GTA III - 9/11 miatt meg kellett változtatni

  • Írta: ATi0021
  • 2011. november 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A Rockstar Games alelnöke, Dan Houser a GTA 3 tizedik évfordulójának alkalmából beszélgetett az Edge magazinnal, mely során elmondta, hogy a játék már végleges verziójának megjelenését el kellett halasztaniuk és meg kellett változtatniuk hetekkel a kiadás előtt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás miatt.

"Csináltunk néhány változtatást 9/11 után, de ezek csak nagyon felületesek voltak. A játék megjelenésének csúszását - mely néhány hét volt - főként az okozta, hogy a New Yorkban levő irodánk nagyon közel volt az összedőlt tornyokhoz, és akadt némi munkánk, amit akkoriban lehetetlen volt befejezni" - nyilatkozta a Rockstar fejese.

Houser beszélt a változtatásokról és néhány pletykáról, ami a játék megjelenése óta elterjedt: "Amennyire emlékszem, megváltoztattuk a rendőrautók színét, hogy ne lehessen az NYPD autóiként azonosítani őket, módosítottuk a repülő irányítását, így az már nem úgy nézett ki, ami be tudna csapódni egy felhőkarcolóba. Kivágtunk egy küldetést, ami utalás lett volna a terroristákra, plusz néhány sort a gyalogosok párbeszédéből, és egyet vagy kettőt a kibeszélős rádióból. Néhányan meg vannak róla győződve, hogy teljes küldetéssorozatot szedtünk ki, mert találtak valami utalást a játék kódjában egy karakterről, akit Darkelnek hívnak, de őt már a megjelenés előtt, hónapokkal korábban kiraktuk és a hozzákapcsolódó küldetéseket sohasem készítettük el."

A Grand Theft Auto 3 hamarosan mobilokra és tabletekre költözik.

29.
29.
Wolverine
Jó azért ezt olvasni 10 év után, főleg hogy a 9/11hez arab terroristáknak köze sem volt..aki kicsit utánajár a dolgoknak az rájön h amerikaiak által lett generálva az az "akció"...de persze a mikulásba is lehet hinni végülis
28.
28.
huszti
#23: Igen, egy kicsit magamra vettem, de így már tiszta a kép. Egyébként nem kell ennyire komolyan venned a dolgokat (szerintem).

Visszatérve a Dodora. Emlékszem, én is alig tudtam irányítani. Egyszer a barátom bátyja (aki nagy kocka vol szintén :D) átrepült vele a 3. szigetről az elsőnek a hídjáig, de aztán lezuhant. Nagyon nagy számnak számított ez akkor :D
27.
27.
Quent1n
#23: A stílus maga az ember ugye az minősít mindenkit :) Aki olyan stílusba szól le kell szarni választ se érdemel. :)

Eddig én se tudtam miért volt ilyen szar a dodo :)
26.
26.
joshfeed
Szerintem jobb lesz az összes felhőkarcoló lerombolni amcsiban, mert emlékeztet 911-re és ugyanígy a repülőket is szétszedni és megszüntetni az egész légiforgalmat mint olyat.Sőt jobb lenne hazamenni az összes amerikai katonának az arab térségekből, mert még ha meglátnak egy arab embert az utcán arról is szegénykéimnek 911 juthat az eszébe.Idióta amcsik főleg amelyik ezeknek a barmoknak való maszlagot beveszi !
25.
25.
Grand Hustle President
http://www.youtube.com/watch?v=8l0r603kvI0&feature=related

"The bus was used in a mission from Darkel, where you had to plant a bomb and blow up the kids."

24.
24.
adriano28
szóval ezért ilyen szar az irányítása a repülőnek:@ emléxem szinte lehetetlen volna a dodoval menni pedig küldi is volt
23.
23.
ATi0021
#21: Veletek semmi bajom nem volt, mert jogosan szóltatok. Csak egy kommentel van bajom mert az teljes egészében leszól pedig csak 1 hiba van\volt benne. Direkt ezért van annak a válaszomnak az elején kinek is szól. És ha igazságtalanul leszólják az egészet akkor nem értem miért ne lehetnék kiakadva arra aki ezt teszi. Az meg, hogy magadra vetted, sajnálom de nem tehetek.
22.
22.
JohnnyBoy001
Huhúúú GTA3...derég játszottam már vele. Már el is felejtettem, hogy volt benne a dodo. Néztem is, hogy milyen repülőről beszélnek ezek XD De a commenteket olvasva már rémlik. Igazából bennem csak az maradt meg, hogy egyszer valami épület tetején találtam a játékban egy helikoptert, de azt még sajna a 3ban nem lehetett használni.

