600 alkalmazottól válik meg a Blizzard

  • Írta: InGen
  • 2012. március 1.
  • Gyászhír
Link másolása
Meglepetésszerű leépítést hajtott végre a Blizzard. A cég vezérigazgatója a mai napon bejelentette, hogy körülbelül 600 alkalmazottól válnak meg, az elküldött munkatársak nagy része azonban nem a játékfejlesztő csapatokban dolgozott - hiszen a cég több projektet futtat, mint korábban bármikor.

Mike Morhaime, a Blizzard nagyfőnöke bejelentette, hogy körülbelül 600 alkalmazottól válnak meg, ezek 90 százaléka nem kapcsolódik közvetlenül a játékfejlesztéshez, a World of Warcraft csapatot pedig egyáltalán nem érintik a leépítések. Mindezt a cégvezető azzal magyarázza, hogy változnak az idők, és nekik is változni kell, hogy lépést tudjanak tartani.

"Az elmúlt években a cégünk hatalmas mértékben nőtt, és rengeteget fektettünk abba, hogy jobban ki tudjuk szolgálni a globális közösségünket. De, ahogy a Blizzard és a játékipar fejlődött, meg kell hoznunk néhány kemény döntést, hogy lépést tartsunk a változásokkal" - nyilatkozta Morhaime, megköszönve mindenkinek az eddigi munkáját a Blizzardnál.

A Blizzard jelenleg a Diablo III-on, a Starcraft II első kiegészítőjén, a World of Warcraft: Mists of Pandarián és egy eddig bejelentetlen, Titan kódnéven futó MMO-n dolgozik.

12.
12.
rico88
#11: Akkor olvasd végig amit írtam:
"Egyébként nem feltétlen csak költségcsökkentésről van szó, szerintem a hatékonyság növelése és egy újfajta stratégia kialakítása is közrejátszik a dologban ugyanis a Blizz honlapján több mint 150 állásra lehet jelentkezni"

Ha kirúgnak azért lehet szitkozódni, de magán a kirúgás létezésének a tényén felesleges felháborodni és lebuzizni a cégeket.


Lehet utálni egy céget, de azon a tényen, hogy embereket rúgnak ki nem kell felháborodni.
11.
11.
FherT
#8: Nem nagyon vagy tisztába akkor a dolgokkal, mert csak a Wow több 100 millió DOLLÁRt hoz nekik ami nem gyenge.
A másik Activision-Blizzard-ról van szó tehát olyan kevés bevételü játékok tartoznak oda, mint az imént emlitett wow, cod sorozat...
A másik számold ki, hogy 600 ember fizetése egy külföldi jobb fizuval pl.: 2-3 ezer dollár+a cégnek adó, tb... havonta mennyi ..... pár millió dollár ami talán állni lehet csak a wowból befolyt sok-sok pénzből.

Nem álom világban élek, de ha majd kirugnak téged vagy szüleidet akkor gondold azt hogy ez a cégnek jó ők legalább haladnak előre...
10.
10.
Stranger666
#9: 4600 alkalmazottuk volt 2009-ben, szal volt honnan leépíteni.
9.
9.
Extol
Nem gyenge a 600 ember... Ez a szám brutális.
8.
8.
rico88
#6: Baszottul nem tudjuk ám, hogy milyen anyagi helyzetben van a Blizzard, attól még hogy sikerjátékaik vannak vannak kiadásaik is. Ahogy InGen is írta, a cégek nem jótékonysági szervezetek, ha ők így akarnak spórolni a költségeiken, hogy csak a legszükségesebb embereiket tartják meg megtehetik, amúgy biztosra veszem, hogy ezenkívül más költségcsökkentési programjaik is vannak. Egyébként nem feltétlen csak költségcsökkentésről van szó, szerintem a hatékonyság növelése és egy újfajta stratégia kialakítása is közrejátszik a dologban ugyanis a Blizz honlapján több mint 150 állásra lehet jelentkezni, a leépítéssel együtt felvételek is vannak. Én is sajnálom ezeket az embereket, de nem egy mesevilágban élünk, a dolgok így működnek.
7.
7.
InGen
#6: Lehet, hogy nehéz megemészteni, de a Blizzard nem jótékonysági szervezet, hogy csak jófejségől megtartson 600 embert, akikre (ezek szerint) nincs már szüksége.

