A kutya sem veszi a Rayman: Origins-t

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 12.
  • Biznisz
Link másolása
A piacelemzéssel foglalkozó NPD legújabb jelentése szerint Michel Ancel új platformjátéka csúfosan elhasalt a tengerentúli kasszáknál. Ezzel együtt sötét jövő elé néznek az európai berkekben készülő platformjátékok, hiszen a műfajt még mindig a Nintendóék csinálják jól.

Ugyan nem lett rossz játék a Rayman: Origins, határozottan jól fest a végtagok nélkül született főhős új kalandja, mely igazi retro játékmenetet ígért stílusosan rajzolt, modern köntösben. Az NPD elemzője, Anita Frazier már nem látja ilyen rózsásan a helyzetet, hiszen az Eurogamernek elmondta, becslései szerint az Egyesült Államokban mintegy 50 ezer példány talált gazdára a 2D-s játékból az első hónapban. Ami bizony borzasztóan kevés.

Így természetesen esélye sem volt beférkőznie a Top 10-be, Raymant még a Super Mario 3D Land is leköröznie 625 ezer kópiával - ezzel ő lett a leggyorsabban fogyó Mario a hordozható konzolokon. A hír egyáltalán nem jó Ancel hívei számára, hiszen az úriember korábbi elmondása szerint a Beyond Good & Evil 2 munkálatai nagyban függnek a Rayman: Origins sikereitől. A Ubisoft ezzel együtt kétszer is meggondolja, hogy szabad kezet ad-e a sztárdesignernek a jövőben. Pedig ő mindent megtett.

38.
38.
aRkye
Szerintem nagyon pofás és hangulatos játék. Lányommal toljuk rendesen!
37.
37.
volkornka
Egyébként, ez a játék azért király, mert szinte egy az egyben ugyanaz a játékmenete mint a New Super Mario Bros Wii-nek. Csak ez Rayman és nem Mario. Aki játszott már mindkettővel az érti.
36.
36.
KD
kamu!! most vettem meg nővéremnek karácsonyra de én többet fogok vele nyomni sztem ;Đ
35.
35.
Kumite
Egyébként értelem szerűen a világ többi részén sem fogy, fogyott jól a játék:
http://gamrreview.vgchartz.com/browse.php?name=rayman+origins

PS3: 120 ezer
360: 100 ezer
Wii: 70 ezer

Nem adtak el 300 ezret együttvéve, minden földrészt az égvilágon beleszámítva...
34.
34.
McDuff
én terveztem a megvételét,egészen addig amíg meg nem tudtam,hogy nem Arcade hanem dobozos.hát annyit azért nem ér,nagyon mellé lőttek az Ubinál ezzel...szinte érzem a pénzlehúzás szagát...
másrészt meg Arcadeként nem is warezolták volna annyian,szal most magukkal b.sztak ki,de rendesen!
33.
33.
Robbie17
Én egy-két hete tudtam meg hogy dobozos lesz mert teljesen letölthető cuccnak nézett ki, demoja tényleg jó volt, na majd használtan egyszer...:)
32.
32.
Raam989
Érthetetlen. Buta amcsik, csak a cod, meg az agresszív játékok. Pedig ez a játék bőven megérdemelte volna legalább egy hétig a top5 egyik helyét...
31.
31.
Kumite
#29: Csinálnak jó platform játékokat, csak megfelelő konzolt kell választani :)

New Super Mario Bros Wii
Super Mario Galaxy 1 és 2
Super Paper Mario
Kirby's Epic Yarn
Kirby's Return to Dream Land
Donkey Kong Country Returns
Sonic Colors
Cave Story

