Assassin's Creed IV - itt vannak az első infók

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 4.
  • Hír
Link másolása
Az embargó lejárt, záporoznak az előzetesek az Assassin's Creed IV: Black Flagről. Az első részletekről itt olvashattok, rövidesen pedig egy tartalmasabb cikk formájában is bemutatjuk nektek a játékot!

Noha az új Assassin's Creed körítéséről meglehetősen sok minden kiderült a múlt héten, az első konkrétumokra máig kellett várni. A Ubisoft egy zárt körű rendezvényen mutatta be nemrég a játékot, a sajtó viszont az embargó miatt egészen máig nem hozhatta nyilvánosságra az ott elhangzott információkat.


Mivel hamarosan mi is előzetessel szolgálunk az Assassin's Creed IV: Black Flag kapcsán, addig kedvcsinálóként csak tételesen soroljuk fel a legfontosabb részleteket, íme:

  • A tizennyolcadik század elején járunk, a főszereplő a pletykáknak megfelelően Edward Kenway, Connor nagyapja lesz. Brit származású assassinunk tengerészként kezdte pályafutását, később csapott fel kalóznak.
  • A történet a Karib-tenger térségében játszódik, a játékteret szabadon hajózhatjuk és járhatjuk be - az ígéretek szerint nem válnak el élesen egymástól a földi és hajós küldetések.
  • A játékvilág teljesen összefüggő, csak egy-egy küldetést vezet fel töltőképernyő.
  • A koncepció megváltozásának ellenére a városok felfedezéséről sem kell lemondanunk, Havanna, Kingston és a kalózokkal teli Nassau kapják a főszerepet. A pályatervezés szempontjából az első Firenzére hasonlít, Kingston pedig a harmadik rész Bostonjára emlékeztet.
  • Összesen ötven különböző helyszínre hajózhatunk el, köztük csempészbarlangokhoz vagy halászfalvakhoz, ahol mellékküldetéseket vállalhatunk.
  • A tengeren küldetések után kutathatunk, véletlenszerű események, például üldözések várnak ránk, és lesz bálnavadászat is.
  • Végre a tenger alatti felfedezés is lehetséges, ahol a jellegzetes élővilággal találkozhatunk.
  • A kalózosdi hű marad a történelemhez, nem kell Disney-szerű feldolgozástól tartani; több hírhedt kalóz is feltűnik majd a játékban, mint például Feketeszakáll, Calico Jack, Anne Bonny vagy Charles Vane.
  • Az még nem derült ki, hogy a templomosok hogyan kerülnek a képbe.
  • A játék "második főszereplője" Jackdraw, Edward hajója, amit folyamatosan fejleszthetünk majd. A hajó legénységét is neked kell összeszedni, a csapat mind hajózás, mind csata közben folyamatosan segít neked.
  • A jelenkor történeti szála is megjelenik, most egy Abstergo-tudóst alakítunk majd, aki Edward életét kutatja. Desmondon kívül több jelenkori szereplő is visszatér.
  • Multi megint lesz, új karakterek, pályák és játékmódok várhatók.
  • A játék fejlesztése 2011 nyarán kezdődött, nyolc csapat dolgozik rajta.
  • Az új rész a next-gen konzolokra is elkészül, látványbeli különbségek természetesen lesznek, PS4-en az új kontroller képességeit is kihasználja a program egy új, még nem ismertetett fícsörrel. 


Az Assassin's Creed IV: Black Flag október 29-én jelenik meg PC-re, PS3-ra, Wii U-ra, Xbox 360-ra, illetve jön PS4-re és feltehetően az új Xboxra is. Az első trailert itt láthatjátok belőle, Edward Kenway karaktervideója pedig itt tekinthető meg. A múltkori képek nagyobb felbontásban, néhány új látnivaló társaságában is felkerültek a galériánkba.

Köszi, adam6751!

44.
44.
slawter
#43: Tovabbra sem vagyok a baratod - ugy latom nehezen megy a felfogas.

"A user score, ami sokkal fontosabb ennel... " Neked lehet az.

Te es sokak velemenye, ahogy sokaknak meg az, hogy remek jatek. De gondolom ezt is nehez lehet megerteni. De legalabb probald meg, es maris több ertelme lesz a kommentelesnek.
43.
43.
#42: Az a nyolc es fel pont az jo nyolcnak is

http://www.metacritic.com/game/pc/assassins-creed-iii

A user score, ami sokkal fontosabb ennel, az meg ennel is rosszabb, 6.3

Ugyhogy nyugodj meg baratom, az, hogy a jatek kozepszeru es egy bughalmaz, az nem csak az en velemenyem, mint a fentiek is mutatjak, hanem meg nagyon sok mas embere.
42.
42.
slawter
#39: Ahogy eleted egyeb komponense, ugy az sem erdekel, hogy pontosan hogyan viseltetsz a jatek irant. De az mar dühitö, hogy "ujabb baklövesekröl" beszelsz, amikor nyilvanvalo volt, hogy heves kommentednel Te hibaztal.
Az pedig, hogy "de a III akárhogy is nézem, egy bughalmaz, a sorozat leggyengébbje, ami olyan távol áll a mesterműtől, hogy csak na!" a Te velemenyed. Csak.

