GC 2013: TESO - jönnek a mikrotranzakciók is

  • Írta: zoenn
  • 2013. augusztus 24.
  • Hír
Link másolása
Miután Kölnben bejelentették, hogy a The Elder Scrolls Online hagyományos előfizetéses modellt használ, ma már azt is tudjuk, hogy az MMO-ban találunk majd ingame boltot is, ahol valódi pénzért vásárolhatunk.

A The Elder Scrolls Online direktora, Matt Firor az Ausgamersnek leszögezte, hogy a játék mikrotranzakciós modellje nem jelenti azt, hogy olyan termékeket vásárolhatunk az ingame boltban, amik tisztességtelen előnyhöz juttatnak, inkább "mókás dolgokat és szolgáltatásokat" vehetünk némi plusz pénzért.

Az MMO havidíjas lesz, az ingame boltban pedig csak olyan portékákat kínálnak, melyek "nem képezik szerves részét a játéknak". A fő játék alapvető javait az előfizetési díj tartalmazza. Ha hihetünk Firornak, akkor vélhetőleg különféle kozmetikai kiegészítőket vásárolhatunk karakterünknek.

Emellett a ZeniMax Online Studios megerősítette, hogy a TESO esetében ötéves ütemtervet helyeztek kilátásba. Magyarán öt évig folyamatosan érkeznek hozzá kisebb-nagyobb expanziók. A csapat egy része a közösség visszajelzéseit követi, azt nyújtják majd a játékosoknak, amit szeretnének. Firor azt is elhintette, hogy már a megjelenés utáni kiegészítőket is kalapálják.

Érdekesség, hogy a The Elder Scrolls Online egyedül is remekül játszható. A fő küldetésszálat - melyben Molag Ballal akaszkodunk össze ellopott lelkek ürügyén - party nélkül is teljesíthetjük. Persze a közösségi élmény is fontos, így a hordában nyomulóknak is kedvez a játék.

Az MMO 2014 folyamán jelenik meg PC-re, Macre, Xbox One-ra és PS4-re.

42.
42.
Extol
40.
40.
PiszkosFred
#39: Sajnos egyelőre nincs olyan duel rendszer jelenleg, mint amit a legtöbb mmoban ismerünk (lásd Stormwind/Orgrimmar előtti tömeges duelezés egymás között) :(
39.
39.
Gamerdavid
#38: Még duelezni sem lehet?
38.
38.
PiszkosFred
#37: Nem lehet.
PVP csak Cyrodiilban lesz, guildek által elfoglalható és oda beköltöző erődökkel, utánpótlás bázisokkal, farmokkal, bányákkal, semleges városkákkal, pve és pvp kvesztekkel, egymás ellen ostromgépekkel, lovassággal, gyalogsággal vonuló Szövetségekkel, akikből a végén valakit Uralkodóvá koronáznak stbstb. Mindez egy akkora területen, mint a TES IV-ben látott Cyrodiil teljes területe (iszonyat nagy).

De a szintezős frakciós "hátországban" nem lesz pvp, semmilyen formában.
37.
37.
Extol
Én a PvP-re leszek rohadtul kíváncsi, hogy vajon belehet-e menni majd az ellenség területére randalírozni, (persze erős ellenállással szemben, kis esélyekkel) mint WoW-ban a királyok, vezetők elleni raidkor.
36.
36.
Adamknight
#30: Kapásból Aion ugrik be, ahol lehet hajat/testalakot/nemet változtatni, de ezen kívül nekem se nagyon rémlik más mmo ezzel a feature-rel :). Ettől függetlenül kíváncsi leszek az eladásokra. Azért valljuk be őszintén 10 évre visszamenőleg az ember 1 kezén meg tudja számolni, hogy hány mmo maradt p2p rendszerben...
34.
34.
PiszkosFred
#32: Pete Hines ‏@DCDeacon Aug 23
@ElderScrollsOTR Mmmmm...no. Not really. Maybe a few things in a cash shop (eg,name change) but not microtransactions.

https://twitter.com/DCDeacon/status/370911466645647360

Ennyi. Ahogy Firor kimondta a "usual services and fun stuffs" mondatot, rá 2 órára a Bethesda cáfolt, hogy nehogy mikrotranzra gondoljanak az emberek az ESO Store kapcsán. Csak ezt már minden portál leszarta/nem tudta, és hát legyünk őszinték, Firor cseszte el, hogy megint nem pontosan fogalmazott.

#30 De akkor kérdezz, és ne nyilatkoztass :) Szinted is megmarad, csak variálhatsz olyan alapvető dolgokat majd a karakteren, amelyet az elején választottál, de később rájöttél, hogy még sem jó így. Név, faj, nem, amcsi serveren játszottál, de jönnél át eu-ba, egy hónapja letörölted a karakteredet, de most már visszasírod, eldobtad kedvenc kardodat 2 hónapja, de most jöttél rá, hogy kellene, stbstb, ilyesmikre kell gondolni. Ezek amolyan problémamegoldó szolgáltatások, semmi köze a játékhoz.
32.
32.
Extol
"Ha hihetünk Firornak, akkor vélhetőleg különféle kozmetikai kiegészítőket vásárolhatunk karakterünknek,,

Ez szerintem nem igazán az átnevezésről szól. Hajat, tetkót, és piperecuccokat érzek emögött. amit nem is bánok mert szívesen lennék punk. Vagy metálfej.
31.
31.
mestermagyar
#30: Akkor mondjad már, hogy szint megmaradással kerül pénzbe. Nem vagyok ebben annyira járatos na.
30.
30.
PiszkosFred
#28: Ó, te drága jó ember! Te most direkt próbálsz szívatni egy pezsgővel és parókával, vagy komolyan gondolod? Ezt most komolyan kérdezed? Komolyan azért vagy felháborodva, mert ha kreálsz egy ork férfi karaktert, akkor ingyen nem lehet belőle mondjuk 30-as szinten varázsütésre női high elf csinibaba? Inkább örülj, hogy pénzért korrigálhatod ezt a hibádat, amelyet elkövettél a játék elején. Sőt, tudok jobbat. Kezdj új karaktert, az ingyen van.

