E3 2011: Sony sajtókonferencia - LIVEBLOG

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony ugyan gigászi showt tartott, ebből a lényegi rész jóval kevesebbet tett ki. A japánok legnagyobb szenzációja minden bizonnyal az NGP volt: az új konzolról kiderült, hogy a végleges neve PlayStation Vita lesz, és már idén meg fog jelenni, 250-300 eurós áron. Liveblog összefoglaló, itt.

01:34 - Jó estét, illetve reggelt mindenkinek! A Sony alaposan megszívatott bennünket, a konferenciájuk hajnali kettőkor kezdődik majd. Utoljára a Super Bowl miatt virrasztottunk ilyen sokat. Ti hogy bírjátok?
01:41 - Bedobjuk a kommentvadász kérdést: most komolyan, PlayStation Vita?
01:47 - Kevesebb mint negyedóra van hátra, már nagyon izgulunk.
01:58 - Három perc. Mondom, három.
02:00 - Bármelyik pillanatban kezdhetünk, kitartás...
02:09 - Mint a mellékelt ábra mutatja, késés van. Mostanában mintha nem menne a Sonynak az időpontok betartása...
02:13 - Na most felbukkant a bemutatóterem képe, ez általában jó jel...
02:16 - Az első Sony konferenciám egyébként kísértetiesen hasonlított erre. Daks marasztalt, mondván, csak egy fél óra az egész, erre a hajnali egy órás kezdésből lett két órás, ami után jött a két és fél óra hosszú műsor. Madárcsicsergést lehetett hallani, mire vége lett.
02:16 - Na de most kezdődik!
02:19 - Előzetesen a PlayStation termékek: PlayStation 3, PSP, NGP és Move - 3D-s lehet, mert mindenki szemüveget visel a teremben. A trailerben egy sor játék is látszik, igaz, mindegyik csak egy-egy pillanatra.

 

 

02:21 - Színpadon Jack Tretton, a SCEA vezérigazgatója.
02:22 - Zoenn észrevétele: Tretton megőszült egy kissé, vajon a kor teszi, vagy valami más lehet az oka?
02:24 - Tretton köszönetet mondott az elmúlt évek alatt történő együttműködésért, a PS3 eladásai folyamatosan bővülnek. Tretton kiemeli, a PSN biztonságos, a leállás miatt nem változott számottevően a felhasználói tábor.
02:26A - PSN nem csak a játékos szolgáltatások miatt jó, de egy sor szolgáltatáshoz biztosít ingyenes hozzáférést, mondja. A CinemaNow szolgáltatása is beáll a sorba hamarosan, hangzik el már most, a bevezetőben.
02:28 - Uncharted: a Naughty Dog alapítói lépnek színpadra. Rengeteg mutatnivalójuk van, most egy új single demót látunk. Drake egy hajó fedélzetén jár, az eső zuhog, a hullámok ingatják a fedélzetet, hősünk is alig tudja megtartani az egyensúlyát. A látvány tényleg pazar, a fejlesztők mindent kisajtoltak a PS3-ból.
02:30 - A korábbi temérdek tűzpárbaj után most egy kis lopakodást mutatnak a készítők. Drake szobáról-szobára jár, egyesével kapja le a járőröket, az árnyékból kiugorva üti le a felfegyverzett bakákat. Drámai hangulat, a zenei aláfestés kiválóan megadja az alaphangulatot.

 

 

02:32 - Az akció mégis lövöldözésbe fullad, gránátok repülnek, a hajó gyomrában leparkolt autók felrobbannak. Drake-et körülvették, fedezékről-fedezékre kell szaladnia, hogy túléljen a túlerővel szemben. Kész: a hajó léket kap, az oldalára borul, mindenhol betör a víz.
02:35 - Az Uncharted 3-mal semmi probléma nincsen, legalább annyira jónak tűnik, mint az előző részek. A multiplayer bétatesztje július 28-án kezdődik, az amerikai játékosok októberben ráadásul a teljes multiplayerhez hozzáférhetnek. 3D-s bemutató jön.
02:38 - Trettonnak is kedvence az Uncharted 3. Most az Insomniac kerül elő: ők már az EA-nél is szerepeltek az Overstrike miatt, de most a Resistance 3-at fogják bemutatni.
02:40 - Live demó következik, 3D-ben a változatosság kedvéért. Saint-Louisban járunk, a pálya azonnal tűzpárbajjal indít. A chimérák megállás nélkül özönlenek felénk, ráadásul egyre több helyről, egyre jobban megbújva lőnek ránk.

