Visszaestek a PlayStation 3 eladásai

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett a Sony első pénzügyi negyedéves jelentése is, amely szerint jelentősen visszaestek a PlayStation 3 eladásai az elmúlt három hónapban. Ettől függetlenül a játékeladások továbbra is nőttek, és a Sony biztos benne, hogy az üzleti év végére több konzolt passzol majd el, mint tavaly.

Az áprilistól júniusig tartó negyedév során 600 ezer géppel kevesebbet adott el a Sony, mint tavaly, ugyanebben az időszakban. A PS3 eladásai 2,4 millió eladott konzol után 1,8 millióra estek vissza, összesen már 51,8 millió masina talált gazdára világszerte. A játékeladások 1,3 millió példánnyal 26,1 millióra nőttek, míg a PSP 1,8 milliós, a PS2 pedig 1,4 milliós értékesítéssel büszkélkedhet a tavalyi 1,2, illetve 1,6 millió eladott konzolhoz képest.

A negyedév során a Sony 15,5 milliárd jenes (191 millió dolláros) veszteséget szenvedett, noha tavaly ugyanebben az időszakban 25,7 milliárdos profitot könyvelhetett el. A nem túl jó végeredménynél a japán vállalat a márciusi természeti katasztrófák következményeire hivatkozott, míg az áprilisi PSN-támadás kapcsán megjegyezte, hogy valószínűleg a vártnál kevesebb extra költsége származik majd az incidensből.

Májusban a cég 14 milliárd jenre becsülte a hackertámadásból fakadó veszteségeket, de Masaru Kato pénzügyi igazgató szerint túlbecsülhették az összeget, ráadásul ami sokkal fontosabb, az adatlopások ellenére a PSN játékostábora nem csappant meg, a júniusi Store-eladások pedig a tavalyi értékesítések kétszeresére rúgtak.

43.
43.
shatterhand
#42: Az exkluzív játékok dömpingjének hiányát a boxon keresd ne a ps3on.
Az tény,hogy a ps2-n sok jó játék volt, de ps3on is lazán össze lehet szedni már legalább egy 50es listát.
Idén meg messze több az only ps3 cím ,mint a boxon.
42.
42.
p3ti
#41: Ezt még hozzá tenném **
Lehet azért áll így a PS szénája mert be szállt az MS is a konzolozásba , és nyomják magukat előre . De ha a nintendo a kis gagyi grafikájával tudja járni a saját útját , és tud tarolni vele , akkor egy "legendás" PS2 folytatás is tudna . Nem kellene erőltetni a PSnek ezt a konkurencia harcot a boxal . Microsoft csurig van pénzel , orrba szájba nyomja a marketinget . Inkább gyártani kéne az újabb le nyűgöző címeket , és hagyni ezt a multi platform sz*rt . Vissza tekintve a múltba , sokkal többet ki tudtak volna hozni a konzolból , elk*rták sajnos .
41.
41.
p3ti
Nekem olyan érzésem van a ps3al szemben , lehet csak azért mert itt dekkol egy box is mellette ... hogy anno a ps2höz egy tonna játék jelent meg , rengeteg cím , rengeteg RPG , god of war sorozat , onimusha ... több száz kíváló játék ami csakis a ps2ön volt játszható . Most meg "kullog" a ps3 , elvan , jönnek a játékok amik multi platformosok . Hol marad az az exclusive dömping ami csak Playstation cím . Mert oké , van itt uncharted ,killzone ,mgs ,gran turismo amik tényleg ütős játékok de igazából van egy kis tucat cím ami elve folytatás . Azt hogy a resident evil 4et ki adják még 1x ? Meg a régi god of wart HDbe ? nem akarok senkit meg bántani , de ezeket rongyossá játszottam anno . Még a blu ray-t sem tudnám igazán felhozni pozitívumnak , mivel ki sem használom .
Szóval hiányolom azt a "varázst" ami körül vette anno a PS2öt . Én azt vártam hogy a gen váltásnál jön az új gép és az nagyot fog ütni , de valahogy nem ütött ló**aszt sem .
39.
39.
Mortis
#30: Hat, igen. Te meg le vagy maradva, baratom. :P

