Megvan az Assassin's Creed mozi főszereplője

  • Írta: fojesz
  • 2012. július 9.
  • Cooltúra
Link másolása
A Variety érteülései szerint az X-Men: First Class és a Prometheus sztárja, Michael Fassbender lesz az Assassin's Creed alapján készülő mozifilm főszereplője, aki egyúttal társproducerként is részt vesz a munkálatokban, miután saját cége is közreműködik majd a gyártásnál.

Ezt is megértük, kezd körvonalazódni az Assassin's Creed mozifilm, legalábbis akkor, ha hihetünk a Variety értesüléseinek. A lap úgy tudja, az adaptáció "ikonikus, csuklyás főhősét" Michael Fassbender fogja eljátszani, a kérdés persze még mindig fennáll, hogy a sok csuklyás közül mégis kire eshetett az alkotók választása, ki történetét fogja feldolgozni a film?

A filmért felelős Ubisoft Motion Pictures vezérigazgatója, Jean-Julien Baronnet szerint Fassbender volt a srácok elsődleges választása, Michael ugyanis "rendkívül okos, tehetséges, sokoldalú és elkötelezett színész". Fassbender legutóbb az X-Men: First Classben és a Prometheusban szerepelt, de videojátékot is szinkronizált már: a Fable III-nál kapott ilyen jellegű feladatokat.

Érdekesség, hogy az úriember egyúttal társproducerként is részt vesz a munkálatokban, ugyanis a gyártásban a saját cége, a DMC Film is közreműködik. Köszi, drakecsaj!

68.
68.
rics92
#64: Ha nem vetted volna észre, olyan iróniát alkalmaztam, mint egy felhőkarcoló. 2 izomagyú barmot említettél meg, akiknek gőzök sincs a színészetről.
67.
67.
Sorler
Aznap amikor ez kijön indulok is a moziba.
66.
66.
Drazhar
De ezt eleve honnan szeditek, hogy "jaj biztos nem Altair és Ezio lesz, mert lezárult a sztorijuk" ÉS? Lezárult nekünk játékosok számára, de a filmet pont nem nekik készítik hanem a nagyközönségnek. Úgyhogy simán kezdhetik elölről az egészet, vagy szólhat teljesen másról is, de ez ne legyen már hivatkozó érv :)
65.
65.
SCR3AMN00B
Na ebből is mozit csinálnak.. Lesz NFS film, lesz vagy volt Angry Birds-es film (nemtudom hogy megjelent e vagy mivan)
64.
64.
laktaz
#62: Ugye, hogy jól gondolom. Az Ő főszereplésükkel inkább megnézném a filmet, mint ezzel a Z men-essel :D
63.
63.
Jinbobo
nem tudom miért várja el mindenki, hogy egy film pont olyan legyen mint a játék, amiről lemintázták?! Higgyétek el, nem működne a dolog! Példa: House of the dead című film, amiben detto ugyanaz a megállásnélküli zombi támadás volt, mint a játékban, ráadásul szinte minden akciójelenet a játékot követte, és mi lett az eredmény? Egy nézhetetlen kotyvasz! Szóval igen is, némiképp el kell rugaszkodniuk a játék által felépített koncepciótól. Szerintem a Max Payne jó film lett, és ezt úgy mondom, hogy végigjátszottam mindkét részét a játéknak, a film megtekintése előtt. Komor, látványos, kicsit érzelgős film lett, pont így lett jó!
62.
62.
rics92
#54: Micsoda fenomenális színész duó...
61.
61.
Giggsy
#59: Na jó, de azért az kell nézni, hogy a legtöbb adaptáció önmagában külön filmként nézve is szar. A Prince of Persia nem. Egy Max Payne, Resident Evil, vagy Hitman max közepes fércmű, ugyanez áll a Doomra is. A Tekken, Dead or Alive (leszámítva Holy Valance öltözős jelenetét) pedig már a minősíthetetlen kategória (Uwe Boll filmjei pedig még az alatt állnak). A PoP legalább szórakoztató volt a maga nemében. Ami engem illet, nem is igazán tudnék valóban az eredetihez hű és egyben jól is sikerült játékadaptációt mondani. Ezért is félek pl a Mass Effect mozitól, de az AC feldolgozástól is. A ME-et legalább el lehetne adni három filmben, az AC-et viszont lényegesen több részre kéne osztani, ha mondjuk Ezio történetét akarják vászonra vinni. A Brotherhood és Relevations mondjuk elmesélhető egy-egy filmben, de az AC2 az szerintem nem igazán, mert ha két órában akarják átölelni azt a több, mint húsz évet, az egész teljesen kapkodóvá válik. Mondjuk egy Game of Thrones szerű sorozatot viszont lehetne belőle csinálni.
Aztán persze az is lehet, hogy (ahogy valaki itt már felvetette) egy teljesen új karakterrel mesélnek el egy új történetet. Végülis van elég gazdag az AC világa az ilyesmihez.
60.
60.
wolf15
#57: És tényleg...ez még akár működhetne is. :)
59.
59.
Macifasz
#55: És ha már egy filmnek az a címe, hogy Prince of Persia - The Sadns of Time, akkor igen is a játékhoz mérten legyen jó, és ne egy szimpla kalandfilmhez. Nekem, mint fannak ennyi rohadtul nem elég.
58.
58.
Macifasz
#55: Én pont azt írtam, hogy mint kalandfilm jó, de mint PoP, már nem. És ha már az a címe, és vettek is ötleteket a játékból, akkor nehezen tudok eltekinteni attól, hogy adaptáció. Ennyi erővel a Doom a Max Payne, de még a Hitman is remek filmek, csak szimplán el kell tekinteni attól, hogy játékadaptációk. De annak meg mi értelme? A készítők nem azért csinálták, hogy eltekintsünk tőle. Mert ha azt mondták volna, az imént említett filmeknél, hogy ez nem játékadaptáció lesz, csak merítenek belőle, akkor egy büdös szót nem szóltam volna, egyiknél se. de nem így történt.
57.
57.
randall13
Fuhuhuhúúú mi jutott eszembe :D Fél kezem rátenném, hogy Ezio apja lesz a főszerepben. A történet helyszíne biztosan a reneszánsz itália lesz, Giovanniról semmit sem tudunk egy fél órás kisfilmtől eltekintve, ráadásul Fassbender még hasonlít is rá.
56.
56.
Giggsy
#54: Ezeket ugye csak viccnek szántad...?
55.
55.
Giggsy
#51: Nem tudom, hogy miért szidja mindenki Whalberg-et a Max Payne kapcsán. A film szar volt, de amit lehetett ő kihozott a karakterből. Már abból amit a filmhez írtak. Tény, hogy lett volna alkalmasabb színész is Max karakterére, de a filmet elnézve igazából teljesen mindegy volt, hogy kit választanak, mert az egész úgy menthetetlen ahogy van.

