Menetrendszerűen csökkentek az Xbox-eladások

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 25.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft pénzügyi eredményeiből is tisztán látszik, hogy a piac már az új Xboxot várja: ennek megfelelően Redmondban is kevesebbet költöttek xboxos marketingre, miközben a kutatás-fejlesztésre áldozott pénz nőtt.

Éves szinten 3 százalékkal, 21,46 milliárd dollárra nőtt a Microsoft árbevétele a legutóbbi pénzügyi negyedévben, a nettó nyeresége pedig 3 százalékkal, 6,38 milliárd dollárra csökkent. Az Xbox-bizniszt is magába foglaló Entertainment and Devices Division forgalma 11 százalékkal, 3,77 milliárd dollárra zsugorodott (tavaly ugyanebben az időszakban 4,24 milliárd dollár volt), míg az üzemi nyeresége 596 millió dollárra nőtt a tavalyi 517 millió dollárról.

A divízió lelassulása jórészt az Xboxnak köszönhető, a platformon lebonyolított forgalma 29 százalékkal 1,1 milliárd dollárra csökkent éves szinten, amihez részben az is hozzájárult, hogy a Mirosoft másképp könyveli el az utólag DLC-t kapó játékok bevételét. A next-gen Xbox közeledtével a Microsoft kevesebb Xbox 360-on tudott túladni, 5,9 millió Xbox 360-at szállított le a boltoknak, az egy évvel ezelőtti 8,2 millió konzolhoz képest. A játékokból származó bevétele is csökkent, és az új Xbox érkezését jelzi az is, hogy a Microsoft 21 százalékkal kevesebbet költött Xbox-reklámra, ugyanakkor 25 százalékkal nőttek kutatás-fejlesztésre fordított kiadásai. Az Xbox Live-üzlet nőtt.

A Windows 8 szépen vizsgázott, miközben mindenki az új Office-ra vár - akit érdekelne a téma bővebben, a HWSW-n olvasson utána.

70.
70.
rapapa
Csak a játékokon múlik, hogy váltok e generációt. A csodamasina önmagában teljesen érdektelen számomra.
69.
69.
#66: Úgy hogy egy idegbeteg állat vagyok!
67.
67.
Yami
#65: Nem vagyok fanboy, ha nem lennél ennyire szűk látókörű ezt te is észrevetted volna.

De te továbbra sem válaszoltál két nagyon egyszerű kérdésemre. Ha bajod van a konzollal miért nem garanciáztatod? Vagy ha alapból rühelled és egy kalap szarnak tartod amit hosszasan és fellengzősen ecseteltél, akkor mégis minek vetted? Nagyon sajnálom ha megsértettem a kis lelki világod, hogy ezek után kételkedem benne hogy képen kívül valaha is láttál Boxot.

Rengeteg konzolos ismerősöm van, de csak néhánynak volt gondja a konzoljával és itt nem csak az Xboxról beszélek.
Szóval az én tapasztalatom alapján nem rossz konzol, és mivel hajlandó vagyok ezt megosztani a világgal, egyből én vagyok a csúnya fanboy. Bezzeg te, aki a spanyol viaszt szarod minden héten csakis jó srác lehet mert szidod.
66.
66.
adam6751
#63: Akkor nem volt szerencséd...nekem az X360-am elite kiadása van meg 4 és fél éve.
Azalatt a 4 és fél év alatt sajnos befagyott kb 3-szor,de újraindítás után nem volt probléma.Még nem volt semmi komoly problémám az XBOX-al.És ezt le is kopogom.Egyáltalán nem zártam ki annak az esélyét amit te állítottál az MS-ről.
Azt pedig el kell ismerjem,sajnos a 360 alapvető hibája hogy zúg...de ha a játékra koncentrálok akkor nem olyan feltűnő.
Amúgy világéletemben SONY termékeket vásároltam.Lejátszóktól telefonokon át a TV-ig SONY-m volt anno.Nem értem egy mondatból hogy szűrted le az MS-ről alkotott véleményemet :D
65.
65.
#64: Figyelj komám, én felvetettem hogy meghibásodás korai jelenit tapasztalom a gépemen, amit egyébként óvatosan tisztítok kívülről, a szellőzésének van hely szorítva, vigyázok rá amennyire lehet. 8 hónap alatt ezeket tapasztaltam, és mint írtam ismerősök is tapasztalták ezek valamelyikét. (A Play&Charge Kit nevezetű szégyenről nem is nagyon beszéltem, pedig az a hulladék termék még megér egy misét.)