 

 

02:41 - Nem sokkal később, az akció befuccsol, a power core-t meg kell szereznünk, majd menekülni vele minél messzebbre. Három perc volt az egész demó, de egészen látványosra sikerült - mégha nem is ez volt a legizgibb Resistance-jelenet, amit láttunk.
02:42 - Szeptember 6-án, 150 dolláros Resistance 3 Doomsday Edition érkezik, ebben a Move és a jól ismert spéci fegyverváz is megtalálható lesz.
02:44 - Jön a God of War Origins - ez a PSP-s részeket tartalmazza felturbózva. Szeptemberben jön a Team Ico Collection, ez 3D-ben is játszható lesz. Jelenleg egyébként több mint 100 3D-s játékot támogat a PS3, köztük van a Killzone 3, az új Ratchet & Clank és a Resistance 3 is.
02:45 - Bemutatkozik a PlayStation márkájú 3D-s HDTV. A megjelenítő érdekessége, hogy két oldalról két különböző képet ad, így nem kell küszködni az osztott képernyővel.
02:45 - A TV-hez mellékelt szemüveg más tévékkel is használható. Maga a készülék egyébként a Resistance 3-mmal érkezik, és 500 dollárba fog kerülni.
02:46 - 8,8 millió Move-ot adtak el, 200 játékot támogatja a kontrollert.

 

 

02:48 - A 2K Sports képviselői lépnek pályára, bemutatják az NBA 2K12-t. (Az előző részből 5 millió példány kelt el.) A játékot igyekeztek minden téren tovább fejleszteni, a Move új fícsör lesz: nyilván arról van szó, hogy a Move-val irányíthatjuk a játékot, állítólag a kezelése rendkívül egyszerű.
02:50 - Az NBA 2K12 nem csak hardcore játékosoknak szól, ezt bizonyítandó Kobe Bryant lép a színpadra a Lakersből. Most ő játszik a játékkal.
02:54 - Új cím érkezik a Move-hoz: Medieval Moves. Fantasy akciójáték, ami - természetesen - 3D-ben is játszható lesz. A Sports Championsben tapasztaltakhoz hasonlóan emberünk tud kardozni, pajzssal védekezni, íjjal lőni - gyakorlatilag csak egy középkori vár kellett néhány szörnnyel, ami a helyszínt adja.
02:56 - A Move különféle minijátékokhoz, például zárnyitáshoz is használható lesz. A játék nem tűnik túl nagy számnak, hősünk teremről-teremre jár, és lekaszabol mindenkit, aki szembejön vele. Persze biztosan meglesz a célközönsége ennek is, egyelőre mi sem írnánk le.
02:57 - A játék ősszel jelenik meg.

 

 

02:58 - A Move által támogatott játékok tábora folyamatosan bővül.
02:59 - inFamous 2 trailer következik, ez is irányítható Move-val. A játék egyébként mostanában fog megjelenni, mire kialusszuk a konferencia fáradalmait, már mehetünk is érte a boltba. A trailer egyébként sok újdonságot nem mutat, igaz, a Sonynak már volt ideje promóznia a játékot.
03:01 - Szeptemberben sokkal mélyebb Move-lehetőségek válnak elérhetővé a LittleBigPlanet 2-höz, millió move-os LBP2 pálya készülhet.
03:02 - Következik a Starhawk: a játékot a Lightbox és a Sony Santa Monica fejleszti közösen. A trailer CGI, de nem is bánjuk, már úgyis annyi gameplay jelenetet láttunk belőle, szinte sok volt.
03:05 - Tretton számtalan e-mailt kapott azzal kapcsolatban, hogy mikor tér vissza ez a sorozat, így hát visszahozták: 2012-ben jön a Sly: Thieves in Times! A játék hardcore és casual játékosoknak egyaránt szórakoztató, az első előzetes nagyon hangulatosra sikerült.

