás! :D
81.
81.
makra657
Egyáltalán a hacker csapat mit szórakozik ha nem tuja feltörni? így játékosokat huzzák fel! nem tudunk multizni még bejelntkezni sem ez mind egy szar hacker csapat miatt! Inkább hagyták volna ezt a feltörést! :D
80.
80.
iron00
Én ezekben a válságos időkben a GranTurismo-ban rovom a köröket a hőn áhított 100% felé ;-)
79.
79.
kistopci
Legalább most kaptam a AC Brotherhood azzal játszhatok egy ideig,bár annak is kiváncsi vagyok a multijára!:D
78.
78.
zacsipacsi
77.
77.
InSaNe_Rule
Gyerekek a Sony bevallota nagy nehezen ,hogy hackerek bénitották le a PSN-t...Az Anonymus hacker csoport a hivatalos Facebook oldalán azt közölte ,hogy használjátok ki az időt, pihenjétek ki magatokat nem kell mindig a PS elött lógni!Tehát várhatunk még 1 darabig :(
76.
76.
InSaNe_Rule
#75: Remélem nem úgy fogtad fel ,hogy Magyarországon 50 millió embernek van PS3-ja..Én arra következtettem ,hogy a világon több mint 50 millió kelt el és ennek a 90%-a online-zik...De ez nem biztos.Most 90%-ból 50%-a nyávog ,hogy nincs PSN a többi 40% az értelmesebbek meg röhögnek rajtuk.Természetesen én is akarok PSN-t de nem akkora mértékben mint ahogy olvastam lejjeb pl: NEM BLACK OPSZOZTAM 2 NAPJA!Most mi lesz?Édes fiam nem lesz semmi azon dolgoznak ,hogy megjavítsák nem csak te vagy ezzel így hanem több millió vagy ezred ember.Itt a lehetőség trophy-k szerzésére mert egy játék nem csak a multi részből áll persze az a java egy játéknak vagy más program kitalálásához.Én is személy szerint elmentem gyerekekkel ide meg oda :)De természetes ,hogy én aztán nem dirigálok nektek...Ezt csak leírtam, tőlem aztán hurkatöltővel vagy Thomas a gőzmozdonyos könyvel pusztithatjátok a TV-t PS-t.Tőlem aztán tüntetni is mehettek.(ennek nagy lesz a valószinűsége 1 hét múlva mikor még mindig nem indul el a PSN)De persze mindenki azt csinál amit akar.#63-as hozzászolóval teljesen egyetértek!(én is azt próbáltam elmagyarázni ,hogy mindenki azt csináljon amit csak akar nem kell beleavatkozni csak ettől a Black Ops-os gyerektől/úrtol tiszta ideg lettem ezért elnézést!)
75.
75.
sata150
#73: Most gondold el: elmehet melletted 150 ember az utcán úgy, hogy nincs PS-e :).
74.
74.
invigo
#47: De, én jelenleg másnaposan arra gondolok, hogy nincs PSN. De ahelyett hogy felhúznám magam inkább iszok ma is. :D
72.
72.
robi009
ilyenkor azért örülök hogy az én ps-em igyis csak pár havonta szándékozik felmenni
psn-re
71.
71.
sata150
#65: Szerintem, ha most hirtelen megszűnne, akkor az emberek mérgükben lebontanák a Blizzard központját :D.
70.
70.
(_Killer_Fighter_Sniper_)
#69: Nagy játék XDDD szerintem beszerzem :p
69.
69.
sata150
#63: Annyi szémét tömegjátékot gyártanak és adnak ki mostanában, hogy a legtöbb ember bizalma már csak a nagy címeknek szól. Nem népszerűsítem a warezt de a kiadók is megtehetnék, hogy a játékaikhoz demot csináljanak. Én pl nagyon sok játékot kipróbáltam és ha tetszett meg is vettem. Lehet, hogy a warez bűn, de a csalás is az.
Itt egy példa:" http://www.youtube.com/watch?v=xtVJY6SgZ18 "ez egy 2011-es játék.
Szóval szidjátok csak a hackereket pedig ők tartják életben a kis kiadókat és az ismeretlen címeket.
Így belegondolva #63 amit most csinálnak az tényleg értelmetlen, de az ilyen öncélúság nem feltétlenül jellemzi az egész hacker társadalmat.
67.
67.
koffein
#63: ez itt a lényeg. Ennél szebben meg se lehetett volna foglamazni. meg hozzá kell tenni azt is hogy az a 2 nap offline az lassan 4 nap. Mit sinánkoznának az emberek, ha mondjuk 2 napra leállna az internet... akkor venné észre mindeki, hogy mennyire függ tőle már
66.
66.
Vurgi
65.
65.
gamerplayer
naisze, le se merném a helyetekben adni a postot, ha pl. megszünne a wow :D
63.
63.
Quent1n
Nem értem sokatokat... Alapvető gond az, hogy fizettél valamiért és nem tudod teljes értékűen használni. Az már csak hab a tortán, hogy egyeseknek itt a suliszünet és játszanának vele. Nem tudom ezért miért kell őket cseszegetni, hogy lehet mást csinálni. A pénteki lerészegedés helyett is lehet mást csinálni, meg az eszetlen robogózás helyett is. Had döntse már el mindenki maga, hogy tölti a szabadidejét, és ha neki rossz, hogy nincs PSN akkor rossz.

Hihetetlen, hogy néhányan így ki vagytok akadva azon, hogy egyesek ennyire szeretnek játszani. Kíváncsi lennék közületek hányan járnak színházba, olvasnak rendszeresen, járnak kirándulni stb. De mégse, mert nem érdekel, mindenkinek a saját dolga, hogy mit csinál és hülyeség ezért belekötni, pláne hogy legtöbbször a nevelés, illetve annak hiánya a gond.
62.
62.
mnmn1
-Tony_The_Tiger- [#OperationPayback] STOP ASKING ABOUT SONY WE DIDNT DO IT

ez volt a válasz a webchat-en
61.
61.
Joc1
#55: Valamiért azt vártam, hogy a gyerek szépen szétveri a plazma tv-jét xD

Nah ehhez már sem szólnék hozzá mert úgyis mindenki elmondta már előttem a lényeget csak nem értik meg a nyavalygók -_-"
60.
60.
xXgoronikahunXx
#54: Amúgy látom 3 éve itt vagy komentek láttán biztos nagyon sokan megkedveltek:)Nem vagyok akkor gyökér, hogy az 576ba bármit is vegyek de te biztos naponta járkálsz oda:)Bocs az OFF miatt nyugodtan moderáljatok többet nem OFFolok!
59.
59.
InSaNe_Rule
Azért egy link:http://twitter.com/#!/PlayStationEU
58.
58.
InSaNe_Rule
Hali!A playstation hivatalos Twitter oldalán azt közölte ,hogy sehogyan sem haladnak a dologgal!:( Ha tudnak valamit értesítenek és én is benneteket! Remélem nem lesz gond hamar megoldják a problémát a srácok... Persze nem ilyen tempóban kéne .. Mert azért 2 nap alatt illet volna valamit csinálni!Üdv.(ha nem hinnétek nyugodtan látogassatok el a Twiterre)
57.
57.
molnarlolo
Jézusom vicc ez a "hacker" csapat -.-" Már egy jó ideje próbálkoznak de nem sikerül feltörni rendesen a ps3-t a barmoknak :D Játszanak a pöcsükkel ne más "szórakozásával"......... -.-" :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...