Sajnos mint minden fanboy te is csak a magadét mondod, és még néhány jómadárral ti voltatok itt azok akik nekemtámadtatok, mert beszűkült piciny agytaokkal nem tudtátok felfogni amit írtam, lerövidítve sekélyes értelmedre barátom: lehet hogy selejtet fogtam ki. AZ azért gáz hogy minden ismerősöm közül csak egy Xbox-osnak nem volt soha gondja a gépével, sőt, egy konzolszervizes ismerős is figyelmeztetett rá anno hogy az Xbox-okkal mindig csak a gond van. (Ja, és az MS szervizeléséről én még jót nem hallottam és soha nem is olvastam...)

Ha nem lehet megérteni hogy én csak felhoztam egy problémát, akkor sajnálom. Hogy hogyan kötődött mindez a hírhez? Miért jutott eszembe hogy ezt megosztom itt másokkal? Mert ha tovább csökken a box ára, akkor félek hogy a minősége is tovább zuhan majd, amivel én speciel eddig sem voltam megelégedve.

Még valami a végére:

"Ha gondod van a (nem létező) konzoloddal akkor csináltad meg."

Nem szeretem ha valaki arra céloz hogy hazudok. Ezért rendszerint ölök. ;)
64.
64.
Yami
#60: Köszönjük, Emese! Észérvek nuku, szidjuk inkább a másikat. Gratulálok.

#61: Nyugi öcsi, majd ha felszorulsz, kiszedünk. ;)
63.
63.
#62: Nem vágtam tönkre, lehet vele játszani. Minden x-es ismerősöm ismeri a controllerről leváló aksi problémáját, elég ha egy picit is nem érintkezik, és máris lekapcsol a controller. Ismerik a nyomorult külső táp problémáját, amelynél nincs jó mód a takarításra, csak ha szétfeszegeted, még a csavar formája is teljesen idióta, vedd le a gumitalpakat, és láss, testvérem! Csalódni fogsz az isteni MS-edben: sajnos ez a 2 probléma általános, és a táp így néha zúg, nem tudok mást csinálni mint teli tüdővel megpróbálok nyál nélkül átfújni a táp műanyag dobozának kis résein. (Próbáltam a porszívót, nem nagyon sikerült.)

Örülök egyébként hogy 100%-osan ki tudod zárni annak az esélyét, hogy az MS egy pénzéhes tetves cég, aki néha belekeveri a selejtet is a tutiba.. (mintha csinálták volna ezt is anno: volt haverom akinek a vadi új gépe első bekapcsnál meghalt XD)

Szeretnék abban a rózsaszín világban élni amiben te! :D Ott nyilván nem zúg érthetetlen okból a táp ventije...


62.
62.
adam6751
#60: "Van konzolom, és egy rakás szar"

