PC-s játékok kihalásban?

  • Írta: Colt
  • 2005. október 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokan megpróbáltak már valamiféle következtetést levonni különféle kutatások alapján a PC-s játék jövöjét illetően. Most a legfrissebbet publikálom nektek.

Sokan megpróbáltak már valamiféle következtetést levonni különféle kutatások alapján a PC-s játék jövöjét illetően. Hogy ezeket mennyire lehet komolyan venni azt mindenki döntse el maga. Mivel ez a téma nagyon sok nemzetközi fórum, előadás tárgyát képzi, gondoltam megosztom veletek az Informa Telecoms & Media piackutató társaság legfrisseb felméréseit, amit közel fél évtizedes prognózissal számoltak ki! Ezek szerint 81%-os piaci részesedés növekedést jósol a konzolpiacnak, míg 42%-kal zuhannának a PC-s eladások a jövőben. 2010-re a két piac bevételkülönbsége elérheti az 1:10 arányt a konzolok javára. Persze egyenlőre nem ilyen veszélyes a helyzet, mert az online játékok megjelenésével a Pc-s piacról hiányzó bevétel megvan, de nagy konkurenciát jelent számukra az Xbox Live! és a Playstation Online. A másik nagy probléma a befektetett dollár milliókat egyre nehezebben termelik ki a játékok, és még nem is beszélve a kalózkodásról. Az már csak hab a tortán, hogy a PC-s játékok nagyon erőforráspazarlóak, így a játékok egyre keményebben veszik igénybe a vasakat. Hogy ennél a folyamtanál mik játszottak össze, az elemzők azerint több oka is van:
- módosulnak a vásárlói igények.
- a konzolok fejlődése nem folyamatos, hanem 5-6 éves ciklusokra   tagolódik
- nincsenek driver problémák
- esztétikusabbak a konzolok egy asztali PC-nél
- a gyártók saját önkölség alatt ontják magukból a termékeket


A fentiek tekintetében azért én kételkedem, és bízom benne, hogy a PC-nek még lesz jogosultsága a jövőben!

4.
4.
kharami
ez már üzletpolitika!Namost az emberek azért vesznek next gen konzolt mert baro a graf meg minden!De ebben ki is merül a konzol!Kész kifuj!ezzel szemben a pc ben rengeteg lehetöség lapul!
3.
3.
InGen
Sajnos annyira szűk már a PC-s piac, hogy igazából a legtöbb AAA kategóriás játék talán, éppenhogy nyereséges lesz, de inkább nem. Olyan nevek, mint a Doom3, a Blizzard játékok tudnak egyedül millió fölé menni eladásokban, s pl az Ubisoft nagy nevei, a Prince of Persia, a Splinter Cell is éppencsak nyereséges lenne, ha nem hoznák ki a 100 milliós PS2-es tábornak. S pont ezért áll át egyre több kiadó csak a konzolokra, és esik vissza szépen lassan a PC-s játékpiac: konzolon még egy rosszabb játék is nagyobb nyereségeket érhet el. Ez nem egyszer fent, egyszer lent helyzet... innentől, főleg a nextgen konzolok eljövetelével ez a PC számára egyre lentebb helyzet lesz.
2.
2.
kharami
sztem a konzolok csak egy esetleg 2 évig tronkövetelök!

ott van pl a ps2 is meg az xbox is!

Mára már a pc többszörösen legyüri minden téren, és ez igy lesz késöbb a nextgen konzolokkkal is!Már most lesz olyan kártya ami már szinte hozza azt a szintet mint egy xbox 360 ill pc!l (x1800)és valószinü az nvidia is késziti az új szörnyetegét!Szoval a pc marad jol megérdemelt helyén!CSak egyszer felül máskor meg alul!
1.
1.
Drago
Szerintem a PC-knek lesz létjogosultsága a késöbbiekben is, csak az a kérdés hogy milyen téren. Az irodai és hasonló munkáknál biztos megmarad, a játékoknál azért kétségeim vannak. A legtöbb neves fejlesztő azért ki-kikacsingat a konzolok felé és mivel ők is pénzből élnek és a konzolokra sokkal kevesebből is lehet játékot csinálni, nem kétséges hogy jóval több játék fog megjelenni a késöbbiekben konzolokra, mint pc-re. Ne legyen igazam, de ezt a számunkra "borús jövőképet" támasztja alá többek közt ez a felmérés is. Elnézést a hosszúságért. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...