"A 80%-os teljesítményre még az iskolában is jó esetben csak négyest adnak, jobb helyeken meg közepest..."

Latom nehez megerteni, ezert segitek: Amiket irtam, 8,5-9 pontos ertekelesek. De nyilvan a 8,5-9 pontnak 8 pont az atlaga, igaz? Nem...
"A 80%-os teljesítményre még az iskolában is jó esetben csak négyest adnak"
Egy, nem mindben, es nem minden helyzetben, kettö, nem iskolarol beszelünk.
41.
41.
Ótvar
"Az még nem derült ki, hogy a templomosok hogyan kerülnek a képbe."

Gondolom én ezekben az időkben voltak megbízva a kalózok hogy az ellenség (spanyolok pl ha már angolok) kereskedelmi hajóit támadják meg és fosszák ki. gondolom én itt lesz benne a csavar.
39.
39.
#28: A játékkal kapcsolatos érzelmeimmel ismét bakot lőttél...

Ugyanis az AC-sorozat az egyik kedvencem, a II és a Brotherhood a két valah készült egyik legjobb játék. Én aztán pozitív érzésekkel viseltetek iránta, az összes részt megvettem, de a III akárhogy is nézem, egy bughalmaz, a sorozat leggyengébbje, ami olyan távol áll a mesterműtől, hogy csak na!

A 80%-os teljesítményre még az iskolában is jó esetben csak négyest adnak, jobb helyeken meg közepest...

38.
38.
giga321
#34: Hát én nagyon kedveltem a vadászatot benne sőt olyannyira hogy volt hogy 3 napon keresztül csak vadásztam annyira nem érdekelt a semmitmondó sztorija. A téli táj is jó volt de ettől függetlenül tényleg szar lett a 3. rész mondom úgy hogy nagy AC fan vagyok de úgy látom a 4. résszel tényleg pótolják a dolgokat. Kíváncsian várom a gameplayt
37.
37.
m1cZ
#36: Ja én is koppantam... Tökre úgy néz ki mint az Aquila, de furcsáltam mert a az AC wiki szerint csak 1745-ben épült meg...
36.
36.
Drazhar
2011 nyara... ki tudja, mindenesetre érdekes adat. A főszereplő már most sokkal izgalmasabb, mint Connor lesz bármikor. Viszont ha jól látom azok mind koppantak akik az előző hírnél megesküdtek, hogy ez ugyanaz a hajó, mint az AC3-ban :)
35.
35.
adam0527
#26: helyette remélem lesz bálnára vadászás(persze szigonnyal).
ja és mekkora lenne, ha az egyik mellékküldetésben a moby dick-et lehetne levadászni.
34.
34.
KőbányaKispest
#28: Unalmas szar lett b*zmeg, nem tudom mezen mit mentesz. Semmi értelmes dolog nincs benne, ha neked ennyire bejött a fákon ugrálás örülök neki, de azért ne más legyen a hülye, mert tényleg ordítóan félrecsapott munka!! Sorold már fel kérlek, mi benne az újdonság, a jó dolog!! Lovacskázás, vagy az automata íj? A 30 méteres fára mászás, vagy a fegyverek, amik szarabbak az alapnál? Faszom kivan, hogy mert eladnak belőle 2 misit, az jó. Nem, nem jó. Ebbeőla kettő misiből másfelet kurvára nem érdekelte, mit vesz csak szólok.
32.
32.
ggerchi
úgy tűnik amit Connorral kihagytak, azt Edwarddal pótolják (kanolgatás)
31.
31.
KASBEJ
Áhh már nagyon várom!! Csak az optimalizálást ne rontsák el úgy mint a 3-ban
(PC-n), mert az nagyon nem tetszett,de maga a játék nagyon jó volt és ez is az lesz.
30.
30.
adam6751
#23: "egy rettenetes bughalmaz az egész!"

