Diablo III - újabb konzolos munkatársat keresnek

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 29.
  • Pletyka
Link másolása
Noha a Blizzard egyelőre nem döntötte el, hogy elkészüljön-e a Diablo III konzolos változata (vagy eldöntötte, csak nem akarja bejelenteni), a fejlesztőcég már a sokadik munkatársat fogja felvenni, akinek Diablo III-as és konzolos vonatkozásban kell majd dolgoznia. Itt a következő álláshirdetés.

Az tehát nyilvánvaló, hogy a Blizzardot foglalkoztatja a konzolos Diablo III, a fejlesztők maguk is azt nyilatkozták korábban: ha a PC után a konzolokat is meghódítanák végre, akkor valószínűleg a Dio harmadik része lenne a kiszemelt program erre a célra, mert játékmenetéből kifolyólag ez ültethető át legkönnyebben és legjobban a játékgépekre.

A Diablo III fejlesztésének vezetője, Jay Wilson viszont azt mondja: egyelőre nem akarnak bejelenteni semmit, amíg nem biztosak a dolgukban. A korábbi álláshirdetések arra utalnak, a fejlesztőcég gondolkodik a konzolos Diablo III-on, azonban a nagy kérdés az, hogy belevágtak-e, belevágnak-e egyáltalán annak megvalósításába. A Blizzard legutóbbi álláshirdetése szerint a csapatnak olyan vezető szoftvermérnökre van szüksége, aki hálózati rendszerek konzolos implementálásával foglalkozna - persze mindezt a Diablo III projekt keretein belül. Jó hír? Reméljük!

19.
19.
Gariss
#18: Fennt van youtubeon egy rakat gameplay belőlük. A cancel okát nem ismerem, de a videók alapján már egész játszható stádiumban volt mindkét projekt.

SC:Ghost:

http://www.youtube.com/watch?v=HuT6eIWdAqE

Warcraft Adventures:

http://www.youtube.com/watch?v=-fwiW-Tdm_k
18.
18.
Quent1n
#17: Kinek milyen elvárásai vannak. :) Én pl. élnék halnék egy olyan sci-fi RTS-ért ami a CoH játékmenetére hajaz. :) Értem amit mondasz engem az zavar ebbe hogy oly sokan istenítik őket pedig semmi extrát nem tesznek le az asztalra, pedig a pénzük és a tudásuk is meglenne hozzá. Veszélyes újba fogni és egy régi címen sokat változtatni de amennyi rajongót buknak annyit nyerhetnek is ezt előre nem lehet tudni, mert sokan húznák a szájukat de azért csak megvennék... :) Ha az ilyen kreatív cégek mint a Blizzard és a Valve csak ülnek a babérjaikon az nem tesz jót az iparnak. Azért remélem a D3-ba lehet billentyűzetről irányítani a karit :)

Gariss: És mi lett belőlük? :S A Ghost-ra pl kíváncsi lennék eléggé de egy point n click game se lenne rossz. De a retro Blackthrone-t is lehetne tovább gondolni a Lost Vikingsről meg ne is beszéljek :)
17.
17.
rico88
#14: A starcraft 2 attól starcraft, hogy starcraftos a játékmenete. Ez a játékmenet a sajátossága, a védjegye. A Dow 2 nem egy rossz játék, de nem Dow, csak a neve az. Szerintem az egy hülye elvárás, hogy az új részeknek legyen totál új játékmenete. Ezen logika alapján a Supreme Commander csak egy felturbózott grafikájú Total Annihilation :) 13 évet vártunk az új starcarftra, ha nem lett volna starcrafthoz hasonló játékmenet abból közfelháborodás lett volna. Egyébként így is újítottak a játékmeneten, csak a lényeget hagyták meg. A diablonál is lincselés lenne, ha nem kap diablo-s játékmenetet.

Ha meg üzleti szempontból nézzük, ha a Blizzard még ismétlésekkel is képes sikerjátékot csinálni, miért ne tenné? Főleg úgy, hogy két rész között több mint 10 év telt már el. Sokan ezekkel a játékokkal még gyerekként játszottak. Erre emlékeznek és ezt akarják visszakapni. Alapelvárás, hogy az új rész hasonlítson a régire.
16.
16.
Gariss
#15: Na azért volt ott egy cancellelt Warcraft Adventures point & click, és egy 3rd person shooter Starcraft:ghost játék is a fejlesztések között.
15.
15.
Quent1n
#14: Annyiba javítom magam, hogy a Warcraft 3 azért még egy zseniális játék és elég sokat fejlődött a 2-hőz képest, tehát akkor 13 év alatt kettő :)
14.
14.
Quent1n
#13: Attól még simán megcsinálhatták volna úgy, hogy 3 kampány fejenként 4-4-4 órával aztán meg egy kiegészítő lemez. Sokkal életszerűbb lett volna mint váratni az embereket, de ugye marketing szempontból ez a jó megoldás mert aki az első részt megvette az már csak a full sztori miatt is megveszi a többit.

