DirectX 11-támogatást kap az L.A. Noire

  • Írta: InGen
  • 2012. február 21.
  • Hír
Link másolása
Az L.A. Noire valószínűleg a világ egyik leginkább keserédes története: hatalmas pénzeket öltek bele, innovatív technológiákkal készült, egy állítólag zsarnok fejlesztő irányítása alatt. A végtermék minősége magáért beszél, a siker azonban sajnos nem volt egyértelmű.

A Rockstar viszont nem adja fel, továbbra is teljes mellszélességgel támogatják a játékot. Ennek jeleként a PC-s L.A. Noire: The Complete Edition teljes DirectX 11-támogatást kap, ami nyilvánvalóan csak azoknál a videokártyáknál fog működni, amik kompatibilisek a keretrendszerrel.


A fejlesztők jelentősen javított teljesítményt ígérnek DirectX 11-es módban, Windows Vista és Windows 7 alatt, s a játék launcherében válthatunk majd a DX9-es és a DX11-es üzemmód között. Ezen kívül a programozók több ellenőrzést építettek be a motorba, hogy a kiválasztott felbontás biztosan kompatibilis legyen a játékkal.

19.
19.
Macifasz
#18: Az igaz, hogyha elbaszol egy nyomozást, és nem sikerült elkapnod időben a gyanúsítottat, akkor nincs game over, megy tovább a küldi, és idővel, magát megoldja az ügy, de azért a helyszíneken az összes bizonyíték megtalálása, majd azok helyes felhasználása a kihallgatásoknál, nem olyan egyszerű. Főleg, hogy a kihallgatandó fél reakcióira, arcmimikájára is figyelni kell. Plusz ha megvan egy bizonyíték, akkor a gyanúsított még nincs meg, és sokszor az se egyértelmű, hogy hova kell menni egy-egy helyszín után. Szóval nem, nem olyan könnyű ez.
18.
18.
Érdekes én a legtöbb kritikát pont ellenkező irányból hallottam : mégpedig, hogy annyira könnyű a játék, hogy magát megoldja minden rejtély és igazából csak annyi a nyomozás, hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő tárgyra kell bökni és kész. De ha nem sikerül akkor is minden megoldódik egy telefonhívással, vagy egy hirtelen előkerülő tanúval :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DE EZEN BESZARTAM A RÖHÖGÉSTŐL, KÖSZÖNÖM EZT A CSODÁS NAPOT NEKTEK ! :D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Ezen kívül a programozók több ellenőrzést építettek be a motorba, hogy a kiválasztott felbontás biztosan kompatibilis legyen a játékkal."

Van a DX-ben egy ilyen függvény :

HRESULT EnumAdapterModes(
[in] UINT Adapter,
[in] D3DFORMAT Format,
[in] UINT Mode,
[out] D3DDISPLAYMODE *pMode
);

HRESULT

ITT A LÉNYEG :
--------------------------
"If the device can be used on this adapter, D3D_OK is returned.
If the Adapter equals or exceeds the number of display adapters in the system, D3DERR_INVALIDCALL is returned.
If either surface format is not supported or if hardware acceleration is not available for the specified formats, D3DERR_NOTAVAILABLE is returned."

Azért ba@szdmeg, ez nagyon GÁÁÁÁÁÁZ :)
Ha meg csak az a bajuk, hogy nem tudnak FOV és ASPECT-et kezelni azért az sem kisebb piskóta ! :)