Istenem mi van velem?!
Mindenhol mondják,mutatják videókon hogy beakad az őz a fába meg hogy Connor lecsúszik a város alá... Én nem tapasztalom őket! De komolyan :D
29.
29.
adam6751
#24: Már én is beküldtem de nem rakták ki.
29.
29.
#27: Pontosan, AC3 volt az első, ami jóval nagyobb tereket mozgatott meg az előző részeknél. És most még nagyobb lesz.
28.
28.
slawter
#23: Egy, nem vagyok a barátom - rühellem a tiédhez hasonló "megszólításokat".

Kettő, szerinted ennyi vásárló közül nincs több millió, akinek mestermű, remek játék lenen az AC3? Nonszensz.

GameTrailers, GameSpot, Eurogamer, G4m, hazaii teszterek... Ezek mind 8 körül adtak, ugye? Ja bocs, mégsem :( - bár ha a 8,5-9 is 8 körülinek számít, akkor igen ,de ennél fogva egy 6,7 is simán beleférne "8 közelinek". Inkább ne... (és igen, elég sokat számít, ha egy külföldi neves oldal 8.5-9 pontot ad)

Úgyhogy, mielőtt azt írnád, hogy valaki oltári hülyeségeket mond - amiben nyilván közrejátszott a játék iránti érzelmed is -, végy mindent számításba és gondold is át - az ilyen "barátom" dolgokról nem is beszélve.
27.
27.
roli33
#20: Az eddigieké jó volt, úgy hallottam pont a 3. rész a kivétel. Az Ezio-trilógia PC-n van meg nekem, a 3 PS3-on.
26.
26.
giga321
Mivel karib tenger tuti kiveszik a téli időjárást + úgy érzem vadászás meg íj használat sem lesz :(. Francba mind két dolgot kiveszik belőle ami tetszett a 3-ban :(. Remélem kárpótolnak vele más dolgokkal. Legalább a most megjelenő Tomb Raiderben lehet majd vadászni yuhuu.
25.
25.
Dagetz
legyen már október :D ütős lesz a leírtak alapján..a harmadik résszel is megvoltam elégedve..a kalózos dolgokat meg amúgy is imádom..de remélem jobban oda figyelnek majd az apróbb dolgokra mint a harmadik részben mer ott nem nagyon volt kidolgozva minden..kiváncsi leszek Edward-ra már csak azért is mert szerettem Connor-t :D és remélem Azio-s beütése lesz :) ütős kis látvány világ meg csak hab lenne a tortán..ez a Tenger alatti élő világ ez nekem kicsit gyanús mondjuk de eltudnám képzelni :)
24.
24.
csoki0619
#15: A portolassal kapcsolatban kuldtem be hirt mult heten. Az Ubi-s Watch Dogs portolasarol van szo, csak ugylatszik a GK szerint ez nem szamit (jo) hirnek. Sztem az AC-t is hasonlo modon fejlesztik. Tessek a hir:http://www.playdome.hu/hirek/35994/watch_dogs-a-pc-es-az-uj-generacio-elonyt-elvez
Angolul pedig:
http://www.vg247.com/2013/02/27/watch-dogs-pc-is-lead-platform/
23.
23.
#2: Az, hogy 15 millióan vették meg, nem azt jelenti, hogy nekik mestermű. Én is köztük voltam, és óriási csalódás volt a játék, egy rettenetes bughalmaz az egész!

A szakma szintén nem volt elhasalva, jellemzően 8 pont körüli értékeléseket kapott.

Úgyhogy barátom, most írtál egy oltári nagy hülyeséget!
22.
22.
slawter
#17: Bocs, elnéztem, azt hittem, nekem szól, sry :D
21.
21.
slawter
#17: Abból még nyugodtan vonj ki 5 évet - sőt.
20.
20.
Kíváncsi leszek a PC-s optimalizáció hiányára, vajon kicsit, vagy nagyon szar lesz-e... Főleg így, hogy az egész játéktér összefügg.
18.
18.
BrendOoN
A "kiszivárgott" előzetesnél is leírtam: még a végén valami jó fog elsülni belőle... Ha PS4 nyitócím lesz, akkor lehet új konzolon az elsők között lesz a listán: Szép grafika valami down by Capcom, Assassin's Creed IV és persze a Fifa 14.

Kizárt dolognak tartom, hogy már 2011 óta dolgoznak rajta. Azt elhittem, hogy a harmadik részen 2009-ben kezdtek el dolgozni, ezzel lehet magyarázni azt, hogy ennyi AC készült Ezio főszereplésével, mert időt akartak nekik adni de azt, hogy amikor még sem a harmadik rész, de még a Revelations sem jelent meg már a negyedik részt készítik...

És bár nyolc stúdió készíti/készítette kíváncsi lennék hány dolgozónak volt ez a Number One projektje, amikor a fent említett játékok még el sem készültek... Stúdiónkénti 6-7 embert tartok maximumnak :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...