 

 

03:06 - Az EVE Online-t fejlesztő CCP munkatársa jön beszédet mondani. A csapat bejelenti: a Dust 514 PlayStation 3-exkluzív lesz, és bár konzolos shooterről van szó, folyamatos összeköttetésben áll majd a PC-s MMO-val. Trailer.
03:11 - BioShock Infinite trailer! Az új játék ugyan első blikkre teljesen elüt a korábbi epizódoktól, hangulatában valójában nagyon is hasonlít azokra. Itt nem a víz miatt kell félnünk, hanem a magasságtól - innen nem jó pofára esni, ezt Johnny Cage is megmondta. Ken Levine lép színpadra.
03:14 - Levine anno tett néhány könnyelmű kijelentés a mozgásérzékelős kontrollerek kapcsán, erre tessék: az új BioShock támogatni fogja a Move-ot.
03:17 - A Saints Row: The Third exkluzív tartalmakat kap PS3-on, és az új Star Trek játék is használja a Move-ot. Előzetes következik.
03:20 - EA-féle exkluzív tartalmak az SSX-ben, az új Need for Speedben és a Battlefield 3-ban.

 

 

03:20 - És most NGP, színpadon Kaz Hirai.
03:23 - Először a Playstation Suite kerül kiemelésre: ez az okostelefonos és tabletes keretrendszer, amely révén "elérhető PlayStation élmény" ezeken a készülékeken. Ezekre az eszközökre exkluzív PlayStation-tartalmak érhetők el.
03:25 - NGP: új irányítási módok, új lehetőségek az interakciókra. A végleges név pedig... PLAYSTATION VITA. A Vita életet jelent, a marketingesek meg is tudják magyarázni, hogy ez hogyan köthető az új konzolhoz.
03:27 - Az NGP 3G- és Wi-Fi-vevővel is rendelkezik, ezért az AT&T-vel szövetkezik a Sony a hálózathoz való hozzáférés érdekében. Ez Amerikára vonatkozik, az európai infók később jönnek.
03:30 - A játékok közül "természetesen" mindegyik kihasználja a Vita képességeit. Először az Uncharted: Golden Abyssről láthatunk demót. A látvány pazar, tényleg megdöbbentő, mire nem képes a kis masina.
03:31 - A demonstrátor egyszerre irányítja gombokkal és az érintőkijelzőn keresztül a játékot, olykor pedig a mozgásérzékelést is beveti.

 

 

03:37 - Bemutatkozik a Ruin: akció-szerepjáték Vitara, demó következik. Hősünket izometrikus kameranézetből látjuk, tipikus Diablo-klónról van szó, persze ez nem von le semmit a program értékéből. Egyre nagyobb és egyre több szörny jön ellenünk.
03:39 - A játékmenetbe közösségi funkciókat is bevonnak, és nagyon érdekes, hogy PS3-on pontosan ugyanott és ugyanúgy folytathatjuk a játékot, ahogy a Vita-n abbahagytuk.
03:40 - A ModNation Racers is elkészül Vita-ra, de ez egy teljesen új játék lesz, nem port a PSP-s vagy PS3-as változatról.
03:42 - Az új irányítási lehetőségek révén jelentősen leegyszerűsödik a pályaszerkesztés, ezt mozgás közben is bemutatják a készítők.
03:44 - Aki megveszi Vita-ra a játékot, hozzájut az előző változatokhoz készített pályákhoz is.
03:47 - LittleBigPlanet is lesz Vita-ra, a játék az egyik előfutára lesz a PS3 és a Vita közötti kapcsolat lehetőségének kiaknázására. A játékról trailert is vetítettek, egy raklapnyi irányítási lehetőséget kapunk itt is, egyszerű szerkesztőmóddal és online funkciókkal.
03:49 - A színpadon Yoshinori Ono a Capcomtól, bemutatja a Street Fighter X Tekkent a Vita-ra!

 

 

03:51 - Gameplay demó következik, a játék ezen verziójában az inFamous 2 főhőse is helyet kapott.
03:56 - A Sony szerint 80 cím készül az új konzolra, köztük az EA és a Ubisoft is hegeszt néhány címet. Trailer következik a játékokról: Uncharted, Wipeout 2048, Little Deviants, LittleBigPlanet, Sound Shapes, Hustle Kings, ModNation Racers, Super Stardust, Ruin, Reality Fighters, Hot Shots Golf és még sokan mások látszódnak a felvételen.
03:57 - A Vita már az idei év végén megjelenik, két modell lesz kapható: egy Wi-Fi-s és egy 3G-s - az előbbi 249 dollárba/euróba fáj (ennyibe kerül a 3DS is), míg utóbbi 299 dollárt/eurót kóstál.
03:59 - Ismét Tretton a pódiumon, összefoglalni készül.
04:02 - Egy utolsó trailer a bevezető anyaghoz hasonló stílusban, és a shownak vége. Nem volt kifejezetten izgalmas, ellenben baromi hosszú volt. A legtöbb infót ismertük, és az új játékbejelentések sem ütöttek akkorát. Köszönjük, hogy kitartottatok!

