S.T.A.L.K.E.R. 2 - még lehet reménykedni

  • Írta: InGen
  • 2011. december 25.
  • Hír
Link másolása
Sajnos az igazság nem fog kiderülni januárig, addig csak - ahogy a címben látható, és ahogy a GSC nyilatkozta - csak reménykedni lehet. A fejlesztők szerint nincs még minden elveszve: a S.T.A.L.K.E.R.-rajongók talán még örülhetnek majd, valamikor az újév után.

Ugyebár minden azzal kezdődött, hogy pár hete egy meg nem erősített forrás azt állította, hogy a GSC Gameworld bezárt. A beszámolók szerint ez arra vezethető vissza, hogy nem tudtak kiadót találni a konzolos STALKER 2-höz, PC-exkluzívként pedig a játék nem lenne nyereséges.


Arról is hallani, hogy Sergei Grigorovich nagyfőnök nem volt elégedett a folytatás fejlesztésének ütemével, s inkább becsukta a céget, bár később a srácok azt ígérték, hogy legalább a fórumokat és a technikai támogatást fenntartják.

Most azonban újabb hír érkezett: Twitteren közölte a GSC, hogy ugyan januárig nem közölnek semmi hivatalosat, de "van okunk reménykedni".

40.
40.
crytek
2022 december 8-ra eltolták....
39.
39.
Extol
Legyenmá második rész
38.
38.
kebi90
#37: Más hozzáfűzni valóm nincs, csak nevetek :)
34.
34.
szatiricon
Nem azért, de hogy tudjátok összehasonlítani a cod-al meg a bf3-al??:D teljesen más világ a 2 (3).. azok pörgős darálós játékok pár óra alatt kipörgethető unalomőzük multis részük pedig sokáig leköti az embert, de a stalker-ben mikor órákig rohangálsz 1 uniqe fagyóért v páncélért és mikor megvan örömtáncot jársz vagy például 5ször körbejárod a térképet hogy tudnál betörni egy bázisra a legkönnyebben és persze megvárva az esti őrségváltást...:D a stalker hosszabb taktikusabb stb. és ebből kifolyólag teljesen más világok. ennyi erővel hasonlítsuk össze mondjuk a wow-ot a diablo2-vel...xD
29.
29.
Necreon
#28: Mármint nem a primitív stílusával vagy X személyekre irányuló hihetetlenül ostoba beszólásaival, csak a STALKER-ről alkotott véleményével értek egyet. A srác szerintem sem százas, de ne etessük, mert vagy troll, vagy túl hülye.
26.
26.
kebi90
#25: Ott a pont! Én meg mondtam, hogy nem foglalkozom az olyan emberekkel akik vitákat keltenek azért is! Nem érdekel engem se, a sok hiba... ugyanazt mondhatom mint az előző hozzászóló. Akinek nem tetszik sosem értettem, miért köt bele?! Jah, megvan még nem nőtt be a feje lágya és nem tud értelmesen gondolkozni. Én bezzeg sose írok egy játékhoz sem, nem fikázom, mert ha nem érdekel, akkor nem érdekel. Ha a hibákra akar rá világítani írjon a GSC-nek.
25.
25.
Torque
Imádom hogy minden egyes hírnél elő kell jönni "bazzeg cod, bazzeg bf" baromságokkal, még akkor is, ha a hírnek semmi köze sincs ezekhez. Részemről, mint a sorozat nagy rajongója csak reménykedni tudok, hogy egyszer majd csak kiadják, ha bugos, hanem, elvégre tegye a kezét a szívére az aki játszott bármelyik résszel is, ki nem sz@rja le a hibákat, a nevetséges fordításokat, a helyenként amatőr hibákat (amikből mellesleg CoP-ba már alig került néhány, tehát azért fejlődtek a fiúk) hiszen ez a játék a hangulatról, az atmoszféráról szól, ezek pedig olyan dolgok, amiket nem lehet százmillás reklámkampányokkal megvenni. Ami meg a konzol portot illeti, ha a CD projekt-nél nem ment a PC rovására, talán itt is van remény.
22.
22.
Vopesz
#9: Honnan tudod, hogy az első 3 olyan nagy bevételt hozott? Én nem tudom a számokat, csak kicsit erős kijelenteni mindenféle adat nélkül, hogy az első 3 megérte nekik. Valószínű amúgy nem, mert különben nem lenne ez a mostani helyzet.
19.
19.
Cooper911
Csináljanak belőle jó kis free to play MMO-t mikrotranzakciókkal.
Warez kérdés megoldva, aki akar fizet aki nem az nem.
18.
18.
krami
#17: Ott a pont. Van aki még ilyenkor is képes savazni a másikat, mert nem egyezik meg az ízlésviláguk. De hát ez van. Egyszer talán mindenki felnő.