Nem csodalkozom ezen. Eleg nagy csapasok ertek a Sony-t. Csoda, hogy ennyivel meguszta.
38.
38.
Ooorky
Én tavaly karácsonykor vettem egy új PS2-t (a NES mellé :P ), majd 1 db PS3-as játék árából beszereztem ezeket:
God of War 1-2
Dragon Ball Budokai 3 - nem múlik el hét, hogy ne játszunk le pár tournament-et a lakótársakkal
Sonic Mega Collection
Kingdom Hearts 1-2
Final Fantasy 12 - ezt az egyet megbántam, kib. sz. játék.
Ha őszinte akarok lenni, sokkal jobban szórakozok ezekkel és a nintendo-s örökzöldekkel mint az új csili-vili pc-s játékokkal (kivéve Serious Sam, aminek a 3. részét alig várom, hogy előrendelhessem).
37.
37.
shatterhand
#35: Box már befutott, de ugyanezt gondolták a PS-nél is a fejesek 2 generáció után.
Minden az áron fog múlni,mert hogy ugyanazt fogja a 2gép tudni az tuti.
Pár milla különbség persze így is ott marad két gép közt (egyik usaban bukik, a másik meg a japó piacon).
36.
36.
shatterhand
#33: Azért volt előnyben mert ólcsobb volt és gyak ugyanazt tudta mint a ps3. Később már kijöttek a gyengéi ,de az már ugyanolyan volt mint a ps2 az xboxnál (hiába volt gyengébb akkor is tele volt jó játékokkal).
És kapásból voltak olyan címek hozzá mint: gears of war vagy az aktuális halo.

Ps3 meg ott b..ta el,hogy baromi drágán indult. A VITA-t nem véletlen adják már rögtön nyomott áron. Hiába jó a gép, ha akkora közeg nem fogja megvenni amennyivel el lehet indulni egy sikeres rajttal. Majd később megy a szekér és behozzák azt a veszteséget.
35.
35.
Quent1n
#33: Szerintem ha egyszerre jönnének ki akkor is több Box fogyna. Amerikában nem igazán tudnak versenyezni a MS-al, a Japánban meg ott van a nyakukba a Nintendo (persze a Nintendo az USA-ban is elég komolyan ott van). Meg a Sony azért nem tol a PS mögé olyan komoly marketinget mint amit a MS rak az XBOX mögé. Szerintem a két konzol simán megfér egymás mellett. És azért még a PS2 is szépen fogy míg a régi Box már nem annyira. Én PC párti voltam de a PS-re voksoltam a Blue-Ray a Move és a játék felhozatal miatt.
34.
34.
shatterhand
#29: Idén demóztak volna E3on akkor talán még másfél év mire kijön a ps4.
33.
33.
ATi0021
Mondjuk ezt nem csodálom. Eleinte abszolút PS3 párti voltam, de idővel meggyőzött a sok hiba ellenére is az X360. És tekintve, hogy elég sok jóslat szerint hamarosan számíthatunk új XBoxra, most már biztos nem vennék PS3-at.

És ha nem adják ki közel egy időben vele a PS4-et akkor a Sony ugyanabba a csapdába esik mint a PS3-nál. Az új XBox szépen elmegy mellettünk és mire kijönnek addigra elég komoly hátrányból indulhatnak. És itt nem csak az eladásokra gondolok, hanem a termékekre is. Meg lehet nézni micsoda előnye volt az X360-nak amikor a riválisnak csak PS2-je volt. Sorra jöttek olyan címek amikből a PS tulajok gyengébb minőséget kaptak az elavult PS2 hardver miatt.

És az valóban szép volt a Sony részéről, hogy minőséget alkottak, meg van BluRay is. Csak ugye megdobta az árat, amiben megint nem tudtak versenyezni...
32.
32.
Quent1n
#29: Jövőre 100%, hogy nem lesz PS4 :). HA az új Box kijön akkor se fogják összecsapni a PS-t csak az azért, hogy kint legyen. Arra meg nagyon kíváncsi leszek mi lesz ebből a sztoriból, hogy a Boxos játékok futnak majd PC-n. Hiszem ha látom. :) Bár nyilván nem lehetetlen.
29.
29.
TryGun
hát nemtom mit akarnak mikor elvileg jövőre jön ki a 4 mer ha új xbox-ot kidobját (piacra) azt biztos nem fogják szó nélkül tűrni ugyanis akkor nekik is csinálni kell hogy semmiképp ne maradjanak le.Mondjuk ha tényleg lehet majd használni xbox-os játékokat jövőre PC-n akkor lehet hogy az x-boxox eladás csökken nagyot de ezért se lesz szerintem ilyen szerencséje a PC tulajoknak beleértve jómagam is) :D
28.
28.
shatterhand
#26: Amíg gyerek voltam nem értettem ,hogy miért nem lehet házibulit tartani otthon. Most már a saját lakásban megértem. Rakás vadidegent odahív a gyerek, na azok tuti feltúrják a lakást.
26.
26.
aRkye
#25: Olyankor vendégeskedtek nálam, számomra ismeretlenek, amikor senki sem volt itthon :)
25.
25.
shatterhand
#24: Hogy lehet lenyúlni egy ps2-t? Betörtek vagy házibuli alatt volt?
24.
24.
aRkye
A mai napig szívesen venném elő a kis rózsaszínű ps2-t, ami a lányomé, ha le nem nyúlták volna...
22.
22.
shatterhand
#19: Ez az amikor az ember el van kényelmesedve a "minden sarkon adunk egy chekpointot nehogy szenvedjenek".
Kevesebb chekpoint azzal jár,hogy óvatosabban játszik az ember és egy kicsit izgalmasabb így a játék. Abban mi a jó,ha tudod,hogy meghalsz és egyből ugyanott folytatod.
Nem azt mondom,hogy nem idegesítő még1szer végigmenni ugyanazt a részt többször is, de attól még sokkal jobb az amikor lapulsz a sarokban 5tölténnyel, kevés életerővel és filózol, hogy juss ki onnan. Én legalábbis az ilyen pillanatokra mindig vissza tudok emlékezni, a többi könnyű részre már nem.
21.
21.
JacoB
#18: ha ennyire nem tetszik a PS3. Akkor én szívesen eladom a PS2-met neked 20E HUF-ért a csomag tartalmaz kettő jostickot 185 másolt játékot + egy eredeti játékot, :D
20.
20.
shatterhand
#6: Ez olyan címlista ami gyak van ps3on is. Meg vannak új sorozatok is.
Ez van.
A ps2 az egyik legjobb konzol sztem, de a ps3 azért messze nem hiányos új és nagy címekben. Évek óta jönnek az exkluzív címek és a régiek folytatása is. Amiket felsoroltál azok nagyrésze dettó multiplatform, a többi meg megvan itt is.