Más. A PoP filmet komolyan nem értem miért szidják ilyen vehemensen. Az vitathatatlan, hogy a játékhoz vajmi kevés köze van, ellenben mint kalandfilm kurva jó lett. Ehhez képest minden PoP rajongó csak élből leszarozza az egészet. Amiatt lehet szidni őket, hogy végülis csak a címet őrizték meg, de azt állítani, hogy a film hulladék lett igencsak barokkos túlzás.

Ami az AC-et illeti, szerintem Altair-ról nemigen érné meg filmet forgatni, mert maga a karakter nem eléggé érdekes, Ezio-ról pedig igencsak nehéz ügy lenne. Az ő életét ugyebár kompletten végigkísérhetjük 17 éves korától és történnek vele dolgok szép számmal. Mondjuk ha csak a Brotherhood-ot vesszük, az kitenne egymagában egy filmet. Mindenesetre én róla szívesen néznék egy filmet. Connor-ról ugyebár még szinte semmit sem tudunk, Desmond-dal pedig én a magam részéről úgy vagyok, hogy ha van az AC szériának hibája, akkor az az Animus és Desmond sztoriba tétele volt. Teljesen fölösleges és abszolút hangulatromboló. A könyvekben nincs benne Desmond és kurvára fel sem tűnik a hiánya.

Ami Fassbender-t illeti: szerintem Altair lehetne, de Ezio lényegesen jellegzetesebb karakter, viszont az ő szerepére Fassbender meglehetősen alkalmatlan lenne. Ha azt nézzük Ezio akármennyire is megkeményedik az évek során, marad egy alapjában véve vidám élvhajhász figura (már amikor megengedhet magának ilyesmit) ami viszont igencsak messze áll Fassbender-től. Nem kétlem, hogy színészileg alkalmas lenne rá, de attól még nem állnak neki jól a szerep.

Meglátjuk mi lesz belőle, de elég nehéz döntés előtt állnak.
54.
54.
laktaz
The Rock kéne főszereplőnek vagy Scott Adkins..
53.
53.
LtGlove
#14: Ezektől ezért nem félek, mert a Ubisoft bábáskodik a projekten, nem egy független csapat. Rendezőnem sem Uwe Boll-t kérték fel. :) Nekem egy aggályom van. 2014-re már az AC3-ből is lemegy egy rész és már úton lesz a folytatása. Jó el kell találni majd, hogy melyik részt filmesítik meg és szánnak-e neki folytatást.
52.
52.
Én anno Jake Gyllenhaal-ról sem gondoltam, hogy beleillik majd egy POP filmbe, aztán mégis milyen jól megcsinálták (a kinézetét). Lehet hogy itt is ez lesz.

Viszont egy ilyen hosszú és komplex sztorival rendelkező sorozatnál, mint az AC, elképzelhető, hogy jobban járnának egy sorozattal, ha nem akarják elrontani az egészet azzal, hogy egyetlen (vagy három?) filmbe tömörítik.
51.
51.
Macifasz
#48: Bárkit, csak őt ne. Elég volt, hogy Max Paynet gyalázta, az kéne még, hogy Altairal vagy Ezioval is megtegye!
48.
48.
DON GONDOCS
Mark Wahlberg-et szívesen látnám ebben a szerepben.
47.
47.
balint23h
Kicsit nehezen képzelem el a szerepben de jó színész, biztos megoldja. Igazából a Prometheusban ő volt a legjobb színész...bár az egyetlen jó színész is ő volt.
46.
46.
randall13
#44: Én inkább egy előzményre tippelnék, mert másfél órába nehéz lenne jól elmagyarázni bármit is anélkül, hogy sokan azt se tudják, mi az az animus.
45.
45.
SL89
#42: Honnan veszed ennyire tutira?
44.
44.
robogo98
Conorra nem is gondoltok vagy annak az előzményére amiben kiderül hogy az apja egy indián assasin volt
42.
42.
jasko
altair és desmond szerepében fog játszani
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...