A Blizzard (és az EA, és a többi, általad buzinak nevezett cég) pont azért cég, mert bevételt akar, abból minél több profitot, hiszen egyrészt hosszú távon fenn akar maradni, másrészt meg vannak tulajdonosai, akiket ezzel boldoggá kell tenni.

Így működik a kapitalizmus, nem nagyon érdemes sírni miatta.
6.
6.
FherT
A blizzárdról meg (és az EA meg a többi buzi cég) basszák meg magukat.
Valószinüleg akiknek köszönhetjük a játékokat azok nem éppen arányosan keresnek a bevételekkel. Akik meg irányitják ezeket havonta vesznek új ingatlan, kocsi...
Mikor egy EA v. jelen esetben blizzard azt mondja, hogy "leépités" meg összehuzzuk a nadrágszijat akkor minden más cég üzlet ... becsukhatna nyugottan.
Ki az aki pár hónap alatt több száz milliokat és milliárdokat kaszál, mint ők????
és leépitenek.
ez igen
5.
5.
FherT
#4: A blizzárdról majd a kövi kommentemben olvashattok:)
De ide kapcsolodóan a kibaszott tulajok és "nagy emberek" azt hiszik igy a fasza.
Közben ezzel maguk alatt is vágják a fát, mint irtad kevesebb a fogyasztás kevesebb munkahely...
Az emberek jobb fizetésből többet költenének nem csak játékra úgy mindenre, de inkább kizsákmányolás megy.
...
4.
4.
X-Master
Egyszerű a dolog: sikeres a cég, és túl sokan vannak, kevesebb ember között akarják megosztani a nyereséget. A sikert pedig leépítéssel ''díjazzák".

Nem kell messzire menni, nézd meg a MOL-t: Tavaly hatalmas nyereségük volt az INA résztulajdon miatt, ott vannak szibériában, egy csomó mindenhez közük van. Az év eleji bejelentést, miszerint nagy nyereségük volt az INA-ból, mi követte? Benzináremelés. Amikor nemrég újra magyar kézbe kerültek a részvények mi volt utána? Áremelés! De ha megnézed, mindenhol hasonló a helyzet. Ha valami drágul, akkor egyszerre megérezzük az emelkedést, viszont, ha olcsóbb lesz valami, akkor vagy nem változik az ár, vagy jó esetben hetekkel a változás után csökkentenek kicsit. Mert ha egy cégnek árat kell emelnie, akkor úgy gondolja, hogy onnantól fogva annyi az ára, és ha csökken a beszerzési ár, nem csökkenti a termékek árát, hanem ugyanúgy hagyja, és elteszi a plusz profitot.

Pedig elindult már egy öngerjesztő folyamat, ha észrevettétek: A válságok miatt ugye egyre kevesebb a pénze a többségnek, ezért csökken a fogyasztás, vagyis a kereslet. Amire pedig csökken a kereslet, abból kevesebbet kell előállítani, tehát drágább lesz. Ha drágább lesz, még kevesebbet vesznek belőle, és kezdődik előlről az egész. Akármennyire is szidják a fogyasztói társadalmat, az igen is egy jó dolog, csak sokan nem tudják, hogyan kéne működtetni. Gondolj bele, ha nem fogyasztunk, a multik tönkremennek, minden megdrágul, és próbálkozhatunk előállítani a termékeket, de amit nem tudunk, arra rászorulunk, és a gatyánkat is ráfizetjük. Viszont ha van emberhez méltó fizetés, akkor mindenfélét vásárolunk, ha kell-ha nem, a lényeg, hogy rengeteget fogyasszunk, így egyre olcsóbb lesz minden, mert nagy lesz a kereslet, új gyárak, új munkahelyek kellenek, stb.

A Blizzardról pedig megvan a véleményem, de megtartom magamnak, nagyon nem az én világom az a vonal, amit képviselnek.
3.
3.
Terawatt
#2: Nagyon úgy hangzik. Valamit mondani kell, hogy megnyugtassák a népet. :)
2.
2.
abydos
Csak én érzem úgy, hogy a "lépést akarunk tartani" és a "leépítések" szókapcsolatok nem éppen függenek össze és ez csak rizsa?
1.
1.
adriano28
és mi lenne ha a 600ból aztmondaná az egyik hogy ő nem alkalmazott hanem dolgozó és úgy járna dolgozni, vagy alkalmazni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...