E3 2012: Company of Heroes 2 - egy lépést se hátra

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 7.
  • Hír
Link másolása
A Relic Games olyannyira komolyan gondolja a valósághűséget a Company of Heroes 2 kapcsán, hogy egy az egyben beépítette a játékba Sztálin 227-es parancsát, miszerint "egy lépést sem hátra". Azaz a visszavonulás nem jelenthet kiutat a harcból, elvégre agyonlövés jár érte.

Sztálin elvtárs parancsától még saját tábornokai is rettegtek, ami nem csoda, elvégre a visszavonuló katonákat saját bajtársaik lőtték agyon. Ez volt a rettegett 227-es parancs, amit a Relic készségesen beépített a Company of Heroes 2-be.

Az E3-on kiállított demóban látható volt egy jelenet a keleti fronton, ahol a szovjet katonák visszavonulót fújtak a német géppuskák sortüze elől. A második orosz vonal felszólította az "árulókat", hogy álljanak meg és folytassák a harcot, akik ennek nem tettek eleget, így szitává lőtték őket saját bajtársaik. Ismerős a jelenet az Ellenség a kapuknál című filmből?

Sztálin hithű emberei nem tűrik meg a soraikban a gyávákat és a pánikba esett katonákat. Nem hangzik valami szépen, viszont történelmi tény, amit a Company of Heroes 2 sem hagy figyelmen kívül. A játék 2013-ban jelenik meg PC-re.

Reméljük még a napokban befut az első mozgókép.

8.
8.
Ooorky
Valósághűség my ***. Ez is egy arcade valami lesz, mint az első rész.

"Örömteli változás hogy a valós körülményeket igyexik bemutatni egy játék az adott korról nem a kozmetikázott propaganda műtermi háborút."

Az Ellenség a kapuknál egy kozmetikázott propaganda műtermi háború... nézd meg a 2006-os orosz(!) Strafbat című sorozatot, az 'kissé' hűbben mutatja be mi történt.
Ez az egyik ember puskát kap, a másik lőszert is a Hollywood-i bullshit-ek közé tartozik.
Természetesen az Operation Barbarossa korai szakaszában előfordultak olyan esetek, hogy a hirtelen felduzzasztott létszámú szovjet csapatoknak nem voltak egyáltalán fegyvereik, vagy ha volt is nem volt hozzá lőszer, de Sztálingrádnál már teljesen más volt a helyzet (csak Mosin-Nagant-ból 37 milliót gyártottak)...
7.
7.
A Relic ezt kicsit másképpen már betette anno Dawn of War-ba (Winter Assault kiegtől kezdve) az Imperial Guard oldalra. Ha leesett a morál és a katonák el akartak futni vagy nem lőttek, aktiválni kellett a Commissar egyik abilityjét aminek következtében ezt mondta:

"If you will not serve in combat, then you will serve on the firing line"

és közben agyonlőtte az egyik katonát. A többieknek ez után egy ideig újra "megszilárdult" a moráljuk és rendesen harcoltak / tüzeltek. Hasznos képesség volt :D
4.
4.
Ótvar
"Reméljük még a napokban befut az első mozgókép."
Akkor ez az E3 még jó is lenne :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...