A World of Warcraftban is kémkedett az NSA?

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 10.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint az amerikai és a brit kormányzat online játékokon és játékos szolgáltatásokon keresztül is kémkedett, például a World of Warcraftban és az Xbox Live-on is terroristák után kutattak.

Újra a hírekben a kémkedési botrány, ráadásul ezúttal erősen játékos fókusszal: a New York Times és a Guardian Edward Snowden dokumentumaira hivatkozva írta azt, hogy az amerikai és a brit kormány 2008 óta kémkedik és gyűjt személyes adatokat különböző online játékokban és játékos szolgáltatásokban.

A hírek szerint a World of Warcraftban, a Second Life-ban és az Xbox Live-on is megfigyeléseket végeztek attól tartva, hogy a terroristák ezeket a programokat használják majd arra, hogy kommunikáljanak, pénzt mozgassanak egymás között és terveket szőjenek. A dolog pontosan úgy történt, ahogy elképzelitek: az ügynökök játékbeli karaktereket és hozzáféréseket készítettek, majd miután beléptek, információt gyűjtöttek mindenről, amiről csak lehetett. Az már nem derült ki, hogy volt-e bármilyen haszna ezeknek a próbálkozásoknak.

Azóta a Microsoft és a Blizzard is közleményt adott ki, amiben arról írnak: a megfigyelésekről nem volt tudomásuk, így ha valóban voltak ilyenek, azok az engedélyük nélkül történtek. Köszi, ArrowCross!

29.
29.
TBO0
#28: Egyszer megnézhetőek? Ezek nem 3D-s mozifilmek, ezeknek az üzenete a lényeg. Nem akarok átmenni Jehova tanúja stílusba, ezért nem is akarok erről többet mondani, nem is az én tisztem elmagyarázni. Sajnos ha nem győznek meg véleményed helytelenségéről, akkor egyszerűen nem látod át, vagy nem fogod fel azt, amit kéne. Egyszer nézhetőek, hihetetlen vagy.. :D
28.
28.
Adamknight
#26: Már láttam mind a kettőt. Ahogy a könyvre is írtam ezek se valami nagyon jók. Persze egyszer megnézhetőek, de ennyi. Egyik sem győzött meg a véleményem helytelenségéről :).

#27: Megfogalmaztad a lényeget, mindig is idealista voltam/vagyok/leszek, és igenis sajnálom, hogy kevés olyan ember van, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak.
27.
27.
TBO0
#24: Az a szomorú, hogy az emberek nagy része nem így gondolkodik? :D Jézusom. Ne haragudj, semmi bajom veled, de ezekkel a kis ideáiddal csak azt bizonygatod, mennyire buta vagy. :(
26.
26.
ArrowCross
#24: Ajánlom figyelmedbe eme filmeket, amik a te idális világodban játszódnak:http://www.moovie.cc/online-filmek/equilibrium-gyilkos-nyugalom-online.
http://www.moovie.cc/online-filmek/v-mint-verbosszu-online
25.
25.
ArrowCross
#24: Gratulálok, megnyerted az év agyhalottja címet!
24.
24.
Adamknight
#12 Egyenlőre hivatalos, nyílvános megfigyelésről beszélek, amitől nem kell (lehet) jobb szvsz.

#13 Az első 20 oldal után meguntam. Szerintem nem nagy szám...

#14 Engem nem zavarna, se az, ha akkor néznének, amikor ahogy te is fogalmaztál "matyizok, döngetem az asszonyt stb".

#15 Bármikor hajlandó lennék feladni a szabadságomból nagyobb közjó/biztonságérzet érdekében. Inkább az a szomorú, hogy az emberek nagy része nem így gondolkodik :(.
23.
23.
greenmelon
#21: Ja, amúgy:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1475771_10151995660780845_524094070_n.jpg

Vigyázz!
22.
22.
greenmelon
#21: http://cafewitteveen.files.wordpress.com/2010/10/63031_1485605577335_1149750185_32371760_7271009_n.jpg