És ezt te mondod? Aki 8 hónap után tönkre vágta szegény x-et? xD Az annyi idő alatt magától nem csesződhet el...
60.
60.
Nem akarok személyeskedni, de leszophattok mindketten. Van konzolom, és egy rakás szar, pont mint Ti. Csókollak titeket! :)
58.
58.
Yami
#56: Ha az Xbox amúgy is egy nagy szar szerinted, akkor minek veszed?
Szerintem csak simán fikázni akarod. Régen egy tervezési hiba miatt gyakran meghibásodtak a Boxok, de ez már a Falcon alaplapok óta nem jelent problémát.
Amúgy ha igazad lenne, és olyan szar lenne a minőség akkor azt mivel magyarázod, hogy a jelenlegi slim konzoloknak nem magasabb a meghibásodási rátája mint a PS3-nak vagy a PC-nek.
Ha gondod van a (nem létező) konzoloddal akkor csináltad meg.
1 évig garanciális, futár viszi-hozza, ingyenes és kényelmes.
57.
57.
#56: Ja, mondandóm végén a PC-mre értettem hogy mindenki tolta non-stop, és úgy néz túl fogja élni a boxomat... ;)
56.
56.
#55: Tudod, van nekem elég szép gyűjteményem eredeti lemezen lévő filmekből, de miután a felét nem kapni sehol a kifinomult ízléssel összeválogatott filmkollekciómnak, így sajnos a hazai forgalmazóknak hála sokszor mehet a warez. Én azt mondom meg is érdemlik. Ja, és én kifejezetten az MS-t csak visszafogottan támogatom pénzzel, ez látszik a vásárolt játékaim számában és a Live előfizetésem hiányában is... ;)

Az hogy az Xbox nem játssza le ezeket, az nem értem miért lenne érdem, és nem szégyen. Annyira bonyolult egy avi, amit a régi 8.000 forintos olcsó szar DVD lejátszóm is vitt? Nem hiszem ... :)

UI: Nem kellene az Xbox egykori legendás meghibásodási rátáit a szőnyeg alá söpörni. Ami egykor szar volt, az néha ma is az lehet. Láthatjuk a múltból hogy a minőségre nem igazán ad az MS... Egyébként pusztán gameltem a gépemmel, néha, mikor nem dolgoztam és ráértem. Egyébként meg a gépemet éveken át nyomtam suli mellett non-stop, néha egész nap ment rajta valami, valaki által a családból, és még él. Érdekes nem? Biztos a PC a hibás hogy az Xbox egy rakás szar...
55.
55.
Yami
#54: 8 hónapos? Mit csináltál te azzal a szerencsétlen box-szal? :S
Én a hazai premier napján váltottam Slim konzolra és azóta sem volt vele semmi gondom.

Az Xbox-ot nem úgy szánján médiaközpontnak, hogy a magyar paraszt a lewarezolt avi-jait meg mp3-ait játsza. Netflix, Xbox Music... stb. Ezektől válik médiacenterré az Xbox azokban az országban ahol elérhető.
54.
54.
Ja, és írom mindezeket úgy, hogy napi szinten szidom a Slim dobozomat, mert vagy az aksija nem érintkezik a controlleren, vagy elkezd zakatolni a táp, nem nyílik a lemeztálca, rossz controllert vesz 1-es portnak a gép bekapcsoláskor stb... Szóval ha valaki én aztán rühellem az MS-t, pedig rendszeres felhasználójuk vagyok Windows és Xbox által, de akkor sem lennék képes ilyen vadul hinni a pénzéhes bagázsukban, hiszen ők elsősorban nem értünk vannak, hanem a minél nagyobb profitért. Haverom SNES-e például még mindig működik 20 év után, az én vadi új 8 hónapos Xboxom meg már ezektől szenved... Ma már nem készülnek jó konzolok, meggyőződésem hogy egyik vállalatnál sem. Azzal érjük be ami van, de ezért még nem kell összecsapni a tenyerünket. Nincs okunk elégedettségre. Állhatnánk jobban is így 2013-ban, pláne hogy 10 éve fejlesztés alatt van lassan mindkét konzol, és alig látszik eredménye szerintem. (Az Xbox mint médiacenter például merő nevetség. Mikor megláttam hogy még pörgetni sem lehet a zenéket, köptem egyet. Az avik kezelése pedig kőkorszaki módon primitív.)
53.
53.
#26: Ja, és már a generációváltás puszta ténye is merő sértés: a Sony anno azt ígérte, hogy konzolja 10 teljes éven át helyt tud majd állni a piacon. Akkora felhajtást csináltak ebből, hogy sok marha el is hitte. Erre már is itt a generációváltás? Hol van még 2016 év vége? Vicc.
52.
52.
#26: Ha valami jobban is fest X360-on, az a fejlesztőket maximum annyiban minősíti, hogy sajnos mint a programozók 90%-a, úgy képtelenek voltak együttműködésre bírni a PS3 kezelhetetlen hardverét. Ez van. De nem értem emiatt miért nem a Sony kapja a sárdobálást.