Azt és úgy kreálsz, ahogy a lelkivilágodnak megfelel. De ne nevezd már gusztustalannak azt, hogy ha menet közben meggondolod magad, és lusta vagyok új karakter felhúzni, akkor csak pénzért lehet korrigálni egy ilyen kapitális hibát.

Mondj egy szerepjátékot, ahol mehet közben tudsz - nem hogy ingyen, egyszerűen van rá lehetőség, olyat mondj - fajt váltani, esetleg nemet, vagy esetleg osztályt (utóbbinál hagyjuk a dualclassos rpgket)! Megvárom a választ.

Nem baj az, ha fogalmad sincs az mmo standard szolgáltatásokról, csak akkor "ne ítélj,hogy ne ítéltess!". Ennyi. "gusztustalan", mi... #facepalm
29.
29.
Dugong
#27: Köszönjük a pontosítást. Ez így elfogadható.
#23 Úgy értettem, hogy ha egy teljes játék ára mondjuk 10 000 Ft, egy havidíjas MMO-ért kiadsz 30- 40 000-t is az évek során. Ez elégnek kellene lenni ahhoz, hogy nyereséggel fönntartsanak egy játékot. Ez után nem tisztességes, ha bármiért még pluszban pénzt kérnek, különösen egy MMORPG közösségén belül, mert közöttük elég sok OCD-re hajlamos akad. Sokan kényszert éreznek, hogy teljes legyen a készletük bizonyos tárgyakból, kimaxolják a karakterüket stb. Logikusan végiggondolva ezek nem fontos dolgok, de aki egy picit is hajlamos a kényszercselekvésekre, gondolkodás nélkül kifizeti a pénzt olyan dolgokért, amire egyébként nincs szüksége. Nem "érdemlik meg", hogy fizessenek, hanem szinte kényszerítik őket rá, és ez etikátlan.
De ha igaz, amit PiszkosFred írt, akkor ezek a Betheshdára nem vonatkoznak.
28.
28.
mestermagyar
#27: Ezek mióta szokásosak? Számomra ez még gusztustalanabb. Hogy leszögeznek annál a fajnál, bármennyire is szopsz, mert te éppen mást akarnál.
27.
27.
PiszkosFred
#26: Akkor megnyugodhatsz, mert nem lesz ilyen a kínálatban, a Bethesda alelnöke pontosította tegnap a dolgokat twitteren. Sajnos a mai cikkek csak a Matt Firor szerencsétlen mondatával foglalkoznak, a fejleményekkel nem.

Egy a lényeg, , hogy csak név csere, faj csere, us-eu transfer, stb - szokásos fizetős szolgáltatások lesznek a boltban, nem skinek, meg hajak, meg ilyen f*szságok.
26.
26.
Afrezy
#23 Nagyon rosszul értelmezed a dolgokat. Pont azért van az előfizetés, hogy az általad felsorolt dolgokat fedezzék. Pont ezért tartom undorítónak azt, hogy ezek után mernek más INGAME tartalmakért pénzt kérni,legyen az bármennyire is csak egy Skin vagy frizura!
25.
25.
mestermagyar
Én meg azt mondom szopjanak le ezek a kapzsik! Mostmár biztos nem játszom vele.
23.
23.
Kocsis92
#7: wow-ba is most lép be :) swtor-ba is lehetett már az előfizu idején :)
#9
nem a játék árát szedik be mégegyszer, hanem a szerver fenntartását, az állandó új tartalmakat és frissítéseket, és aki úgyérzi egy skin miatt kimarad valamiből, az megis érdemli hogy fizessen érte
22.
22.
balint23h
Úgyis bebukik és free to play lesz...
20.
20.
goblinfing
Maradok wownál..úgyis jön 5.4
19.
19.
Adamknight
"Az MMO 2014 folyamán jelenik meg". ez így nem teljesen igaz, mert pár hónap múlva lesz az "igazi" f2p start :D.
17.
17.
Moldren
#16: Én egy Season Passon sem lepődnék meg. :)
16.
16.
Gamerdavid
jövő héten meg kitalálják a VIP tagságot. Fizess még 10 eurót hogy jobb cuccokat kapj mint a többiek, erősebb páncélt csinálhatsz stb....
Részemről felejtős.
14.
14.
Moldren
Az Xbox Live Goldo/Playstation Plus-t is kéne még fizetni mellette? Akkor abszolút felejtős.
13.
13.
Afrezy
Ez már nevetséges, 1 hónapja még tetszett a játék, de ezek a hírek amig az elmúlt 2 hétben jöttek, teljesen elvették a kedvem.
Ezek utan sok sikert a Bethesdanak, mert, én már biztos nem veszem meg.
12.
12.
Dragonborn
Sztem ezzel a mikrotranzakcióval nincs semmi gond mert nem kötelező
Annnak kifejezetten örülök hogy a Single élményekre is gondolnak
11.
11.
Skyer
Szöveget azért jó lenne értelmezni:
"az ingame boltban pedig csak olyan portékákat kínálnak, melyek "nem képezik szerves részét a játéknak"
Tehát ha megveszed, azzal csak az e-penised lesz nagyobb, de nem visz előre a játékmenetben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...