46.
46.
Mathia$
Ez volt a legjobb show a 3 konzolgyártó közül.
MS egy siralom volt, "a Halo4 mentett egy pontot a 90. percben".
Remélem a maradék anyagot nem éveken belül, hanem majd Tokyo Game Show-n meg GDC-n bemutatják.
45.
45.
bsg09
#43: Az egy átnevezett Mass Effect...
44.
44.
steve 18
#42: Ja sajnol én meg eladtam a psp-met god of wart meg se tudom számolni hányszor végeztem ki rajta...:)
43.
43.
Optimus Prime
A Star Trek PS3 only lesz? Ez az E3 több bánatot hoz most, mint örömöt. :'(
42.
42.
KenyeresB
Hu de zsír lesz a God of War Origins. Most vagyok igazán boldog, hogy eddig nem vettem PSP-t csak a GOW miatt. :) Most legalább PS3-on is végig tudom harcolni Kratos barátunk kalandját. BF3 mellett nálam ez a másik musthave cím. :)
41.
41.
Split
Konzol exkluzív lesz a Dust?! Hát erre NAGYON nem számítottam... :'(
40.
40.
Tyebeca
Végülis egész jó volt a konferencia. Tetszik a PS Vita és az ára is viszonylag a helyén van (only WIFI model). A PS3 játékok terén az Uncharted 3 és a Resistance 3 számomra várós, de nagyon :-)
39.
39.
Griewer
Micronál jobb volt, de hiányoltam egy két acél címet....
38.
38.
Ra1D3n
Ki ez a homoszexuális japó a színpadon lol? :D
37.
37.
Griewer
Ez is tapizós. Senki nem szereti a gombokat?
36.
36.
Griewer
35.
35.
Griewer
jó sok fps, jó sok move és most a Japán aki akcentus nélkül vágja az angolt. Nem semmi :D
34.
34.
Ra1D3n
Bioshock Infinite jóság! De azért várom már, hogy a Santa Monicai cég kerüljön rivaldafénybe a 4 bejelentésre váró címükkel :)
33.
33.
Griewer
Tudtam, hogy ez lesz. Move move move......
32.
32.
Griewer
#31: Legalább nem ovisoknak való játékot akarnak megetetni a néppel :D
31.
31.
dzsiádzsó
Nevetségesek a világító fagyigombocok, és a 2k12 is látszott teljesen hasznavehetetlen is!!
30.
30.
Griewer
Kratos most már nemcsak Poseidont veri szét, de TÉGED is :D:D
29.
29.
Griewer
Ebben semmi különös nincs. Mindenki imádja azokat a játékokat, amik rohadt sok pénzt hoznak a konyhára :D
28.
28.
Griewer
27.
27.
dzsiádzsó
Hát a karaktermozgás még mindig egy katasztrófa, te cefet jól néz ki
26.
26.
dzsiádzsó
bla bla bla, bla bla bla
Tudjuk elcsesztétek, majd mostmár figyeltek, haladjunk, nem kell az ömlengés, nincs 2 napja hogy újabb támadást szoptatok be, kérjük a játékokat
25.
25.
Dresa
Hát ez eddig elég elszomorito volt, semmi álleejtős kezdés??
24.
24.
Griewer
#23: Lehet h csak bejelentik itt is a ps3ra való portolást. MAjd kiderül :D
23.
23.
Ra1D3n
Úgy néz ki, lesz valami új God of War cím, de am inőségét tekintve, valószínűleg csak kézikonzolos, de remélem, hogy csak rosszul láttam :S
22.
22.
Griewer
#21: Ez mondjuk nem meglepő. Csak ne tolják el az egész konferenciát miatta, ahogy micro tette a kinecttel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...