A Sonynak 171 millió dollárjába fájt a PSN-fiaskó

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 23.
  • Biznisz
Link másolása
A PlayStation Networkot ért behatolás nem csak presztízskérdés a japán vállalat számára, hanem bizony megmutatkozik a pénzügyi eredményein is. Az utóbbi hónapokban rájárt a rúd a Sonyra: nem csak az országot sújtó katasztrófák érintették érzékenyen, hanem online szolgáltatása leállása is.

A Sony legutóbbi üzleti éve 2011. március 31-én lezárult, ám a 2012. ugyanezen hónapjával bezáródó időszaknak súlyos veszteségekkel indult neki. A teljes eredmény a hét második felében várható. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a "jogosulatlan hálózati hozzáférésből" származó költségek a becslések szerint 14 milliárd japán jenbe kerültek a cégnek, ám az igazi kényelmetlenségek és a PSN szolgáltatás kimaradása csak ez után nyomtak a latba igazán. A Sony nettó pénzügyi vesztesége várhatóan 260 milliárd japán jent jelent majd, ami dollárba átszámítva 3.1 milliárd zöldhasút tesz ki.

A PSN és a Qriocity ideiglenes leálláshoz vezető hackertámadás április 19-től döfte szíven a vállalatot, amit tetézett a japán földrengés és szökőár is. Csak az illegális behatolással járó többletköltségek elérték 171 millió dollárt, s ha úgy tetszik, nyereségének tetemes hányadát kellett a hiba elhárítására fordítaniuk.

A PlayStation Network a hónap elején állt helyre, ahogyan a PlayStation Home is. A PS Store-on a pletykák szerint már holnaptól vásárolhatunk újra.

A Sony megpróbáltatásai nem értek véget: a mai napon robbant a hír, hogy a cég egyik görög weboldala, a SonyMusic.gr esett áldozatul az újabb támadásnak. A hackerek ismét az adatbázist lovasították meg, s annak egy részletét elérhetővé tették a pastebin.com oldalon. A felhasználók valódi nevét, nicknevét és emailcímét hozták nyilvánosságra, de birtokukban vannak a jelszavak és a telefonszámok is (köszönjük, amadeusz gyermeke!).

15.
15.
Raidermeister
#14 https://store.playstation.com/countryNotSupportedLogout.action
14.
14.
#10: Én is azt mondom amit Quent1n, a pc-den felmész a networkre és jelszót cserélsz, ne a ps3-on próbáld.
13.
13.
Quent1n
#10: Ne PS3-on cserélj pw-t hanem PC-n neten. Legegyszerűbb/leggyorsabb megoldás.
12.
12.
#11: A sonynál valamit nagyon elkhurhattak , mert már Bill Gates is megmondta, hogy "640 Kilobyte ought to be enough for anybody" ! :)))
11.
11.
Raidermeister
Not Enought of memory For a web Page majd fehér oldal minden egyes alkalommal :@:@
10.
10.
Raidermeister
lehet már csak én vagyok az egyetlen aki nem tudott más jelszavat csinálni mert a gépről nem megy citromail-es vagyok és a Ps3-am nem akar felmenni a citromail-re így ott se tudom megváltoztatni sztem hiszem kivágom az egészet a francba :@:@
8.
8.
Skyer
Ezeknél a híreknél már csak ennyi a reakcióm: http://ragecomics.memebase.com/2011/04/30/rage-comics-problem-console-fanboys/

:D
7.
7.
Quent1n
#6: Ilyenkor az szokott lenni a megoldás, hogy

.....a játékot ki kell venni a gépből...
....kicsit megtörölni....
visszatenni az előzőleg már kifényesített tokba a tokot jól rázárni...
kötni rá egy fess kis masnit...
bubis csomagba vágni...

....és elküldeni a privátban általam korábban megküldött címre! A postaköltséget TE ÁLLOD! :D

Egyébként meg javaslom látogasd meg a fórumot mondjuk a prohardveren vagy éppen itt, vagy a playstationcommunity.hu-n. :) Biztos lesz aki segít. Persze ott a lehetőség amit ajánlottam, szerintem érdemes megfontolni! ;) :D
6.
6.
mrtke
Sziasztok Forumozók!
Tudom, hogy egyátalán nem tartozik ide amit írni fogok.
Ps3-mal rendelkezem és meg van a Black Ops.
Azzal a problémával küzködöm hogy a kép nem folyamatos, mintha laggolna.(de nincs beakadás, hogy megállok 1-2 secre vagy hasonló)
Nincs meg a DLC és UK-s regem van nem tudom, hogy ezek befolyásoló tényezők-e.
Nincs senkinek sem öltlete, hogy mit tehetnék?
3.
3.
..::RoLiSoAp::..
#2: Ilyen ez az üzleti világ. Nagyonnagyot kaszálsz erre keresztbetesz neked a konkurens cég és baromi nagyot buksz. ( jelen esetben nem a konkurens cég volt, de tény h elég jól jött a microsoftnak az eladási rekordokat döntögető sony erőteljes visszaesése... )
2.
2.
AnimeWarlord
Ilyen ez az üzleti világ. Vagy nagyot kaszálsz vagy baromi nagyot buksz.
1.
1.
..::RoLiSoAp::..
Fúú de homoszexuális ez a sok hacker cracker seggbe túró kúró fajankó hogy fogyna el a méz a boltba... elégundorítóak mán...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...