Kicsit én is tartok ettől a konzol port-tól, de legutóbb mikor ezt leírtam lehurrogtak, hogy úgyis csak lewarezolják a PC-sek. Na de hát ez van, minden jót a készítőknek és ha megtetszik a munkájuk, az biztos, hogy felkerül a polcra :)
17.
17.
kebi90
#16: Nekem a CoD sorozattal sincs semmi bajom. Meg van minden játéknak a maga világa, "image"-e. A kettő nem sokban hasonlít, annyi talán, hogy FPS-ek. Kinek mi a jó, most ez olyan. Ha több esze van az embernek, akkor nem kezd el rajta vitatkozni. Én személy szerint nem szeretem az autós meg a sport játékokat, de attól nem kezdem el a másikat ócsárolni, mert pl: Need for Speed vagy FIFA fan.
16.
16.
Berencsit
#13: Vicc a ..... inkább nem mondok neked semmi. Térj vissza inkább, az agyatlan cod-ozáshoz... az való neked. Majd ha az értelmi szinted a normál-hoz közelít, akkor felfogod, hogy mi a vicc, és a jó játék közötti különbség.
15.
15.
thelegendary
bírom az ilyen " asetotommiez" figurákat, de komplett világvéleményük van..... ülj vissza a lego harry potterhez.... az nem vicces :)
14.
14.
thelegendary
#13: nem haver, nem vicc... nagyon szomorú és komor sorozat.... de te vicces vagy?
13.
13.
Lorthirash
#12: Hát nem tudom... szerintem egy vicc ez az egész Stalker sorozat
12.
12.
kebi90
#8: Nem tudom, én még mindig a PC-exkluzívként adom a voksot neki. Csak azért,mert rossz érzésem van a konzol miatt. Eddig meg van mindegyik része gyűjtői kiadásban. Ez sem maradhat ki :)
11.
11.
adriano28
hát amíg jön a metro2033 2 addig megleszek sztalker nélkül
10.
10.
Teuton
#9: Lehet többet emésztett fel a multiplatform motor megírása mintha azt csak pc-re készítették volna, ki tudja.

Ha meg "csak "anyagi problémájuk van, akkor hajlandó vagyok jó előre kifizetni a játékomat, csak tudják befejezni!
9.
9.
vytros
#3: Épp ott a lényeg, eddig az előzőkkel nem volt ilyen gond, most miért lenne? Eddig is volt warez, most is van, nem látom a gond eredetét :/
8.
8.
Mortician
#4: A Mass Effect 2 esetében is megtudták oldani, hogy a PS3-as játékosok ne úgy kezdjenek bele, hogy fogalmuk sincs az első részről.

#5: Talán azért, hogy valami bevételt is termeljen a játék? :)

#7: A hol kapzsiság, hogy valaki meg akar élni abból, amit csinál. A játékipar nem jótékonysági egyesület.
7.
7.
l4cyk4
a kapzsiság szele előbb-utóbb mindenkit megcsap, minden fejlesztő csapatot utolér.
5.
5.
Berencsit
#4: hát ja.... mi a tosznak kellet nekik más platformra is elkezdeni csinálni?! -.-"

de én mint óriási stalker fan, nagyon várom a folytatást! ;) csak remélem nem megy a hülye konzolos konfog miatt, a Pc rovására..... mert mostanában midnig ez van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...