Természetesen biztos vannak más konzolokra is, de Wii-re a legerősebb és legjobb a felhozatal.
30.
30.
Dercsi
50.000-en megvették, 200.000-en letöltötték... :)
29.
29.
Ronam
Teljesen rendben van a játék. Rég nem játszottam 360-on ilyen jó platformmal. Nekem kicsit olyan feelingje volt mint anno NES-en a Super Mario 3-nak. Kár, hogy nem csinálnak ilyen jó platformjátékokat manapság. Ketten még élvezetesebb, szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek.
28.
28.
Mortician
#7: Az a baj, hogy de. Ez egy teljes áru dobozos játékként jelent meg. Letölthető címként szerintem jobban fogyott volna.
27.
27.
Slik
#10: természetesen le se sz@rom mit mondasz, mert erről szól a cím is, hogy nem kell senkinek... és én erre a játékra írtam, hogy 2d-be nem fog érdekelni senkit
26.
26.
Vopesz
Ennyi esze legyen az Ubisoftnak. Szerintem bárkit megkérdeznek, megmondja, hogy ezt novemberben dobozos játékként teljes áron kiadni öngyilkosság, ennek simán egy xbla/psn játéknak kellett volna lennie. A demo jó volt, 1200 pontért még meg is vettem volna, de 10,5e hufért már nem annyira.
25.
25.
ikaralyos01
A demo nekem nagyon tetszett és el is határoztam, h beszerzem... De hopp... Én azt hittem, h kb. 10-15 dolláros PSN cím.. Ehelyett 12 000-es dobozos! :O Pár hónap és fillérekért fogják adni. Majd akkor megveszem.
23.
23.
kivenoko
Nem ilyen oldalnézetes ratyit kellett volna csinálniuk, mert ez még az 1995-ös Rayman-nél lehet hogy jó volt, de ma már 3D-s technika mellett nem hinném hogy pont így kellett volna megoldani ezt a játékot... Na meg ott b**ták el, hogy kihagyták a PC-t... igaz van valami Wii emulátoros gagyiság, de az sem az igazi, és jó ha minden 20. számítógéppel kompatibilis a pluginok összetétele, amivel futna a játék... Rayman reménye még a 3. rész, amit úgy hallottam kiadnak felújított HD verzióban, de gondolom ha így az is így leszerepel, akkor örökre meghal kedvenc "Esőember"ünk, ami tekintve 1 ilyen baki miatt nem éppen lenne fair...
22.
22.
oddi
nekem még a neve is gyanús : RAJman origins :D
21.
21.
Csoola
baromi király ez a játék, kajak most javíttattam meg az xboxot és többet játszok ezzel, mint a gears 3al... aki teheti szerintem vegye meg
20.
20.
Szlacika
Engem érdekel a game,wii-re szívesen megvenném,de egyenlőre még nem most.
19.
19.
Kumite
Egyszerűen nincs akkora neve, mint egy Mario-nak, Donkey Kong Country-nak, Kirby-nek vagy bármelyik Nintendo címnek. És mivel az N tulajok főként N (stílusú) játékok miatt N tulajok, a nem N tulajok meg azért nem azok, hogy vért locsolhassanak egymás shotgunjára, ezért várható volt a sikertelensége.

Bár a Wii játékpangása idején lehetett volna sikere, de Mario 3D Land és Mario Kart ellen küldeni bármit is, a Nintendo pályáján egyenlő az öngyilkossággal. Természetesen más kategória a handheld, de a Wii tulajok, akik eddig kivártak a 3DS vásárlással, azok most értelemszerűen nem költötték a pénzüket Rayman-re, inkább vettek egy überkirály kézikonzolt, überkirály tartalommal.

Ez a Rayman meg majd 5 év múlva meg majd 2-300 fontért megy eBay-en a ritkasága miatt :) Wii-re megveszem majd, de még nem most.
18.
18.
Porcupine Tool
#12: A PS1-es tele volt színes,mesés játékokkal..be szép is volt.
Egyébként én is imádom Raymant,venném is az új részt,de sokkalom érte az összeget.Ennek a játéknak budget vagy letölthető címként kellett volna megjelennie.
17.
17.
Gábor36
Most már úgy érzem kipróbálnám, de annyi pénzt nem tudnák rászánni amennyiért van. Max 4 ezret, de hát az még jó messze lesz.
16.
16.
gorgo
Szerintem is jó kis játék lett.
15.
15.
szpal
#14: Na Te se tudod miről beszélek...
14.
14.
samatagrav09
#12: az se jó ha az egész világot rózsaszin göd fedi az meg ha codra vagy bfre öl a gyerek debil és nem a játék hibája
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...