Dead Island: Riptide - még több infómorzsa

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 7.
  • Hír
Link másolása
A Techland sandbox zombis címének folytatásáról regélt egy sort a kreatív producer, Anthony Cardahi. A Riptide egy sor új funkciót tartalmaz majd, de emellett a hordamód részletei is nyilvánosak lettek.

Az Official PlayStation Magazine-nak adott interjújában Cardahi kifejtette, hogy a Dead Island: Riptide hordamódjában védelmi csomópontokat kell őriznünk. Ameddig csak lehetséges, barikádokat kell építenünk a rendelkezésre álló eszközökből. Minden tárgy felhasználható az élőholtak ellen - akár aknákat is telepíthetünk. 

Nem titok: a víz és a viharok is nagy szerepet játszanak a játékban, a természeti csapások jelentősen megnehezítik a Palanai-szigeten való navigációt. Az elárasztott területeken szedett-vedett csónakokkal közlekedhetünk, mindeközben a vízből előbukkanó zombikkal is számolnunk kell.

Az időjárási rendszer is átalakult. Nem csupán a játék hangulata lesz sokkal komorabb, hanem a látótávolság is jelentősen lecsökken a monszun idején. A világítás és az árnyékok hátborzongatóak lesznek. A napfényes kék ég egy csapásra sötétté válhat, amint a vihar tombolni kezd.

A játékban találunk egy új típusú zombit is, nevezetesen a Grenadiert. Ő egy lomha szörnyeteg, rákos kinövésekkel a testén, hitvány darabjait készségesen a pofánkba dobja, ha nem vigyázunk. Míg az előző részben a zombik leginkább közelről voltak veszélyesek, addig a Grenadier távolról is fenyegeti testi épségünket.

A lövöldözést is finomították a Riptide munkálatai során. A kritikus fejlövéseknek búcsút mondhatunk, de Cardahi megígérte, hogy a headshotok ezúttal is igazán pusztítóak lesznek. Javíthatjuk és fejleszthetjük a mordályainkat, ugyanúgy, mint a közelharci fegyvereinket. Ha találunk elég lőszert, akkor lövöldözve is végignyomhatjuk a kampányt.

A Dead Island: Riptide 2013. április 26-án jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.

4.
4.
shatterhand
Első részt egyedül is élveztem. Sokkal jobban paráztam, ha egyedül mentem el egy benzinkútra és minden hörgésre forgolódtam össze-vissza.
A legjobban akkor voltam kész mikor a tetőn biztonságban éreztem magam, erre azt látom,hogy jönnek fel a létrán:)

De nekem csak az első chapeter vagy milye tetszett. A hotelig. Jó volt a tengerpart, a bungallók, meg a hotel sötét folyosója. De a városnál már elment picit a hangulat.
2.
2.
Scoo
Co-opban jó móka volt, bár a multis zombis rész nem igen tetszett, de talán akkor azt is sikeresen feljavítják.
1.
1.
Caine
Az első része nem hozott lázba majd talán ez!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...