ui.: ha valaki olyan hülye barom, hogy a driver beállításánál kikapcsolja, hogy azok a módok maradjanak rejtve amiket nem tud a vga / monitor az meg is érdemli. Bár nem vagyok benne biztos, hogy a DX enumerátora egyáltalán azokat is felajánlja-e ?! ;D Ha tippelnem kellene az mondanám nem... De mivel az OpenGL-t favorizálom, így lusta voltam kipróbálni ... :)))
17.
17.
LtGlove
Nem sokat segít rajta a DX11. Ettől nem lesz jobb játék.
15.
15.
Grabowsky30+
Sajnos olyan szinten nem tudok angolul, hogy ezt a játékot maradéktalanul élvezzem, de az első 3-4 ügyet még sikerült megértenem és megcsinálnom szerintem ez egy nagyon szuper jó játék és végre nem egy agyatlan lövölde! Készülget a magyarítása már alig várom! :)
14.
14.
goblinfing
ki mondta hogy rossz de nincs olyan nagy grafja hogy dx11-et kapjon...
12.
12.
utahl2
#6: Lehet hogy gondolkodtató, de most szerintem a legtöbb magyar nagyon nem is értené a játékot az elmaradtot nyelvtudás miatt, míg külföldön ilyen probléma nincs véleményem szerint. Saját vélemény: már kijátszottam a mass effect 1-2 nem egyszer, melyben a sztorit megérettem nagyjából, de magyarul játszva 10-szer jobb volt,s nem vagyok egy analfabéta az angolhoz :D
11.
11.
Ghost16
10.
10.
NemTudomMiLegyen
Igazából a henteléssel sincs nagy probléma, ha az nem csak arra van kihegyezve, az ilyen Serious Sam szerű játékoktól tudok frászt kapni. A Gears of War sorozat az amit én bár nem nevezek gondolkodtató játéknak, de azért nehezebb fokozaton többet igényel nyálcsorgatós TV bámulásnál. Az L.A. Noire számomra egy csodálatos élmény volt, 20 óra amikor úgy éreztem tényleg én irányítom az eseményeket nem csak figyelem (a.k.a. COD XYZ).
Az első kommentem elgépeléséért pedig elnézést kérek, épp akkor keltem fel és komáson pötyögtem a telefonba :)
9.
9.
krami
#7: Teljesen helytálló amit írsz. Sajnos tényleg sokat lustultak az emberek. Tudom nem egy kategória, de anno a Risen-nél nyafogtak sokan, hogy mért nem mutatja a térkép nagy betűkkel merre kell menni, hogy megcsináld a küldit. Lassan ott tartunk, ha egy játékban gondolkodni vagy olvasni kell az már negatívum. Legyen tonnányi lőszer és pörögjön az akció. Tényleg eléggé elszomorító, hogy erre felé tartunk.
7.
7.
Macifasz
#6: Egyetértek. Egy olyan küldetés sincs benne, amin gyorsan, végig lehet rohanni. Itt bizony minden dialógnál figyelni kell, minden nyomot meg kell keresni, és a kikérdezéseknél is oda kell figyelni a reakciókra, és a korábban megtalált nyomokra,mert csak egy rosszul feltett kérdés, vagy rosszul bemutatott bizonyíték, és buktad az egész ügyet. Ez nem vérpistikéknek készült, az tény. És sajnos az ilyen játékoknál derül ki, hogy a mai játékos társadalomnak nincsenek akkora igényei, mert nekik elég egy agyonscriptelt COD epizód, vagy egy "360-nal, fék nélkül is megvan a hajtű kanyar" NFS minden évben. És az ilyen, és ehhez hasonló játékok csak egy nagyon kevés réteget találnak meg, és emiatt, nem hoz annyi moneyt. És ennek köszönhetően, a játékkiadók nem fektetnek ilyen projectekbe, mert nem éri meg nekik anyagilag. És ez eléggé elszomorító. :-(
6.
6.
NemTudomMiLegyen
Az emberek sajnos lusták ehhez a játékhoz. Itt gondoljodnu, idafigyelni, nem pedig hentelni kell. Sajnos ez jellemzi a társadalmat manapság.
4.
4.
hl89x9
egyetértek veletek
szeretem a krimit/nyomozós sorozatokat és játékokat, de ezt továbbra is kihagyom
3.
3.
gucho
szerintem nem sikerült olyan jól ez a játék... :-(
2.
2.
goblinfing
Azért nem ér annyit ez a játék hogy kapjon dx11-et
1.
1.
nex25
béke poraira hál istennek xboxom van igy ez nem okoz gondot:P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...