The Division - a motorról bővebben

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 12.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft elhintett pár érdekességet a The Division mögött álló technológiáról, mint kiderült, a játék alatt egy teljesen új engine, a Snowdrop dübörög. A fejlesztők egyébként volt CIA-ügynökökkel is konzultáltak.

Az Electronic Theatre birtokába jutott a Ubisoft kérdéseket és válaszokat tartalmazó masszív dokumentuma, amely betekintést nyújt a The Division mechanikájába. A next-gen engine Snowdrop névre hallgat, melynek célja az, hogy segítse a játékosok beleélését: olyan érzésünk lesz, mintha valós helyzetbe csöppentünk volna.

Az univerzum egy törékeny társadalmi helyzetet mutat be, ehhez a Ubisoft Massive egy olyan motort alkotott meg az alapoktól kezdve, amely teljesen kihasználja a next-gen konzolokat. Reaktív világ tárul elénk, komplex mesterséges intelligenciával, rombolási rendszerrel és dinamikus, globális megvilágítási rendszerrel.

A fejlesztők sokkal több tárgyat pakolhattak a pályára, mint valaha, egy lepusztult, kaotikus New Yorkot ismerhetünk meg. Mindezt online és közösségi funkciókkal felvértezve. A partnerkereső lehetővé teszi, hogy olyan emberekkel játszunk, akik ugyanolyan stílusban és magatartással nyomulnak, mint mi. Nem beszélve a tableteken és az okostelefonokon elérhető társalkalmazásról sem, amellyel a világtérképen keresztül drónokat irányíthatunk.

A New York-i környezet hitelessége érdekében a fejlesztők volt CIA-ügynökökkel, a hadsereg tagjaival, önjelölt túlélőkkel és orvosokkal diskuráltak. A srácok közül néhányan még igazi túlélőtanfolyamon is részt vettek, hogy első kézből tapasztalják meg, hogy miként kell olyan magától értetődő dolgok nélkül boldogulni, mint az étel és a víz.

A The Division PS4-re és Xbox One-ra érkezik 2014-ben. 

87.
87.
randall13
#85: Ez jóval összetettebb ennél. PC-s játékok sokszor szándékosan nincsenek jól optimalizálva, hisz a hardvergyártóknak is meg kell élniük valamiből. Egy MS office meg lássuk be nem igényel nagy erőforrásokat, 3D dizájnerből meg nincs annyi, hogy biztos piacot lehessen rájuk építeni. Ilyenkor jön az Intel, Nvidia, AMD, stb. és megcsörgetik a zsebükben a pénzt, hogy "hé, ennek legyen ekkora az erőforrásigénye és a mi hardvereinken jobban fusson". Nem barátságból ugrálnak az arcunkba a cégek logói a játék indításánál. Ekkor mit csinál a user? Megy a boltba venni az új kártyákat, a befolyt pénz pedig újabb fejlesztésekre megy el.
Na de mi van akkor, ha a kiadók egyszerűen nem akarják kiadni a játékaikat PC-re? Nem veszik az új kártyákat, lelassul az egész folyamat, az Nvidia pedig lassan kiesik a piacról. Az AMD egyeduralkodó lesz, ami csak nekik jó. Le merem fogadni, hogy az Nvidia most is eszeveszetten keresi a partnereit a Steambox kapcsán. Lehet a PC-t szeretni/nem szeretni, de ez a platform a számítástechnika mozgatórugója, minden más az árnyékába sem ér.
85.
85.
Zozzancs
Muszáj hozzá szólnom a PC-s porthoz... még az elején ment a vita, hogy ha nem lesz PC-s port akkor a UBI-rá baszik... Konzolról PC-re való portolásnak az egyik legnagyobb hátránya, maga a vevő kör.... HA a Division jönne PC-re sokkal több munkát kéne belefektetni ahhoz, hogy ne csak a fullos gépeken menjen a gém... tegyük, hozzá, ha logikusan gondolkodunk akkor tudhatjuk, hogy a low-mid, gépekkel rendelkezők aránya több mint a High-end pc-sek aránya, így nem éri meg pc-re portolni, mert 1. Több idő 2. Anyagilag több forrást emészt fel, tehát next-gen konzolra a legkifizetődőbb kiadni...
84.
84.
ubisoft jó játékokat csinál, ez is királyság lesz :-)
83.
83.
DON GONDOCS
Jól néz, van benne potenciál érdekes az alapfelállás, egy próbát megér, ha jó lesz akkor egy vásárlást
77.
77.
randall13
#67: Hát ha nem végzi el helyetted a házimunkát, akkor bizony jól átb*sztak.
76.
76.
K2 The Highest
#67: Ott vmi susmus van... Nekem max. olyan 95ezer volt a vas, de minden megy 3D FullHD mellett. (Profilomban ott a gép). Nehogy valami szar legyen a palacsintában.

