Amerikában a többség Xbox 360-on játszik online

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 15.
  • Hír
Link másolása
Az NPD legfrissebb felmérése alapján az Egyesült Államokban 50 százalékkal több felhasználó használja az Xbox 360 online szolgáltatását, mint a PS3 PlayStation Networkjét. Vajon miért olyan nagy a Microsoft dominanciája?

Az NPD online játékszokásokról szóló jelentése szerint Észak-Amerikában közel ötven százalékkal több felhasználó nyomul Xbox Live-on, mint PlayStation Networkon. Magyarán Xbox 360-an többen használják az online szolgáltatást, mint PS3-on.

A Microsoft is felhasználta a jelentést arra, hogy kicsit fényezze magát. Hozzátették, hogy az online játékkal és szolgáltatásokkal töltött idő immáron 20 milliárd órát tesz ki. Ez tizenhét százalékos növekedést jelen éves szinten - legalábbis a cég szerint.

Azt nem tudni, hogy ez a szám hogyan oszlik tényleges online játékra vagy olyan egyéb szolgáltatásokra, mint a Netflix.

18.
18.
kristof97
#15: A 2. pontoddal azért nem értek egyet. A Japánban is több mint 100kk (emi azért nem kevés) ember lakik, Amerika ennek a 3*-osa. Az lehet, hogy egy multiplatform játéknál Amerikában adják el a legtöbbet, de konzoleladásnál kisebb összegbe fogadnék arra, hogy Japánban van kb. 20kk PS3, ha nem több. Egyébként ez eléggé értelmetlen cikk (a felmérés is), mivel mindenki tudja, hogy Amerikában a nagy többségnek X360a van, japánban pedig fordítva. Inkább egy átfogó tesztet csináljanak a két konzolról az egész világból (egy fokkal több értelme lenne) vagy ha már ilyen okosak, csinálják meg ugyanezt a felmérést Japánban is.
16.
16.
southbronx
Ez a helyzet a telefonokkal is, szinte majdnem mindenkinek apple telefonja van usa-ban, persze ez nem baj, mert az ios a legjobb.
15.
15.
Hidalgo
#14: 1. nem foglalkoztak azzal, hogy melyik konzolból mennyit adtak el, vagyis csak az online felhasználók egymáshoz viszonyított arányát tudtuk meg. Ettől még lehetne akár (ha nincs is) több PS az USA-ban, mint Xbox.

2. lehet, hogy Japánban pedig PS-ből adnak el jóval többet, de az a piac akkor is csak kis töredéke lesz egy amerikainak.
14.
14.
negyven2
#9: Pont, hogy erről az arányról van itt szó, hogy vesszünk az összes eladott PS3-s játékost és az összes Xbox360 játékost az USA-ban és ezek közül kell érteni hogy 50%-al több a Online Xbox360 játékos.
13.
13.
NinjaNorb
12.
12.
Czigi
Pff ezt az felmérést csináljuk meg Japánban is! Köszönöm!
10.
10.
thelegendary
Uram isten, ez komoly. Nem is sejtettem volna....Nem mint ha 8 éve nem lenne téma, hogy az USA mennyire imádja a saját konzolját.
9.
9.
Scoo
Így, ebben a formában ez az adat semmit se mond, mivel az USA-ban 18 millióval több xboxot adtak el, mint PS3-at.
Az arányok érdekesebbek lettek volna, azaz vajon a ps3 és az xbox tulajok hány százaléka használja a gépe online szolgáltatását.
7.
7.
Morzsi1
Mivel a Microsoft amerikai. Úgy igaz, kedves Watson!

Biztos Japánban meg a PS3 dominál. huhú!
5.
5.
Tidus
Az egészséges nacionalizmus!:D
Pont mint Japánban ahol az Xbox csúfos kudarc pont mert amerikai.
4.
4.
lacinho01
mert a microsoft amerikai
3.
3.
dBLOOD
Ugyanazért, amiért a windows a domináns operációs rendszer világszerte.
1.
1.
Norbiii
Engem ez a hír nem lepett meg. Nem vagyok MS fan, de grat nekik, ami szép, az szép.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...