UI: Emlékszem, talán a 2007-es E3-as szereplésekor több fejlesztő a PS3-at éltette, köztük a Bethesda is, mondván az együttműködés a Sony belső stábjával, és a munka az új konzoljukkal felhőtlenül alakul, és korlátlan lehetőséget ad a programozók kezébe. Nos, láthatjuk hogy azóta a Bethesda melyik gépen ért el nagyobb sikereket, lásd Skyrim és a PS3 esete...

Persze nem arra akartam célozni hogy a Sony is ugyanúgy megvásárolná magának a pozitív sajtóvéleményt, mint teszi azt egyébként az MS is. (Csak hogy ne tarts elvakultnak...)
51.
51.
Cuppak
Én PC-s vagyok nagyon nem érdekelnek a konzolok, de ha vennék egyet PS3-t választanám, sokkal érdekesebb játékaik vannak.
50.
50.
kratos83
Szerintem meg jó, hogy vannak fanboyok mert ha nem lennének akkor nem lenne itt se x-box se ps. Az MS meg tényleg érdekesen csinálja a dolgokat mert, hogy exkluzív címek terén tényleg nincsenek elkényeztetve a hódolói. Az egyik fő probléma szerintem az, hogy nem Blu-ray-t használ.A mostani játékok azért már igénylik a nagy lemezkapacitást. Mindenki jön itt a Halo- val, hát mit mondjak kipróbáltam pc-n és egy óra múlva inkább leültem Killzone-ozni. :D Gondolom rájöttetek melyik táborhoz tartozok. :)
49.
49.
Jared
megint mi folyik itt gyöngyösön a 44# meg annyit hogy a mocskos gyerek :)
48.
48.
randall13
#46: Mert neked mi értelmeset sikerült hozzászólnod? XDD Úgy látszik ennél a hírnél te töltöd be az "énmegmondomatutitmindenkimásegyhülyeköcsög" státuszt, furcsa, hogy ez eddig nem tűnt fel :) Ráadásul nagyon meglepődnél, hogy én mennyire de leszarom mind az xboxot, mind a ps-t :P De tudod mit? Továbbra is mond meg a tutit, és találj ki olyanokat, amin még az MS is röhögni tudna csak ;)
47.
47.
p3ti
#26: Ez így szép és jó, ténylegesen erős lesz a PS3 éve. De egészen őszintén, ki fog annyi órát a multiba tenni mint az Új gearsbe ezek közül a játékok közül? Mert tény hogy gyönyörű játékokat kapunk, fantasztikus látványvilággal, de a 2. végig játszás után a Beyond Two souls is kifújt.... Hiába jönnek a PSre jobbnál jobb játékok, ha még azt sem tudják megoldani hogy legyen egy 4fős co-op teamchatel. Az hogy erősebbek a PS exclusiveok, abban osztom a véleményed, viszont Multi - coop az harmat gyenge. Az xboxnak mindig is a Live volt az erőssége, aki azt nem használja, az nem érti az egészet
46.
46.
Ra1D3n
#45: Te is csak egy nagypofájú vagy aki célzott sértésnek veszi az X360 létezését is. Mindkettő konzolom van itthon és nem csinálok ilyen hisztériát mint te vagy akármelyik más fanboy. Semmi építő jellegűt nem sikerült még hozzászólnod ehhez a cikkhez, csupán csak a gyökér gúnyos kommentjeiddel jössz. Ugyan már! 8 évesen kreatívabb voltam gúnyos megjegyzések terén mint te most, vagy akármikor leszel... Mondjuk profilképed is árulkodó. Öreg, trollnak sosem leszel elég jó... :D
45.
45.
randall13
#44: Nem is tudtam hogy a Microsoftnak dolgozol.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...