Tízszer nagyobb terek a Far Cry 3-ban

  • Írta: InGen
  • 2011. július 6.
  • Hír
Link másolása
Amíg a Crytek inkább más környezetbe helyezte a Crysis 2-t, úgy tűnik, hogy a Ubisoft még mindig leragadt annál, hogy igyekeznek egyre nagyobb területeket a játékos rendelkezésére bocsátani. Azt gondoltad, hogy a Far Cry 2 bejárható terepe elég nagy volt? Gondold újra!

Legalábbis ezt találta mondani Jason Vandenberghe, aki a Far Cry 3 történetéért felelős, de úgy tűnik, nagyon benne van a technikai dolgokban is. Vagy ha nem is, azt legalább tudja, hogy a harmadik rész dzsungele még mindig sűrű és érdekes lesz, ám legalább tízszer nagyobb terület vár majd minket, mint az előző epizódban.


"Ha veszed a Far Cry 1 és 2 méreteit, akkor azt szorozd meg tízzel. Még tovább akarunk menni ezen a vonalon, de sűrűvé és érdekessé is akarjuk tenni. Minden sarkon találhatsz majd valamit, amit érdemes megnézni" - mondta Vandenberghe, aki szerint a fejlesztők egyik alap kérdése egy ilyen hatalmas környezet megalkotásakor az volt, hogy vajon lehet-e érdekes és izgalmas a játék anélkül, hogy akár csak lőni kelljen.

Magáról a sztoriról annyit árult el az úriember, hogy ne sztenderd "jó vs. gonosz" felállásra számítsunk. Azt ígéri, érdekfeszítő sztorit kapunk, ahol folyamatosan váratlan helyzetekbe kerülünk majd, ahonnan már nekünk kell megtalálnunk a kiutat.

21.
21.
l.rics16
én örülnék ha a pályaszerkeztőben lehetne 10x nagyobbat alkotni azzal el lehet lenni órákig főleg ha konzolon csinálod azt haveral utána teszteled a pályát :D
20.
20.
Hubert Cumberdale
Szerintem tök hülyeség a második részt alapul vennetek, mert alapból a sztori, hogy elveszik a csajod és azt kell keresni és nem küldetéseket adnak emberkék, szóval az ide-oda kocsikázás tutira kilőve. Nekem eddig úgy tűnik, hogy rendes történet szál lesz amit jól lehet igazítani a nagy területhez. Miért volt unalmas a második rész? Nem a nagy terep miatt, hanem mert mellé azt kaptuk, hogy volt 4 féle küldetés és azt kellett ismételgetni. Szinte társasjáték alapokon ment az egész, mint az Assassins creedbe. Annak a történetét is ugyanezzel cseszték el. Nem ment nekik akkor ez a sandboxozás, mert még gyerekcipőben járták azt. Szerintem tanultak azóta ebből a hibából és faja gammát kapunk. És én örülök a hírnek. Ha jungel akkor legyen olyan, hogy el lehessen veszni szinte benne. Legyen meg az a hangulatom, hogy a végtelen esőerdőben mászkálok, ne úgy mint a crysisba, ahol tudtam, hogy ha letérek az útról akkor sziklafalba fogok ütközni. (csak egyetlen dolgot javítsanak ki, hogy a fák tök egyszerre mozogtak a videóban. Az nagyon béna volt)
19.
19.
hakydakillah
16. pont ezt éreztem én is... Ez volt a gondom a FC2-vel, de még a GTA IV játékkal is. Túl nagy terület, túl sok utazás, túl sok unalom, amíg akcióba lendülhetsz újra.
18.
18.
KENKILL
#16: Sajnos egyet kell értenem, már a második rész is túlzottan nagy volt. Ráadásul nem hogy rengeteget kellett vezetni, állandóan megtámadtak ezek az újratermelődő őrposztok. Engem ez speciel rohadtul idegesített, úgyhogy abszolút fölösleges még nagyobb játékteret csinálni. Azért remélem jó lesz.
16.
16.
galmat
Megint megy a marketing süketelés. A Far Cry 2-vel megmutatták, hogy engine-t remekül tudnak írni, majdnem olyan jót, mint a Crytek, de jó játékot készíteni pedig nem tudnak.
A FC 2 hatalmas terepe unalmas, random bedobált ellenfelekkel, akik mindig ugyanúgy rádtámadtak. 15 perc vezetés, 5 perc küldetés, 15 perc vezetés vissza. Ebből állt egy misszió.
Most képzeljük el, hogy 10x ekkora a terep... Tized ennyit se tudtak élettel megtölteni, nemhogy 10x akkorát. Értelmetlen dolog, már a FC2 is túl nagy volt.
Monoton, repetitív játékot írtak, amin ha nem változtatnak, akkor a 10x nagyobb terep nem fogja megmenteni a FC3-t.
Amúgy meg a napszakváltások tényleg parádésak voltak, talán a legszebbek amit játékban láthatunk. De ezért senki nem fog vele 1 óránál többet játszani. Ha szép napfelkeltét akarok, kiülök a teraszra... Magában egy szép enginnel csak ideig óráig van el az ember, az nem elég, hogy hetekre lekösse az embert, mert ráunsz.
15.
15.
Falcon
Remélem hogy jobb lessz mint az elődök!
14.
14.
kebi90
#13: Én is ugyanazon véleményen vagyok :)
De hátha jó lesz :D
13.
13.
Sarkadi
Az első rész óriási volt és még ma is megállja a helyét. A 2-vel sem volt semmi bajom,de hiányzott belőle az a plusz,amiért megszerethettem volna. Ebben pedig csak bizni tudok,a hallottak/látottak alapján jó lesz! :P
12.
12.
AssaX
szerintem jó lesz de ez is valami szigeten fog játszódni ?
#8: szerintem filmes ötletek bőven vannak főleg most ! ! !
11.
11.
gyerecske
Nekem már túl nagy volt a 2 is, marhára idegesítő volt, hogy fél órát kellett autózgatni csak hogy el tudd kezdeni a küldetést.
Az első tökéletes volt, inkább abba az irányba mennének a készítők.
10.
10.
Mortician
#7: Annak, hogy mindenki ránktámadt, volt egy elég egyszerű magyarázata. Dolgozhattál ugyan a két frakciónak, de világosan megmondták, hogy ezek "titkos küldetések" és az adott frakció emberei ugyanúgy tüzetnyitnak, ha meglátnak.

