Alan Wake PC - megtérültek a fejlesztési költségek

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Jó napja van a Remedynek, elvégre nem lett deficites a PC-s Alan Wake, a fejlesztésbe ölt pénz röviddel a játék megjelenése után már meg is térült. Innentől már profitot termelnek. Látjátok feleim, hogy megéri a korábbi xboxos sikercímek portolása? Reméljük, a többi stúdió is felkapja a fejét!

A Remedy visszanyerte a PC-s Alan Wake fejlesztési költségeit, alig 48 órával a steames start után. Múlt hét csütörtökön jelent meg a pszichológiai thriller egérre és billentyűzetre írt változata olyan új funkciókkal megspékelve, mint a több képernyős támogatás vagy a 3D. Ehhez jön még az is, hogy a PC-s pakk alapból tartalmazta a The Writer és a The Signal DLC-ket.

"Nagyon elégedettek vagyunk az eladásokkal, elértük az első helyet a Steamen már az induláskor" - írta Aki Järvilehto a játék fórumán. "Megtérültek a fejlesztési és marketingköltségeink az első 48 órában. És igen, nagyon örülünk a PC-s verzió sikerének."

Ha dobozos formában szeretnéd a polcodon látni az Alan Wake-et, várnod kell március 2-ig, ha viszont az American Nightmare-re fáj a fogad xboxosként, a héten teheted rá reszkető kezedet. Követendő példa a Remedy munkája? Könnyen lehet.

59.
59.
Quent1n
Örülünk! :) Persze nem hiszem, hogy olyan marha nagy költségekbe verték volna magukat fejlesztés címszó alatt, egy box-port címnél. :D De megtérült bármennyiről is van szó, úgyhogy jár a gratuláció!
58.
58.
Hubert Cumberdale
#57: Nem sűrűn használom ezt a kifejezést, de most kénytelen vagyok megtenni: LOL
xD
57.
57.
SLi
#51: Huhh...
Kész a játszmának vége, elkaptál.
Bevallom, tényleg az MS beépített embere vagyok,10 éves koromban elszakítottak a szüleimtől, és egy kiképzőtáborban nőttem fel. Mára én vagyok Steve Ballmer jobbkeze. A feladatom pedig a te megfigyelésed volt,mivel te vagy a Microsoft legveszedelmesebb ellenfele. Itt a Cégnél csak úgy emlegetnek téged mint "az Ellenálló", már a ki olyan bátor, hogy a szájára mer venni.
Most vissza kell vonulnom a főhadiszállásra, az előbb hívott Steve és visszarendeltek Redmond-ba. Ezt a játszmát te nyerted, de még hallani fogsz rólunk ezt garantálom!
56.
56.
The Lone Drow
#55: http://www.youtube.com/watch?v=boyGPvfA5B4
55.
55.
toarpad
#54: Előzménysorozat ? He ? LINK !!
54.
54.
The Lone Drow
Ma újranéztem az előzménysorozatot, annak is valami kegyetlen nyomasztó hangulata van. Kár, hogy csak egy minisorozat, és nem hosszabb, sajnos én nem ismerek olyan sorozatot, aminek ilyen hangulata lenne... :/
53.
53.
Raatkainen
Március 2-ig ÖSSZE.KELL.KAPARNOM.LEGALÁBB.10.RUGÓT. Különben belehalok a tudatba, hogy mások már rég kitolták minimum kétszer.
52.
52.
felegyi
Igen... konzolportnak nem lehet nevezni, hisz a PC-s verzió egy időben elkészült a konzolossal (megmerem kockáztatni hogy hamarabb volt kész), csak ügyebár nem adhatták ki...
51.
51.
hedzsooo
#46: En arrol nem tehetek, hogy egybefuggoen nem tudsz ertelmezni tobb mondatot es csak kiragadsz 1-2 mondatot a szovegkornyezetbol ezert.
Hiaba kapalodzol egyebkent, attol meg troll maradsz es tovabbra is csak a szerencsetlen sertegetesekig jutsz, de meg abban sem vagy nagy asz.

Nem osszeeskuveselmelet (ahogyan te szeretned beallitani azt, ami nalam csak egy megjegyzes volt mindossze), hanem egy tenyt irtam le pusztan, hogy a Microsoft miatt nem johett anno PC-re az Alan Wake. Nem pedig a Remedy volt erte a felelos. Kulonben meg a MS beepitett embere vagy, v. mit erzelgoskodsz irantuk ennyit, miert zavar hogy megemlitette a nyilvanvalot az MS uzletpolitikajaval kapcsban? :)

En mindossze egyebkent a cikkben is szereplo KONZOL PORT jelzot vitattam picit, nem tudom milyen temaban eroskodtem, de majd biztosan felvilagositasz, szinte 100%... ^^

Legelso kerdesemre is majd akkor legkozelebb vegre valaszt adhatnal, ha mar ennyit faradsz a kommentjeiddel...

Emlekeztetonek:- MIERT NEVEZZUK EZT A JATEKOT KONZOL PORTNAK?