A VGA- ami a gépben van 2010 környéki, de a Metro Last Light és a Crysis 3 is maxon gurul. Pedig sajnos most csak 4GB Ramom van. Szal felesleges emiatt konzolra váltani.
75.
75.
metercsiken
#4: Nem az a bajom, hogy MMO, pontosabban az, mert nincs vezetékes netem( nem is lesz ), és így én ezt a játékot nem tudom majd élvezni!
Mobilnetem van, és már próbáltam csatlakozni vele Ps3-on, de egyszerűen nem megy( lehet én vagyok ennyire béna...!? ), így félek Ps4-nél sem fog sikerülni!
Pedig nagyon-nagyon tetszik ez a játék, ezért örülnék, ha lenne "sima" single része!
74.
74.
trion96
Szerintem ha most veszel egy ps4et 120ezerért az vinni fog mindent a generáció végéig. Viszont ha szintén most veszel egy pct 120ezerért az tuti nem bírja 6-7 évig.
72.
72.
Josi21
#71: S2011 került annyiba. XD
71.
71.
Belerofon
#67: Aztaku.....Mi került annyiba?:D:DAz oké,hogy Angliában vetted,de akkoris..Nekem most 180-ba kóstol a gépem és még ez is jó lesz 4 évig játszásra,ez teljesen biztos....
70.
70.
Josi21
#69: Arra jó amire az előző, 4 évig gondtalanul játszom, Tévém 5, hangtechnikám közel 10 éves és nem tervezem a cserét, annó "next gent" vásároltam. XD

Nagyzolást rád hagyom, nem ez volt a célom !
69.
69.
FuRiONight
ès minek olyan teljesitmènyű gèp? Annyibòl simàn kijön egy nextgen konzol egy legújabb 2013-as smart tv ès egykomoly hangrendszer. Sose fogod kihasznàlni. Azèrt mèg h nagyzolàsbòl beirod..

A te pènzed arra költöd amire akarok.
68.
68.
Josi21
61 akartam válaszolni. :D
66.
66.
Belerofon
#62: "Még a nextgenbe se tudják hozni a kötelezőt, nem hogy pc-n."

Na ezt most tök úgy írtad,mintha a pc mindig is gyengébb lett volna egy konzolnál...
Van konzolom pc mellett,jó hogy van mindkettő,de azzal tisztában vagyok,hogy a pc-nél semmilyen konzol nem erősebb.
64.
64.
59.
59.
randall13
#53: Ez igaz is lett volna úgy 6-8 évvel ezelőtt. De azóta eltelt egy kis idő és szinte minden komolyabb engine többféle platformot támogat, és ezzel együtt leveszik a teher nagy részét a fejlesztők válláról. Ma már nem nagy cucc a portolás egy-egy tapasztaltabb stúdiónak. Itt is pénz kérdése az egész, hogy megéri-e a kiadónak plusz dollárokat ölni a szupportba, szerverekbe, stb. vagy sem.
57.
57.
Belerofon
#56: Igen,ha exclusive címről van szó,persze,hogy kilehet sajtolni a jobbat,de egy multiplatform címnél,(ahol most már pc-ről portolnak majd konzolra,ezt már ki is jelentették)Lényegesen könnyebb lesz és egyszerűbb.A HARDVER FELÉPITÉSE a legfontosabb!Ezért tehát ha konzolról akarnak portolni valamit pc-re,akkor az is lényegesen könnyebb lesz,ezért is legfőképp ők diktálták az iramot a Sony-nak és MS-nek,hogy milyen architektúrájú legyen a konzol.Nem a hasukra csapva találták ki,hanem a fejlesztők véleménye alapján tették össze a gépeket.
56.
56.
FuRiONight
#55: Hiába a hasonló hardver, hogyha szoftveresen teljesen más. Célhardver=erre optimailáznak=szebb és jobb.
55.
55.
Belerofon
#32: "Hiába a hasonlóság, ha nem optimalizálják. Ebben a gen-ben is ez volt, nem emlékeztek? Hiába volt erős pc-d ha sz@r volt a port."

Ebben van némi igazság,volt egy két gyenge port,de pont ez szűnik majd meg remélhetőleg,mivel az igen pc-s architektúrájú konzolok-ról-ra meglehetősen egyszerűbb lesz portolni.

"


45.

"AMint irtam, ezek célhardverek, és azok mindig is erősebb mint egy multifukciós készülék. Persze ez nem csak konzolokra igaz, hanem minden másra. Ezért erősebbek a konzolok."

A konzolok teljesen más folyamatban dolgoznak mint a pc,ám azt akkor sem szabad elfelejteni,hogy nem szabad egy csúcskategóriás pc-hez hasonlítani a konzolokat,mivel lényegesen erősebbek mint egy köv.gen. konzol.
49.
49.
randall13
#38: A néger és a zsidó is ember, erről 5000 év alatt mégsem akart senki sem tudomást venni. Szóval jó ez így hogy mindenki bizonyítja a maga állításait, legalább nem olyan unalmas itt az élet. A hányinger is elfogna, ha minden kommentet átinna a hippi varázs.

#43: A minőség meg egyre kevésbé.
45.
45.
FuRiONight
#44: AMint irtam, ezek célhardverek, és azok mindig is erősebb mint egy multifukciós készülék. Persze ez nem csak konzolokra igaz, hanem minden másra. Ezért erősebbek a konzolok.
44.
44.
Josi21
Mi az hogy optimizálás ? xD
Normális algoritmust kell alá írni és máris jó lesz, ami nem több 30 percnél, persze nem ez az érdekük, ezért és semmi másért nem kapunk normális portokat... :P
Amin fejlesztik 3x erősebb a "next gen" valamiknél, megírják aztán visszabutítják az adott hardver képességeihez, elárulom, hogy az 1 éve lecserélt 4 éves konfigom, hardveresen erősebb volt mint a közeljövőben megjelenő "next genek" ! :D
42.
42.
akifourteen
#40: A masik dolog meg hiaba van ferrarid ha csak 60 kph-val mehetsz.
38.
38.
akifourteen
Komolyan mondom labrazast kapok toletek mi az,hogy pc-sek,box-osok,ps-esek gamerek vagyunk a k.rv@ eletbe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...