fahrenheit-heavy rain
jak&dexter-uncharted
shadow coli-last guardian
killzone1-killzone2,3
nfs hp-nfs hp
socom1,2,3- socom confr., socom4
tomb raider- tomb raider
Folytathatnám, de látni,hogy mindennek van folytatása vagy más sorozata.
18.
18.
MR.WOODCOCK
#17: Hát az marha nagy szám, hogy ugyanazt a játékot kiadják csak jobb felbontásba, attól még nem tartozik az új generációshoz. De ezt beszívtad,mert nekem is PS3-m van ,csak nem vagyok fogyatékos szűk látókörű, hogy csak az a jó ami nekem van,és ami még új, PS2 múltját jobban tisztelem, mert van is miért, kár volt megválni tőle annak idején
17.
17.
DeNzNlPt
#6: Nalad elmentek otthonrol. Ezeknek a jatekoknak kb a fele megjelent mar a ps3-ra vagy meg fog iden jelenni mind full HD grafikat tamogatva. Pl God of War 1-2, Resident Evil 4, Splinter Cell Trilogia, Prince of PErsia trilogia, Silent Hill 2-3, MGS 2-3-PW, Shadow of the Colossus, ICO, Tomb Raider trilogia,... A Devil May Cry trilogiarol is vannak hirek...

A folytatasok meg egyaltalan nem rosszak: Az MGS4 szerintem az egyik legjobb jatek, az uj NFS Hot Pursuit nekem jobban bejott mint a PS2-n talalhato NFS-k, A Killzone 2 es 3 meg jobb mint a Killzone 1. Az uj Ratched and Clank reszek is szuperek (foleg a Tools of Destruction). Az uj Twisted MEtal elegge jonak nez ki es szinten iden jelenik meg. A sport jatekok szintugy minden evben megjelennek. A GT5 meg van olyan jo mint a GT3-4 foleg az updatek utan. A GTA 4 az izles kerdese: Szerintem jobb mint az elozo reszek mivel vegre inteligensek az ellenfelek, van fedezek rendszer, es az autok sokkal realiszitkusabban viselkednek mint az elozo reszekben.

Akkor meg nem beszeltunk a vadonatuj Uncharted sorozatrol, a Batman Arkham Asylumrol, Heavy Rainrol, LA Noire-rol, Red Dead Redemptionrol, Mass Effect 2 rol, Infamous sorozatrol stb

Szoval huzzal szepen vissza a gyenge PS2-dhoz. En maradok a PS3-nal amely messze a legjobb jatek valasztekkal rendelkezik.
16.
16.
ReNegAdE
#6: Egy igazán nagy címet kihagytál és az pedig a Primal
14.
14.
MR.WOODCOCK
#10: Az nem érdekel hogy exklúzív-e, PS2-re nem gyártanak semmi jót kb. 2007 óta, szóval 7 évesnek számít a játékok pályafutása, PS3 pedig 5 évnél jár lassan... Ja és a folytatásokból sok újabb rész nem olyan jó mint PS2-es változata
12.
12.
Quent1n
#6: Most ugye vicc ez a lista? Szerinted ennyi jó játékot nem lehet felsorolni PS3-ra? :D Elég ha csak a folytatásokat vesszük pár játéknál. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...