Babel Rising - itt tényleg te vagy az Isten

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Ötletes istenszimulátoron dolgozik a Mando Productions a Ubisoft támogatásával: a PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra készülő arcade játékban azt kell megakadályoznunk, hogy a derék nép megépítse Bábel tornyát - természetesen minden eszközt megkapunk, a villámlást, az özönvizet és a tűzvészt is.

A Ubisoft rákattant az istenszimulátorokra, a From Dust után a Mando Productions iPhone-ra már megjelent Babel Rising címá játékára csapott le, amit a kis csapat hamarosan PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is elkészít: a grafikát felturbózták, a programot kibővítették kooperatív és kompetitív multiplayer módokkal, 2012-ben pedig már a miénk is lehet, ha rendelkezünk PSN- vagy Xbox Live-hozzáféréssel.

A bibliai történet szerint Noé utódai egy égig érő tornyot, várost akartak építeni, Isten - akinek ez nyilván nem tetszett - azonban megbüntette a babiloniakat, összezavarta a nyelvüket és szétszórta őket a világ minden pontján. A Bibliában ezzel akarták megmagyarázni, hogy miért létezik ilyen sok nyelv és nép, a Babel Risingban viszont csak egy jó szórakozási lehetőséget kapunk: itt mi leszünk Isten, aki minden erejével azon van, hogy megakadályozza a torony megépülését.

A From Dusthoz hasonlóan a természeti erőket hívhatjuk segítségül elsősorban, özönvizet zúdíthatunk szerencsétlen emberekre, tűzvészt hozhatunk rájuk, földrengéssel és villámlással büntethetjük őket. Az ötlet mindenképpen érdekes, és további csavar, hogy PS3-on a Move-val, Xboxon pedig a Kinecttel is játszhatunk majd a játékkal!

14.
14.
szinkron
Első intézkedésként összezavarnám a nyelvüket, ezzel aztán véget is érne a játék.
13.
13.
venoom
kisebb grafikaval kidobhatnak androidra is szivesen jatszanek vele, talan xboxon kiprobalom kivancsi vagyok menyi pont kell
12.
12.
samatagrav09
#4: vagy ujat behozni mint a Bender "Istenek pia kell!"
11.
11.
Mortis
Ha nem lehet atombombát, zongorákat, vagy kaszákat dobálni az égből akkor nem is érdekel...
10.
10.
volkornka
Ezt a játékot úgy tudom elképzelni, hogy pár óráig élvezi az ember azt kifújt. Eleve ha mindenható vagy, akk nem lehet nagy kihívás elpusztítani 1 tornyot:)
9.
9.
Netsu
Ilyen flash játékban szokott szerepelni általában. Remélem azért fizetni nem kell majd érte. :)
8.
8.
adriano28
ez kamu, mert télleg én vagyok az Isten ^^
7.
7.
randall13
#3: From dust nálam elásta magát az idétlen irányításával meg azzal az istent imitáló kurzorával.
6.
6.
Cooper911
Érdekes. De szeretnék már egy Populous szerűt.
5.
5.
Speper
Kár, hogy a PC ki lett hagyva, szívesen kipróbáltam volna! :)
4.
4.
ReNegAdE
Istenként egy pár parancsolatot törölnék!;)
3.
3.
giga321
És nem jön PC-re de jó -.-" Pedig From Dust jó lett szerintem.
1.
1.
mohaneji
A vatikánban nagy gémer-estek lesznek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...