New Orleans-i stúdiót nyit a Gameloft

  • Írta: InGen
  • 2011. május 3.
  • Érdekesség
Link másolása
A Gameloft főként a mobilos címeiről híres, s azon belül is arról, hogy a Ubisoft termékeikből készít telefonos verziókat. Ez nem véletlen: a céget a Ubisoftot is irányító Guillemot-testvérek alapították, s most egy teljesen új stúdiót hoznak létre az Egyesült Államokban, New Orleansben.

Különböző adókedvezményekkel minden céget el lehet csábítani, s nincs ez másképp a játékfejlesztő-csapatokkal sem. Éppen ezért költözött most a Gameloft is New Orleansbe, ahol azonnal 13 helyi munkaerőt szeretnének felvenni. A szakértők szerint a jövőben számos csapat fog Lousiana államba költözni, az Electronic Arts pedig máris azon gondolkozik, hogy bővítse a helyi stúdióját, melynek a Lousianai Állami Egyetem ad otthont.


A Gameloft stúdiót egyébként a Ubisoftot is irányító Guillemot-testvérek alapították 1999-ben, főként azzal a céllal, hogy mobilos játékok készítsenek, illetve a Ubisoft már meglévő márkáit ültessék át hordozható formába - a cég jelenleg körülbelül 8000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

Az Egyesülit Államok mostanában több kedvezménnyel is igyekszik megtartani, illetve visszacsábítani a játékfejlesztő cégeket, akikre jellemző volt, hogy az utóbbi évtizedben inkább szépen, lassan Kanadába költöztek.

4.
4.
Mortis
Az adó mindig nagy erő volt. Aki elszánja magát és a többség alá viszi, az rengeteg plusz bevétellel számolhat. Kanada megteheti. :D
3.
3.
falselight
tessék kijavítani a bevezetőt, nem csak a ubisoft termékeiből készítenek mobilos verziókat.:D
2.
2.
jah ezek legalább minőségi játékokat csináltak/nak
1.
1.
Slik
jó játékokat csináltak mobilra szerintem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...