Nintendo Wii U - ilyen gyors a memória

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 19.
  • Hardver
Link másolása
Ha már a japán vállalat a megjelenés napjáig képtelen volt pontos specifikációkat közölni a Wii U-ról, a PC Perspective elébe ment a dolgoknak, és az amerikai premier napján darabokra szedte a újdonsült konzolt. Már tudjuk, hogy mekkora és milyen gyors memória került a masinába.

A Nintendo Wii U-ba számos hardvergyártó termékei kerültek bele, s mindaddig nem tisztázódtak a végleges specifikációk, míg meg nem jelent a konzol. A PC Perspective magazin személyzete hozzájutott a friss géphez, és darabokra szedte. A folyamatot élőben közvetítették, ám ezúttal egyetlen dologra voltak kíváncsiak: mennyi és milyen gyors memóriát rejt a doboz.

A konzolt 2 GB DDR3 memóriával szerelték, amit a Samsung gyártott. A hardveres fórumok felhasználói már azzal is tisztában vannak, hogy a lapkák sebessége 17 GB/s.

A NeoGaf fórumozói a rivális konzolok memóriasebességével, valamint egy csúcskategóriás PC videokártyáéval is összehasonlították a Wii U moduljait:

  • Xbox 360: 22,4 GB/s + eDRAM framebufferhez
  • PlayStation 3: 25,6 GB/s a főmemória sávszélessége + 22,4 GB/s a grafikus memória sávszélessége, nincs eDRAM
  • PC - GTX 680: 192,2 GB/s


Ne feledjük, hogy az Xbox 360 nyers sebességét csak 512 MB RAM szolgáltatja, ám a rendszer eDRAM-ja ennél jóval többre képes. Nem tudni még, hogy a Wii U eDRAM-ja milyen gyorsan muzsikál.

Csupán féligazságokra hagyatkozhatunk a Nintendo Wii U esetében, a pontos hardverfelépítés ismeretéhez meg kell várnunk az első teszteket.

23.
23.
Trapyd
#17: Azt kell mondjam, tévedsz és nem is kicsit.
Ha lenne keret simán vennék egy Wii U t.
22.
22.
Gamelord
#21: Pontosan, hozzáteszem ugyanúgy leprogramozták volna, ha lenne rá szükség.
Abban viszont egyetértek Ooorky-val, hogy egy mára már gyengének számító videókártyával ellehet érni a konzolok tudását. Ez még oké is, viszont az már nem, hogy szándékosan butítják a grafikát pc-re emiatt a multiplatform címeknél.
21.
21.
Robben84
#20: És te mit nem értesz azon, hogy az egyik konzol a másik pedig egy PC? Egy konzolnak a fő funkciója, hogy lehessen rajta játszani, nem pedig office használatra tervezték.
20.
20.
Ooorky
#19: És mivel lehet rajta netezni ezért van teljes értékű office és működik vele az usb-s titkosítókulcs?

Nyisd ki a csipád, egy 20.000ft-os Ati kártya szebb grafikát tud, mint a jelenlegi konzolok.
19.
19.
trion96
#17: Egyetértek! Amúgy nagy tévedés h konzolon nem lehet netezni! Bármilyen meglepő is én szoktam ps3 ról gamekapcsot nézni sőt még facebookozni is :D
18.
18.
myrte
A WiiU-n ugyan úgy lesznek Nintendo játékok + ami még eddig nem volt pl. Mass Effect. Az új Mario nagyon tetszetősre sikeredett. Szerintem nem kell szidni. Ha nem is ultramodern grafikán, de igyekeznek mindent kihozni az új konzolból.
17.
17.
myrte
#15: egy 100.000 Ft-os pc-n nem lesz olyan grafika, mint az 56.000 Ft-os (már 56k egy ps3 v. xbox) konzolon. Vagy mindent kispóroltak belőle egy 20.000 Ft-os videokártyáért...
16.
16.
randall13
#14: http://computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg
15.
15.
Ooorky
#14: Majd ha PS4-en le tudom adni az aznapi jelentést akkor lesz értelme ennek a hozzászólásodnak, de addig maradok a 70000ft-os konzol teljesítményét nyujtó 100.000ft-os pc-mnél (brutális árkülönbség, egy teljes hónappal többet kell spórolnom rá).
13.
13.
trion96
#11: Teljesen igazad van! Csak az a gond h ezt sokan nem fogják fel.
10.
10.
Ooorky
#5: Hadd vergődjön, én, mint szórakozásra vágyó vásárló, karácsonykor végre nyugdíjazom a PS2-met, méghozzá egy WiiU-ra cserélve.
Rádugom a régi 250 gigás usb-s vinyót, így hellyel gondom tuti nem lesz, +1 Wii kontroller, ebay-ról néhány Wii-s játék (Zelda, Metroid tuti vétel).

Ha meg vérben fröcsögős fps-t akarok játszani akkor ott a PC, az úgyis egér+bill.-el az igazi.
8.
8.
xLallerx
#3: Az a probléma, hogy alaptalanul szídod, hisz láttál már tényleges Nintendo által bejelentett hardver információt? Amíg ezeket nem látod, addig nem mondanám, hogy fos. Továbbá a Nintendo nem erről volt híres, hogy a grefóra ment. De felesleges is itt írkálnom, benned csak annyi van, hogy utálod a Nintendot és kész, ezzel nem tudunk mit csinálni.
7.
7.
traumraise
#4: legalább a cikkre reagáltam, ellenben te jó magyar szokáshoz híven csak offolsz. ehhez is gratula. amúgy a fentebb leírt memória összehasonlítás már sejtet valamit szerintem a gép teljesítményéről. A nintendotól nem is vártam mást. Nem hardcore gamereknek szánja termékeit.
5.
5.
Gamelord
#3: Talán várd meg a teszteket (mondjuk ma már ott se lehet tudni) mielőtt írogatod a szubjektív véleményedet. És itt hiába gratulálsz nekik, nem olvassák, ezzel maximum a virtuális pöcsöd lesz nagyobb.
4.
4.
Gamelord
#2: Elég durva ami itt megy egyébként, bár várható volt. Eddig se hittem el mindent amit a neten olvastam, de ez már túlzás, össze vissza hazudozik mindenki, és ez undorító. Nem láttam még olyan wii u hírt mostanában aminek ne olvastam volna az ellenkezőjét. Most én nem tudom hogy ki mond igazat és ki nem, de ez tényleg szánalmas. A zombiu teszteknél is...mi az hogy egyik fele 10 pontot hazudik, a másik fele meg 3-5öt? Miért nem lehet az igazat írni....ennyi szarkavarást én más konzolnál nem láttam.
3.
3.
traumraise
egy kalap fos a wii u. Kb-ra hozza a 6-7 éves konzolok szintjét, gratula. Megnézve a pc-vel való összehasonlítást nagyon ideje már a generációváltásnak.
2.
2.
xLallerx
Ebben nem lennék annyira biztos.

http://site.gamingallthetime.com/gamerx-stories/the-wii-u-has-landed-dispelling-rumors

UPDATE RUMOR 2: Bandwidth speed.résznél
1.
1.
Jared
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...