30 millió LEGO Star Wars-játékot adtak el eddig

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 14.
  • Biznisz
Link másolása
Töretlen népszerűségnek örvend a LEGO Star Wars-széria, a 2005-ben indult játéksorozat egyes részeiből mára több mint 30 millió darabot adtak el világszerte. A dán LEGO Group és a Lucasfilm a minap 2022-ig újította meg a szerződését, ez természetesen az építőkockákra is vonatkozik.

A LEGO Group és a Lucasfilm meghosszabbította együttműködési szerződését, az új megállapodás szerint a vállalat 2022-ig gyárthat olyan építőkockákat és figurákat, amik a Star Warsot mintázzák. Bár konkrétan nem említik a bejelentésben, ez egyúttal azt is jelenti, hogy további 10 éve van a cégnek arra, hogy folytassa a LEGO Star Wars-videojátékokat.

Márpedig lesz miért folytatnia, a LEGO Star Wars-széria egyes darabjaiból ugyanis eddig összesen több mint 30 millió példányt adtak el - a sorozat egyébként még nem is a legnépszerűbb epizódokat öleli fel, a LEGO Batmanből önmagában 11 millió példányt értékesítettek.

A LEGO 1999-ben szerezte meg a Star Wars jogait, az első videojáték 2005-ben jelent meg, amit további három feldolgozás követett. Kíváncsiak vagyunk, mire épül majd a következő LEGO Star Wars, bár tippünk szerint a The Clone Wars-sorozatot végtelenségig lehetne folytatni, így újfent az animációs filmek szolgáltathatják a további alapanyagokat.

7.
7.
manderel
#6: Tudom hogy nem csak gyerekeknek, ezért írtam hogy casual játékos. Akik könnyedebb (nem könnyebb!) kikapcsolódásra vágynak. Egy kis szövegértelmezés....
6.
6.
TEEBEEX360
#4: Neked meg csak gratulálni tudok eme értelmes kommentedhez! Nem csak gyerekeknek találták ezt ki kedves manderel. Ülj le bármilyen Lego játék elé és próbáld meg 100%-ra kijátszani. Szerintem kurva gyorsan elvéreznél.
5.
5.
csete1
Hát én most majd' 20 évesen ugyanolyan töretlen örömmel és lelkesedéssel pörgettem ki a Lego Star-wars 3-mat, mint 2005-ben 13 évesen az első részt.. :)
4.
4.
manderel
#3: Rengeteg a gyerek meg casual játékos. Ők ilyenekkel játszanak. Nem mindenkinek való a Skyrim. ;)
3.
3.
galmat
Lego Batman 10+ millió eladott példány?? Ez miez?? Csak AAA kategóriás játékok szoktak ilyen számokat hozni, de sokszor még azok sem.
2.
2.
shatterhand
hú én most nyomom a ps2es lego részeket
pont a star wars részhez értem és nem unom
zseniális egy sorozat (lego)
1.
1.
márk1212
Hiába, a Star Warsban mindig van potenciál:):):)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...