Hackertámadás érte a Battlefield 4 PC-s szervereit

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 18.
  • Hír
Link másolása
A hétvégén forrt a levegő a Battlelogon, jó néhány játékos multis meccsén esett csorba, miután DDoS-támadás érte a Battlefield 4 szerverparkját. A DICE folyamatosan a probléma megoldásán dolgozott.

Alaposan megkeserítette a PC-s BF4-közösség életét a hét végén fellépő szerveroldali problémák. Nem a DICE infrastruktúrájával volt baj, hanem azzal, hogy DDoS-támadás érte a szervereket, amit a stúdió illetékesei is megerősítettek. 

A fejlesztők közleményükben annyit írtak, hogy folyamatosan dolgoznak a hibák enyhítésén és sajnálják, hogy az eset tönkretette a játékosok és fejlesztők napját.

A játékosok adatai a jelek szerint nem kerültek veszélybe, a hackerek "csupán" stabilitási problémákat okoztak, reméljük, hogy mára minden veszély elhárult.

11.
11.
D-day
#3: Pont játszom a WoW al is és eg olyan szerveren amit már hetek ota DDos támadás alatt áll.Első pár napba elég jól bírták aztán már kezdtek kifingani a realmek sorba xD
10.
10.
D-day
#9: Akkor nagyon szarul tudod :) enged meg, hogy linkeljek neked valamit.
A történelem egyik legnagyobb DDoS támadását a Mydoom nevű féregvírus okozta, mely 2004. január végén terjedt el néhány nap alatt megfertőzve a világ internetre kötött számítógépeinek csaknem 20%-át (a Windows rendszert használó gépek jelentős részét), és február elején elérhetetlenné tette az SCO weboldalát, mivel kb. 25-30 ezer fertőzött zombi-gép támadta a cég szervereit. A vírus B. variánsa a Microsoftot vette célba, az azonban kiállta a támadást.
Ezen kivül még a Youtube és a facebook ot is érte már Ddos támadás és épen hogy kibírták :D Csak ne szóld le a Battlelog védelmét sztem xD
9.
9.
bodortamas1
A Battlelogot megfingatta egy DDoS támadás? Komolyan? Most vagy a DICE hazudik, vagy nagyon fos a Battlelog védelme... Tudtommal a DDS támadás a legprimitívebb fajták közé tartozik, amihez még csak hackernek sem kell lenni... Ez a hír most meglepett. Megvan eredetiben a BF 4, de szerencsére hétvégén nem ezzel játszottam. Nem mondom el mivel, mert akkor jönnének a vérpistikék és mondanák a magukét :)
8.
8.
attila4545
6.
6.
Fronter
#2: Ja, és miért utólag találnák ezt ki? És akkor is csak fél napig van kint az üzenet? Ugyan már...
5.
5.
Fronter
#1: Hülye összeesküvés elméletek...
Vasárnap már stabilak voltak a szerverek, mindegyikre fel tudtam menni gond nélkül, a játék sem dobott ki, a szerverek sem omlottak össze. Szombaton tényleg gáz volt, többször megálltak a szerverek és kidobott mindenkit.
3.
3.
És akkor a rajtnál miért nem nyekkentek meg a szerverek? Először bírják aztán mégsem?
2.
2.
John Travolta
#1: Így van... semmi féle külső behatolás nem történt, valószínűleg csak szar az egész... ennyi....
1.
1.
Szerintem nemvolt semmiféle hackertámadás. Igazából csak bugfos az egész és így próbálják kimagyarázni magukat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...