Ennek ellenére valóban idegesítő volt, hogy 5 perc nem telhetett el tűzharc nélkül.
9.
9.
KenyeresB
#8: Az már kissé elcsépelt téma/csattanó lenne a mostani filmek/játékok tudathasadásos zuhatagában. A gond az, hogy én is el tudom képzelni. Ugyanis manapság már nem igen maradtak új ötletek, amelyek egyedivé tehetnek egy művet, ezért nyúlnak mostanában ennyire ehhez a fordulathoz. Kapásból tudok mondani 20-30 filmet, ami a meghasadt személyiséggel foglalkozik. Játékból meg nem is kell olyan messzire menni. :)
8.
8.
dean winchester
ez a punk pasas mindig mondja az insanity szövegét, szerintem a főszereplő skizo lesz, és ez a pasas csak a kivetülése az elméjének. ez lesz a nagy csattanó.
7.
7.
mdr88
A Far Cry 2-ben nagyon idegesítő volt, hogy bármerre mentem, bármely frakciónak dolgoztam mindig mindenki rámlőtt... remélem ebben nem lesz hasonló
6.
6.
KenyeresB
#2: Azt már lecserélték, de a Fary Cry még kinn van :)
5.
5.
ATi0021
Már a Far Cry 2 is nagy volt, ez nem lesz semmi. Viszont ezúttal remélem nem lesz annyi bajom a mindig visszatöltődő ellenséggel. :)
4.
4.
Matt8888
3.
3.
DzsungelCsirke
A fiatalember nyakában az egy Sims kristály? :D
2.
2.
Nathan
#1: Hol van Fear 3 as kép
1.
1.
dante92
Fary Cry :D. És F3AR-os kép van kint :D.

Mindegy, várjuk a Far Cry 3-at azért :).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...