(MASKEPPEN FOGALMAZVA, IRJAL MEG OLYAN VIDEOJATEKOT, AMIT TOBB EVIG FEJLESZTETTEK PC-RE KULON, CPU-T ES VGA-T IS REKLAMOZTAK VELE, MAJD VEGUL CSAK TOBB EVES KESESSEL JOTT KI A KONZOL VERZIOJA UTAN. (AMIROL A VAK IS LATHATJA HOGY NEM KIKOPOTT KONZOL PORT, JOL LATSZIK, HOGY PC-RE IS LETT FEJLESZTVE, MEG HA KORABBROL NEM IS ISMERNE A HIREKET NAGYON ROLA.)

END OFF SRACOK!^
46.
46.
SLi
#43: Szerinted egy ilyen kezdés után, hogy
"a kocsog majkrofos miatt XboX360 exluziv lett vegul mostanais es elmaradt a kiadasa a PC-re."
ki a halál olvassa végig? Ki számít értelmes hozzászólásra egy ilyen felvezető után?

"A gatlastalanul penzehes MS es az o kis konzolkaja miatt nem johett eddig csak PC-re szerintem az Alan Wake."

Hát persze az "MS es az o kis konzolkaja", az tehet mindenről.Hogy merészeli eldönteni, hogy milyen platformra adja ki a saját qva játékát, felháborító.Egy újabb összeesküvés elmélet, mindenki a PC életére tör stb marhaság, ezer ilyet olvastunk már.Ilyet hülyegyerekek irkálnak nem felnőtt emberek A tényeket amiket írtál nem vitatom, bár semmit nem bizonyítanak. Erősködsz egy olyan témában aminek abszolút semmi jelentősége nincsen, rajtad kívül mindenki szarik rá. Lehet ha nem ilyen stílusban közölnéd, és nem fölényeskednél akár még érdekelne is a mondanivalód.

45.
45.
The Lone Drow
#29: Szívemből szóltál. Már az is nyomasztó kegyetlenül, hogy csak az erdőben sétálgatsz. Ez a játék pont olyan remekmű és egyúttal rétegjáték, mint a The Witcher 2 a maga kategóriájában.
43.
43.
hedzsooo
#28: ...Csak nem ertem miert nevezik konzolportnak? :)

Mi az ami neked ebben a kerdesben nehezen felfoghato? Szerintem elegge jol kifejtettem, hogy miert is kerdojeleztem meg azt, amit olvastam. Tudom, nem mindenkinek szokasa megkerdojeleznie barmit is, amit hall, v. lat,v. eppen olvas.

Nekem nem sertette meg az onerzetem semmi, neked? :)



U.i.: Amugy azt vagom, h a vegleges verzioja es a DLC-k csak konzolra keszultek el elsonek, mert csak azon adtak ki eloszor a jatekot az MS-nek hala.
Igy voltakeppen sok tartalmat nyilvan "csak" atportoltak a konzol verziobol PC-re.
Viszont tagadhatatlan, hogy PC-re egyarant fejlesztettek a XboX360 mellett, ha ez nem igy lett volna, szerintem nem is lett volna ilyen szep most a PC-verzio.
Sok konzoljatek portja azert gagyi, mert PC-re nem kezdtek fejleszteni, csak utolag portoljak, keves penzt es idot beleolve. A Remedy-nel ez nem igy tortent.
Ezert felesleges is szerintem konzolportnak nevezni, mert teljesen maskeppen keszult, mint egy atlag konzol port. Voltakeppen a PC-verzio onalloan keszult nagyon sokaig, erti?

Jajj, de minek is irosgatok mar megint ennyit, tuti az elozot sem olvastad vegig, csak hat kellett ra valami nagyon okosat irnod surgosen! :)
41.
41.
manderel
#34: NE FESD AZ ÖRDÖGÖT A FALRA!!!
40.
40.
kopic
#34: Nincs olyan mázlink!:D
39.
39.
manderel
Zsír, ennek örülök! Remélem ez jó példa a többi kiadó számára is.
38.
38.
#34: Dehogy, elkezdte visszaolvasni és nem ér rá kommentálni két rántás közben :D
35.
35.
kopic
#9: Mondani bármit lehet csávó!
34.
34.
randall13
seggeszkit eltiltották a géptől vagy mi?
33.
33.
Macifasz
#31: A Dead Space után nem kell az is, mivel az Alan Wake nekem nem volt tv maci szint. :-)
28.
28.
SLi
#17: Elmebeteg vagy. Mond már meg ugyan miért sérti az önérzeted, ha konzolportnak neveznek egy konzolportot? Mi másnak nevezzék ha egyszer az?
23.
23.
longhigy
es hogy kell a multi monitor modot beallitani?jatek options vagy a videokartya beallitasainal?
22.
22.
Falcon
#21: Tudod mondani bármit lehet!
21.
21.
Vurgi
#9: Ezen jót röhögtem! xDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...