#20: LOL. Jajmár....annó a Mafia-ban is voltak már kutyák. Szerintem ez annyira nem lenne nagy újdonság.
21.
21.
huszti
#8: Istenem, itt kapásból te estél neki mindenkinek, pedig mi csak rá akartunk világítani, hogy valami hiányzik a mondatból. Ráadásul szerintem itt nincs olyan ember, aki ne GTA 3-azott volna (remélem)...nem értem miért vetted ilyen komolyan
20.
20.
dvs00
Könyörgöm mi van akkor ha egy hülyegyerek a négy fal között eljátssza 9/11-et a GTA-ban és nekirepül a toronynak.. Pf.. nem történik a világon semmi. Meg most megy itt a hisztéria az V miatt, hogy már állatok is lesznek benne húúha, na most aztán az állatvédők így meg úgy fogják megtorolni... MIÉRT?
Embereket gyilkolászni számítógépes játékban már több mint 20 éve lehet, azért senki nem szólt?
19.
19.
aruha
Hát sztem csinálhattak volna pár újítást a mobilos verziókhoz..:P :(
18.
18.
Motörhead
Kik is voltak a terroristák???A pentagonba is repülű csapodótt???
17.
17.
goliczaalpar
A Dodo, de lehetett azt használni, ha volt türelmed! Nekem pár óra után sikerült átrepülni a másik szigetre és sikeresen a garázsomnak csapódni:)) mekkora élmények.
16.
16.
ATi0021
#15: *hanem a stílussal.

Jó lenne már egy szerkesztés gomb a GK-ra.
15.
15.
ATi0021
#14: Nem a kritikával van baj, nem a stílussal.
14.
14.
Quent1n
#13: De miért kell rögtön hisztizni és a másiknak nekiesni... ? -.-

"A játék megjelenésének csúszása, mely néhány hét volt, főként az okozta" Tessék ez is hibás. DE ettől még a hír jó meg érdekes, de nehogy már az olvasó/ hozzászóló legyen a rossz, mert észrevesz egy hibát és szóváteszi. Ezen nem kell fönnakadni ÉS pláne nem kell rögtön személyeskedni "hogy de bezzeg te".
13.
13.
ATi0021
#12: Igen ezt elismerem, nem vettem észre. Valóban jogos. Már kértem a GK-t javítsa, utólag nem tudok belejavítani. Ez van.
12.
12.
MadDragon
#8: Ok én értettem elsőre, mert játszottam a GTA3-mal, de aki nem az nem fogja tudni, főként, hogy az idézett mondatból mintha hiányozna egy nem.
11.
11.
Grabowsky30+
Ebben volt a szárny nélküli repülő? Valamelyik részben volt egy ilyen. Soha nem értettem miért rakták bele, de akkor ezért!
10.
10.
samatagrav09
9.
9.
ATi0021
#6: Köszi szépen. Ilyenkor érdemes elgondolkodnom azon, miken is veszem a fáradságot, hogy nekiállok hírt beküldeni. Persze értékelik....

Gondolom 1 hónapos tagságod alatt már sok, ennél jobb hírt küldtél, ami alapján joggal szólsz le mást. Én voltam, a hülye, hogy ennyi év hírbeküldés és egy cikk megírása után még küldök be hírt, okosabb lesz ezután kussolni.
8.
8.
ATi0021
#1: Ez most komoly? Ahogy látom igen. Sajnos.

Ha játszottatok volna a GTA3-mmal tudnátok, hogy a repülő vagyis Dodo irányítása egy nagy nulla volt. Ez amiatt volt, mert gyorsan megváltoztatták az irányíthatóságot, hogy senki se tudja eljátszani vele a 9\11-et. Legalábbis a Rockstar így gondolta, hogy már alkalmatlan erre. Az már egy másik dolog, hogy idővel a kockák rájöttek, hogyan lehet vele jókat repülni.
7.
7.
Gubi
Szerintem kimaradt egy nem szócska. Emlékeim szerint a GTA3-ban csak egy kis repülőgép volt használható, amivel föl-le kellett repkedni, hogy haladni tudj vele. Emelkedtél kicsit, lelassultál, ereszkedtél, akkor felgyorsultál és így tovább.
6.
6.
Veldspar
5.
5.
Slik
#1: ezt én sem értem :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...