Átnevezték a The War Z-t

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 21.
  • Hír
Link másolása
Miután szerzői jogi vitába keveredett a Hammerpoint Interactive, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a zombis MMO-juk címét. A The War Z-t ezentúl Infestation: Survivor Stories néven keressük.

A Hammerpoint Interactive véget vetett a sorozatos jogvitáknak és egy huszárvágással átnevezte az eredetileg The War Z címen futó alkotását Infestation: Survivor Storiesra. A hírt a játék Facebook-oldalán jelentették be, "védjeggyel kapcsolatos problémákra" hivatkozva.

A srácok elismerték, hogy bár nem szívesen nevezik át a játékukat a start után, különösen úgy, hogy már egymillió regisztrált játékossal büszkélkedhetnek, mégis úgy döntöttek, hogy a közösség megérdemli, hogy véget vessenek a jogvitáknak.

A névváltás semmiképpen sem befolyásolja a játékosokat, az egyetlen feltűnő dolog a logó és a honlap változása. Továbbra is ugyanazt az élményt kapják, amit eddig megszokhattak.

Bár a Hammerpoint nem jelölte meg, hogy melyik jogvédett alkotás miatt történt az egész, nem nehéz kihámozni, hogy a Brad Pitt-féle World War Z-mozifilmmel való hasonlóság miatt döntöttek így.

A The War Z története már a kezdetek óta botránytoktól volt hangos, az átnevezés csak az enyhébb érdekességek közé tartozik.

18.
18.
Normen1976
Steamen elkezdtem játszani. Várakozáson felül, nagyon tetszik a játék. A hangok csillagos ötöst érdemelnek, a napszakok, az éjszaka, a fokozatosan beköszöntő hajnal, vagy az alkonyat magasan a legjobb amit eddig játékban láttam. A fények, árnyékok nagyon el lettek találva. A gépigény ehhez mérten alacsony, 3-4 éves PC-men ultrán fut gond nélkül. Hatalmas a terület és a látótávolság is nagyon nagy. Piszok messziről ki lehet szúrni a másik játékost ha az ember résen van. Divat lett lehúzni a játékot, de igazából van olyan jó, mint akármelyik másik zombis játék. Érdekes cuccokat lehet találni és rengeteg féle fegyver van a játékban. A játék maga szinte ingyen van, és ezét a pénzért ezt a tartalmat magasan megéri megvenni. Engem speciel jobban leköt mint a Guild Wars 2. Na az kidobott pénz volt hosszútávon. A PVP nagyon izgalmas.

Összességében ad a játék egy olyan dolgot amit már nagyon hiányoltam. Az adrenalint… végig parázol. Nem lehet ész nélkül menni, figyelni kell minden sarokban, minden fa mögé. A városokban a frászt hozzák rám a zombik éjjelente, de leginkább az, amikor már azt hiszed minden rendben, biztonságban vagy és DURR lepuffant egy másik player. Végig tele van a játék feszültséggel.
Legyen akármilyen jogvita, legyen divat lehúzni a játékot.. nekem nagyon is bejött. Maximálisan megérte azt a minimális pénzt amibe került. Gyakorlatilag egy jobb szendvics ára :).
17.
17.
biohazard rex
#13: kit érdekel, hogy hivatalos-e vagy sem A dota is egy mod volt, amiből jött a LoL. Tehát ja copy, de még a névvel sem erőltettek meg magukat...
15.
15.
LiMiT
Azért annyira nem vészes a játék. Nem arra gondolok hogy nincsenek hibái, nem hiányos, nem lehúzás -na nem mintha 60 euróért árulták volna, azt a 3 eurót meg amit egy két napja kértek érte steamen bőven megéri bármilyen "szar" játék. Van aki többet elkölt cigire/nap- de játékmenetben van olyan jó mint a DayZ hisz ugyan azt csinálod itt is mint ott, csak egy kicsit kisebb térképen és járművek nélkül. Loot-ölsz-loot-ölsz. Mióta bevezették a Punkbustert még hackerrel sem találkoztam. Előtte igen, élvezhetetlen volt miattuk a játék, mára viszont ez megszűnt. Legalábbis én egyetlen egyel sem találkoztam pedig jó néhány órát játszottam a PB update óta. Ha szerzel magadnak néhány havert aki képes felfogni hogy ez nem egy cod és máshogy kell játszani, nagyon élvezetes a játék. Amikor két csoport összecsap egy település lootolása közben és azon izgulsz hogy ne hogy meghalj mert akkor mindent elveszítesz amit eddig gyűjtögettél, de muszáj fedezékbe szaladnod vagy éppen viszonozni a tüzet, az azért nagy adrenalin bomba.
Jól elnyújtottam de a lényeg hogy a játék maga élvezhető tud lenni ha úgy játszol ahogy kell, viszont amit a Hammerpoint csinált/csinál az szánalmas. Szomorú hogy mennyire átverték a játékosokat, pedig ez a war izéka Infestation akkorát szólhatott volna mint Hirosima ha tisztességesen foglalkoznak vele.
14.
14.
goblinfing
#13: 1 kisebb csapat csinálja és már standalone is készül, ahhoz képest hogy "1 szaros mod" elég jó ehhez a szar halmazhoz képest
13.
13.
Hycker
#11: azt hogy a DayZ csak egy szaros mod az arma2höz. de nem tudom hogy official mod-e vagy csak funmade
11.
11.
goblinfing
#9: Nem értem hogy mit akarsz közölni / kérdezni
10.
10.
giga321
Ha már szóba jött a World War Z. Akkor itt van egy kis könyvajánló róla. Csak a reklám kedvéért ^^.

http://www.gamekapocs.hu/tag/giga321/blog/4913/world_war_z_zombihaboru

Már alig várom a filmet.
9.
9.
Hycker
#8: nem tudom ki ugralt amiatt. egyatalan a DayZ egy official arma2 mod?
8.
8.
goblinfing
#7: 1 geci nagy scam ami Dayz miatt indult.
7.
7.
Hycker
főleg ugy hogy kint van a jatek forráskodja (ami egy összeokádott fos), és millioszaámra vannak a privát szerverek amik közül sok fényévekkel jobb mint az official. Mr. Sergey lehuzhatja a rolot. amiota megtörték öket azota haldkolik. sajnálom hogy ez történt velük mert az ötlet marha jo, de ha egy ekkora kalap trágyát képesek voltak pénzért árulni megérdemlik.
6.
6.
goblinfing
1 vagy 2 euro volt egyik nap steamen és top seller volt ez miatt az árazás miatt. Attól függetlenül 1 kalap szar és szerintem átnevezés miatt még nagyobb scam lesz.
4.
4.
wolfwarrior
Nem fagyok jogász de nem értem miért kell átnevezni egy lassan már egyéves játékot most azért mert egy film jelenik meg hasonló címmel?
2.
2.
Marcus T.
A mozifilm pedig Max Brooks könyve alapján készült, aminek szintén ez a címe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...