Batman: Arkham City - fontos az egyensúly

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 4.
  • Hír
Link másolása
A játék fejlesztése során a Rocksteady azzal a problémával birkózott meg, hogy Batman ellenfelei mindig kiegyensúlyozottak legyenek, és a harc ne váljon frusztrálóvá, inkább szórakoztató legyen. Minden egyes találkozásnak érdekesnek kell lennie. Kaptunk egy rakat új képet is.

A Rocksteady munkatársa hangsúlyozta, hogy amikor egy markáns főellenséggel találkozunk, akkor a játék nehézsége is megnő egy kicsit, például akkor, amikor belebotlunk Pingvinbe, Jokerba vagy Rébuszba. Nem csak arról szól az egész, hogy odasétálunk és padlóra küldjük őket, a valóságban ennél összeszedettebb találkozásnak örülhetünk.

 

Fontos az intimitás és a kapcsolat Batman és a gazfickók között, a harc soha nem válik repetitívvé, helyette mindig érdekesnek kell lennie a játékmenetnek. Rébusz esetében például a képi világ mindig kigúnyolja a játékost.

 

"Azt hiszem, ennek a fajta kedves, nagyon érzelmi kapcsolatnak hála, tényleg alig várjuk, hogy megszorongassuk a fickó nyakát. Erről a dologról beszéltünk, igazi intim kapcsolat lesz a szereplőkkel" - mondta Ginns, a fejlesztők szóvivője.

 

 

Mindenki ember és mindenki halandó, ahogyan Batman is az. Bár megvan annak lehetősége, hogy folyamatosan fejlesszük képességeinket, akár emberfelettire is, de akkor, ha van értelme a játéknak. Rébusz sem brutális erejéről híres, inkább egy okos srác, így a bőregérrel folytatott harc során is inkább a gondolkodás párharcát vívhatjuk meg.

Természetesen Rébusz visszatérésével új rejtvényekkel is találkozunk az Arkham Cityben. Számos rugalmas feladvánnyal megspékelve, akár a fizika törvényeinek kihasználásával, akár verbális kihívásokkal, netán halálos fejtörőkkel. Ha meg akarjuk érteni Rébuszt, először meg kell felelnünk az általa támasztott kritériumoknak, s csak úgy nyílnak meg előttünk a további lehetőségek.

 

A Batman: Arkham City októberben jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.

11.
11.
metercsiken
Az csak jó ha gondolkodni is kell egy kicsit,és nem csak hantelés az egész! Persze azért( időben ) meg lehessen oldani azokat a fejtörőket! :)
10.
10.
Kravmaga
de egy kicsit sztem megfeledkeztek a fő fő ellenségről,nem??mert Hugo Strange-ről várnék valami trailert,mert az a múltkori fenomenális volt:D:D:D:DStrange hangjától végig fut az ideg a hátamon,eszmáletlen:D:D:D
9.
9.
Falcon
Na majd törhetjük a fejünket rébusz feladványain!:)
8.
8.
Hubert Cumberdale
#7: ahhha! Értem most már xD
7.
7.
sowsminimal
#4: Batman agyalás közben addig veri a fejét a falba, míg halálosan betörik a feje, egyértelműen erre utal a halálos fejtörő :)
6.
6.
Macifasz
Eddig is nagyon vártam, de a 12 perces gameplay csak tovább fokozta ezt. 100%, hogy tökéletes folytatása lesz az első résznek!
5.
5.
Józsi_Doe
Kevés játékot várok a közel s távol jövőben, de a Batman bizony ezek között van.
4.
4.
Hubert Cumberdale
Halálos fejtörők???? Az a nem mindegy xD
3.
3.
Garfartix
Király, ez a Rébuszos rész jól hangzik, ő a kedvenc!
2.
2.
deviques
Teljes bizalmamat belefektetem ebbe a játékba, biztos nem fogunk csalódni benne! Már az első rész is sokkal jobb volt, mint amit vártam, ez meg biztos fölülmúlja!
1.
1.
Slik
ez nagyon nagyon, nagyon jó lesz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...