Játékmenetben nem volt sok változás. Supreme Commander, CoH, DoW2 modernebb RTS-ek. Uncharted 3 meg elég sokba különbözik az egytől és a legkevesebb, hogy a 3-ba pl. van multi. Jah és nem telt el a két rész között TIZENKÉT ÉV. ;) :)

Maradjunk szerintem annyiba, hogy a Blizzard jó játékokat csinál de akárcsak a Valve, vagy az AV a CoD-al, bizonytalanba ő se fog nagyon, csak ismétli magát.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blizzard_Entertainment

Az SC I óta eltelt 13 évben egy azaz 1 darab eredeti és újító játékot csináltak az pedig a WoW volt, tehát ezek után joggal lehet várni egy áll leejtős D3-at nem csak a 2 felturbózott 2012-es kiadását. SZERINTEM. :)
13.
13.
megalonagyix
Igen, de azért ne felejtsük az SC2 kampánya egy rendes 10 órás kampány, rengeteg változatosságal és tartalommal. Amíg az SC1-ben egy fajra jutott max 3 óra.

"ugyan az volt szinte mint az 1...javított grafikával" Badarság. Lehet hogy az alapok ugyan azok, de attól még rengeteg újítás került bele. Ennyi erővel az Uncharted 3 egy Uncharted 1, jobb grafikával és más sztorival...
12.
12.
Quent1n
Ha van eszük látva a Skyrim sikerét konzolon (többet adtak el mint PC-re) akkor valahogy megoldják, box-ra mindenképp.

Lordnekroseth: Szerintem is főképp csak egy felturbózott SC az SC II semmi extra. A darabolós megoldás meg a pénzről szól főként sajna. Blizzardra is mindig mondják, hogy nem lehet bennük csalódni ami igaz is de nem is nagyon csinálnak már egy ideje semmi újat. A D2 és a LoD biztonsági játék volt, az SCII is, a WoW egyedi lett a kiegjei meg rutinmunkák. Eddig a D3 is biztonsági játéknak tűnik, de persze még bármi lehet belőle.
11.
11.
Elyas
#5: lehet hogy nem túl felkapott itt MOn meg Amerikában de Dél-Koreában a játék szinte mindenkinek megvan, alapkövetelmény és verseny game
10.
10.
jjulio
juuj nagyon fasza lenne diablo III-at nyomni xboxon :) régi szép idők diablo II vel PC-n :D
9.
9.
rico88
#7: Azért emiatt nem aggódnék. Az sc-nél már jó előre bejelentették, hogy részekre bontják a sztorit, még mielőtt igazán nekiálltak volna a kampány játékmenetének a kidolgozásához. De ne feledjük, hogy egyetlen rész játékideje felér egy önálló játékkal. Én is jobban örültem volna, ha egyben kiadják fajonként 10-10-10 pályával, mint az 1-et, talán így még a történettel se nyúltak volna annyira mellé.
A diablo 3 történetileg már készen van, ebben biztos vagyok. Szerintem a kampánynál már csak a balance-ot lövik be, meg javítanak 1-2 bug-ot. Ebben a fázisban már nem állnak neki szétszedni a sztorit.
Az egyetlen félnivaló csak az lehet, hogy a megjelenés átcsúszik a második negyedévre.
8.
8.
Lordnekroseth
Huh geccc ezt ne is mond, mert most ettől a higed kirázott.....A rihrohi Blizzardtól most így hirtelen mást nem is várnék. Azért reménykedem.
7.
7.
daenath
#6: Csak nehogy pafara essunk 2012-ben, majd kiadjak Act-on kent (lasd SC 2) es fizethetunk erte 60 zoldhasut db. kent :(
6.
6.
rico88
#5: 2012 első negyedévében jön ki, ezt már régóta tudjuk, csak a pontos dátumot nem. Én március végére tippelek, de lehet, hogy át fog csúszni áprilisra. A starcraft kieggel tuti, hogy nem együtt jön ki, két-három hónap különbség biztos, hogy lesz köztük. És a Hots bétája még meg sem kezdődött, ami biztos, hogy el fog tartani pár hónapig.

A konzol miatt meg nem kell aggódni, úgysem tolják el a pc verziót miatta. Amúgy az, hogy lehet játszani a játékkal, még nem jelenti azt, hogy kész van. Még tart a béta, rengeteg simítást kell elvégezni. Bár bizonyára üzleti szempontok is közrejátszanak abban, hogy még nincs pontos megjelenési dátum.
5.
5.
Lordnekroseth
Tényleg, hol a fakkban van a játék már? Mire kijön már el is avul. Ne akkor hozzák már ki amikor a Starcaft kieg is kijön .....
Nem azért , mintha az nem egy csalódás lett volna....talán egyedül a story miatt érte meg játszani vele, valójában ugyan az volt szinte mint az 1...javított grafikával.
De még azt sem mondhatom igazán csúcsnak, mert 2010 ben mikor kijött, bár a fizikai motor benne volt, ami alapkövetelmény....valójában fölöslegesen, mert szinte semit sem használtak ki belőle.

A diabló 3 on legalább látszik valami......csak adnák már ki....már úgyis rég kész van...már a kiegen dolgoznak. A konzol meg levan szarva....ŐK is lesznak minket !!!!
4.
4.
daenath
Az activision-nek tobb penz kell, ezert eroltetik a konzolos verziot, tobb penzt huzzanak le az emberektol.
3.
3.
Freed
Nagyon jó lenne ha konzolra is jönne...régen kb 10 évvel ezelőtt nagy pc-s voltam és a Diablo 2 vel napokig játszottun egyhuzamban...remélem ha jön konzolra nem szúrják el pl irányitás,harcrendszer stb mert én a Diablo-t csak egérkattogtatással tudtam eddig elképzelni.Na de reménykedjünk :-)
2.
2.
Split
Én egyelőre azért aggódnék, hogy a PC-s Dió működjön jól, a konzol majd jöhet utánna... :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...