Notch 13 millió dollárt adna a Psychonauts 2-re

  • Írta: InGen
  • 2012. február 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Zajlik az élet Tim Schafer és a Double Fine körül. A napokban számoltunk be róla, hogy új kalandjátékot fejlesztenek a rajongók pénzéből, a Psychonauts 2-re pedig komolyan rákapott a Minecrafttal kőgazdaggá vált Markus “Notch” Persson. Mi lesz ebből?

Pár napja írtunk róla, hogy Tim Schafer megelégelte, hogy a nagy kiadók nem hajlandók kockáztatot vállalni, és mindig visszadobják az ötleteit. Ezért a Kickstarteren indított egy projektet, amivel a rajongókon keresztül finanszíroztatja új kalandjátékát. De ez még nem minden: mikor azt nyilatkozta, nagyon szívesen készítene Psychonauts 2-t, ha valaki lerakna ezért pár milliót, nos, akkor valaki rá is kapott a horogra.

Ez a valaki pedig a Mojang nagyfőnöke, a Minecrafttal milliomossá vált Markus “Notch” Persson, aki Twitteren írt Schafernek, hogy mennyire lenne szüksége. Később aztán megbánta, hogy ennyire publikusan indult neki a dolognak, és elnézést kért a Double Fine vezetőjétől.

Ettől függetlenül ők ketten azóta már tárgyalgatnak, és Notch elmondása szerint a Schafer által kért 13 millió dollár megoldható - ennyibe került az első Psychonauts, így feltételezhetően a folytatás többet kóstálna, így az összeg még változhat.

Schafer ettől függetlenül elmondta: ha a Psychonauts 2 nem is jön össze, nagyon szeretne valamilyen formában együtt dolgozni Notch-csal, hiszen ő egy olyan ember, aki teljesen saját magának köszönheti a sikerét.

4.
4.
lolman598
nekem a minecraft nem nagyon jött be.lehet,hogy csak azért,mert nem mélyedtem bele,és csak a haverom gépén játszogattam vele,de annyira nekem nem tetszik.ellenben notch számomra elég szimpatikus figura,ő legalább nem a pénzt helyezi előbbre,hanem a játék értékét,ahol nem a garf számít
1.
1.
Split
Két olyan ember áll össze, akik számár tényleg a játékos a lényeg, akik tényleg adnak a hangulatra, és nem a grafikával hódítanak. Akármi is sül ki a kollaborációból, az biztos, hogy legenda lesz!

(Persze azért örülnék, ha ez a legenda a Psychonauts 2 lenne. Az első rész magasan az élen csücsül a kedvenceim listáján)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...