Észak-Koreának farmoltak a hackerek

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes, "vasárnapra pont jó" sztorit közölt le a New York Times, értesüléseik szerint a dél-koreai rendőrség öt hackert fogott el, akik Észak-Korea egyik kormányzati ügynökségének farmoltak, illegális eszközökkel természetesen. Hatmillió dollárt kalapoztak össze, ennek a fele jutott Phenjannak.

A múlt héten a szöuli rendőrség öt úriembert tartóztatott le, akiket azzal vádolnak, hogy több tucat másik hackert összefogva betörtek a Lineage és a Dungeon Fighter Online nevű játékok szervereire, és bár nem bénították meg a programokat, és hozzáféréseket sem loptak, illegális farming tevékenységet azt folytattak: automatikus, robothálózatot hoztak létre, ami folyamatosan termelte nekik a betevőt.

A történet akkor vett érdekes fordulatot, mikor kiderült, hogy a két év során összeszedett 6 millió dollár (merthogy jó farmerekként a játékbeli javakat különféle weboldalakon értékesítették, egyébként szintén illegálisan) felét egy észak-koreai kormányzati ügynökség kapta meg. A srácok Phenjanban végeztek egyetemet, és a feltételezések szerint korábban olyan állami számítógépes központnál vagy vállalatnál dolgoztak, amelyik többek között drogkereskedelemmel és hamisítással is gyűjtött tőkét az említett ügynökségnek.

Észak-Korea tagadta, hogy köze lenne a történtekhez, a dél-koreai rendőrség történetét összeesküvés-elméletnek tartja.

8.
8.
givi6
ebből is világháború lesz ! :O xD
7.
7.
Mortis
Mit varjunk toluk? Eszak-Korea alig enedi ki az allampolgarait, Del-Koreaban meg nemzeti sport a Starcraft. Ilyen zakkantaktol ez csak termeszetes,nem? :D
6.
6.
adriano28
valamiből ezeknek is élni kell..:D
5.
5.
nero66
Huhh... Reggel van még ezt mind felfogni. :D
3.
3.
vytros
Úgy látszik Koreában az egyetem már goldfarmer diplomákat ad.

Inkább mennének rizst termeszteni.
2.
2.
AnimeWarlord
Olyan vicces ez a dél és észak korea szituáció. Folyton azt lesik a másik mit csinál és hogyan tehet neki keresztbe. Lulz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...