Guild Wars 2 - negyven perc az MMO-k jövőjéről

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 26.
  • Videó
Link másolása
Az ArenaNet nem kapkodja el túlzottan a Guild Wars 2 fejlesztését, mely akkor indult el, amikor a 2005-ben megjelent első rész kiegészítői landoltak a boltokban. Bárhogy is vesszük, ez két évtized, s nem is múlt el nyomtalanul. A játék úgy néz ki, mintha egy offline RPG-vel lenne dolgunk.

A múlt hét végén zajlott le az Eurogamer Expo, mely az egyik legnagyobb európai magazin nyílt házirendezvénye. Nem olyan nagy költségvetésű, mint mondjuk a GC, de egy-két érdekességet innen is sikerült kihalásznunk. Az ArenaNet pénteki sajtótájékoztatóján egy hosszabb prezentációt mutatott be a Guild Wars 2-ből, mely egyöntetű véleményünk szerint bitang jól néz ki. Ha ez lesz az MMO-k jövője, örömmel tekintünk előre. A játék egyébként jövőre jelenik meg PC-re.

17.
17.
Lordnekroseth
Bárki aki játszott vele, kapásból azt mondja rá hogy : Az egész olyan Gext gennek tűnik és jó érzés vele játszani.
Sosem fogysz ki tennivalóból, és nem azért mert mindig van mit kifarmolni, hanem mert van valami izgalmas ami érdekel.
A reaktív harcrendszerre igazán szükség van már szerintem, a legtöbb mmo borzalmasan unalmas harcal rendelkezik. Pont tegnap gondolkoztam, mit is jelent ez igazán és rájöttem, hogy a Wow pont ezért vezette be a Proc okat az egész talentjébe, meg a bevillanó grafikákat, hogy lássuk a proc okat.....mert rájött hogy ugyanazt a "rotationt" használja mindenki és a combat borzalmasan monoton....persze ez csak egy gyors reagálás számukról, a játékon nem tud változtatni. És szánalmas hogy a catában nem egy olyan mobbal, questel találkoztam ami igazán egyedien Gw 1 es volt (pl az osztódós mobok HoO) úgylátom Blizzard bácsi valójában jobban fél, vagy komolyabban veszi a Gw ot mint ki merné mutatni.
Egyébként nemtudom miért mondod hogy lineáris map van :) mert nincs...SŐTT ! Ha beindítasz egy eventet a mapon akkor az a kimenetétől függően változtat a mapon lévő dolgokon. Ahogy a blizzard oly büszkén veri magát rá....Phasing az itt is van. Az egész világ válzotik állandóan ahogy haladsz benne a te cselekedeteidtől függően.
Szerintem igazán interaktív az egész, ami hatalmas dolog egy mmonál szerintem, kicsit Mass effectes hangulatot érzek belőle, ami a játékok jövője és szerintem nagyon jó, hogy vannak cégeg akik a fejlődésre koncentrálnak, nem CSAK a pénzre.
Említettem hogy, nincs havidíj? Ahogy egyszer mondták...minden jó dolog ingyen van :)
16.
16.
thernielle
#14: Várjuk meg azt a megjelenést ;)
Én sem vagyok tökéletesen megtérítve, de szilárd meggyőződésem, hogy a sztori el fogja vinni a hátán a SWTOR-t.
A Guild Wars soha sem fogott meg, egy hónapon keresztül próbáltam megszeretni annak idején (valamikor a vanilla-wow időkben), de dögöljek meg, nem sikerült. Minden esetre ez érdekel, biztosan ki lesz próbálva :)
14.
14.
Naire
#13: engem nem kell meggyőznöd (: majdnem 3k órát gw-ztem. Amugy a SW MMO bukni fog SZERINTEM , remélem nem lesz igazam , de amit eddig láttam nem győzött meg annak ellenére hogy imádom a SW univerzumot
13.
13.
Lorthirash
#11: Szerintem simán veri a Star Wars Old Republic-ot
meg minden mást ami csak létezik :)
sok mmorpg-t játszottam már köztük van wow 2 évig tolam most pedig jelenleg aionozok de ez...... messze jobb mind 2-től nézzetek csak utánna nagyon jónak ígérkezik
http://gw2.web4.hu/
(és még mindig nincs havidíj)
12.
12.
mephi
Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy ezen az Expon a legjobbnak választották ezt a játékot, mondván, hogy a legtöbb újdonság látható benne, és végre nem rókabőr nyúzáson van a hangsúly. Az alábbi játékok indultak még:
At a Distance (Terry Cavanagh)
Batman: Arkham City (Rocksteady/Warner Bros.)
Battlefield 3 (DICE/EA)
Call of Duty: Modern Warfare 3 (Infinity Ward/Activision)
Counter-Strike: Global Offensive (Valve & Hidden Path)
Dark Souls (From Software/Namco Bandai)
The Elder Scrolls 5: Skyrim (Bethesda Softworks/Bethesda Game Studios)
Super Mario 3D Land (Nintendo EAD Tokyo/Nintendo)
Uncharted 3: Drake’s Deception (Naughty Dog/Sony)

Nem akarok vitát kirobbantani, hogy jobb-e vagy rosszabb-e ezeknél, mindenkinek a magánügye. De jelzi, hogy jó játék készülődik, és bizony nem ez az első díj az, amit megnyernek.
11.
11.
Naire
#4: Nagyon eltér a régi Gw-től pl MMORPG lesz átalakított harcrendszer , dinamikus eventek, új kasztok, a világ nyílt lesz stb. kb csak a világ marad meg
10.
10.
mephi
Azért aki azt mondja, hogy a GW1 nem volt jó, azzal nem stimmel valami :) /Na jó, el kell fogadni, hogy létezik más vélemény is./
De ez a játék ha minden jól megy más lesz, mint az eddig megjelentek. Természetesen, ha valaki megrögzötten ragaszkodik valamihez (wow, egyéb MMO-k), azoknak tök mindegy mi jön ki, nem érdekli őket más. Közben meg lehet másnak is esélyt kellene adni.
Szerintem az eddigiek alapján egy nagyon jó PvE-ben iszonyú erős MMO lesz a GW2. A PvP-ről nem nyilatkozom csak ha már próbáltam.
9.
9.
Naire
#8: A játékot az ANet fejleszti Ncsoft csak a kiadó
8.
8.
TransW
Hát nemtudom... ezek az ncsoft játékok mindig baszott jó grafikával jönnek ki... aztán pont az ncsoft miatt mindig valami nagy szar lesz belőlük:( ne legyen igazam de félek hogy ez is erre a sorsra fog jutni
7.
7.
Stranger
Ebben is csak lineáris mapok lesznek, automatikus stat pont addolással, mint a többi "nagy" MMO-nak? trolololol
6.
6.
nero66
Hát azért ez eszméletlen...nekem legalább is!! :D Ez a grafika elképesztő!!!!
5.
5.
Ecneb
#4: várd ki a végét, majd ha a kezedben lesz, rájössz, hogy azért akad bőven változás (remélem)
4.
4.
vytros
Hát nem tudom, én mint akinek megvan a GW Nightfall nem igazán jön be ez :/ Nem tudom, mintha több változást vártam volna.
3.
3.
erasmus
Szerintem eszméletlen jó lesz ez. Szerintem jövőre a GW2 mindent ütni fog.
2.
2.
Ecneb
#1: Nem értek veled egyet, szerintem nagyon is megfelelőnek néz ki, természetesen a hangulatát gameplay videókból nem lehet átvenni!
1.
1.
metercsiken
Ez valahogy nem lett az igazi!
Legalábbis a számomra!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...