Ha már ilyen beleéléssel lököd a rizsát a baromságaidról, legalább ne hívd már a földönkívülieket azonosítatlan repülő tárgynak.
21.
21.
sunstreaker
#19: George Orwell előre látta a jövőt.. a könyve 1984 - ben játszódik, ahol olyan hogy szabad akarat nincs, magánélet nincs, egész nap megfigyelnek téged, és ha nem értesz egyet a rendszerrel akkor mész agymosásra, vagy megölnek.. hazudnak a világ éppen aktuális állásárol, háborúkról stb.. holott semmilyen háború nincs sehol sem.. az egész népet az úgynevezett igazságminisztériumból irányitják, este kijárási tilalom van, aki ezt megszegi megy meghalni.. orwell több olyan fogalmat alkotott meg amelyek akkor még nem léteztek, és csak a képzelet szüleményeinek számitottak, azonban ezek a dolgok mára egytől egyig megvalósultak!! nincs olyan , hogy terrorizmus, nincs, kivan találva, hogy valamilyen módon az embereket rettegésben tartsák, hogy irányitsák őket, hogy ne gondolkozzanak!!, eddig mindent a terrorizmus elleni védekezés gyanánt csináltak, de figyeld meg 2-3 év, és a terrorizmus sehol sem lesz!!! helyét átveszik a gonosz földönkivűliek, az a sok pénz, korlátozás amit majd hozni fognak, annak a jegyében lesz, hogy te "biztonságban" legyél, és megvédjenek téged a gonosz ufoktól.. mert jó ufok nincsenek, csak rosszak, és amilyen hülye vagy még el is fogod hinni.. azért tart itt az emberiség még mindig, mert nagyon sokan nem hajlandóak elfogadni azt, hogy valami nem stimmel, hogy ami itt folyik az sántit de nagyon, inkább szemet hunynak fölötte..
20.
20.
Gamerdavid
Retkes amerikaiak meg a csíra britek befejezhetnék már ezt a baromságot. Meghallom ennek az Edward gyereknek a nevét egyből homlokon spriccelem magam. Tököm tele van hogy már mindenhol ez megy.
19.
19.
Dezseee
#18: Ja mert amit egy könyv ír,vagy egy film,az biztosan úgy is van. Nézd meg a Harry Pottert,fasza kis dolgok vannak benne. Meg kéne érteni,hogy kurvára leszarják a szaros kis életed,általában a többség védelméért teszik. És igen,persze mindemellett majd küldenek ilyen meg olyan katalógust,mert tudják hogy milyen témakörökben vagy érdekel...de jaj,csak azt ne. Hidd csak azt továbbra is hogy EGÉSZ amerika a te magánéletedre kíváncsi. Mert biztosíthatlak róla hogy ez így van,ha tehetném én is azt nézném naphosszat
18.
18.
sunstreaker
#17: Látom te is tájékozott ember vagy.. -.- neked is elkéne olvasni az Orwell 1984 -et, vagy nézd meg van filmben is .. Azt javaslom, hogy nézz utána az új világrend - nek, és kiváncsi vagyok, hogy miután tájékozottál egy picit a témában milyen véleménnyel fogsz hozzállni a témához. Igen felhábóritó, hogy megfigyelnek, senkinek semmi köze a magánéletemhez
17.
17.
Dezseee
#9: Teljes mértékben egyet értek veled. Kissé nevetséges hogy az emberek többsége hogy kivan azon hogy a szaros kis életüket megfigyelik. Persze abba nem gondolnak bele hogy ha meg is figyelik,akkor gyorsan rájönnek hogy nem jelent veszélyt,és onnantól már szarják is le. Meg az ilyen emberek 99%nak van Facebook profilja,tehát lényegében ő maga teszi lehetővé hogy 3,5mp alatt mindent meg lehessen róla tudni. De persze menjen a sírás,MI AZ HOGY MEGFIGYELNEK???? FELHÁBORÍTÓ
16.
16.
Foxonium
Fenéket, csak pár NSA-s játszani akart.
15.
15.
TBO0
Imádom, ahogy bedobják a 'terrorista' szót azzal a céllal, hogy a pornép elhiggye, a cél szentesíti az eszközt. :) Sajnos ilyen világban élünk.

#9: Ha szerinted ez jó ötlet, akkor nem tudom te min nőttél fel.. Mindenesetre van egy szép kis idézet egy amerikai úriembertől, amin érdemes lenne rágódnod. :)
"Those willing to give up liberty for security deserve niether and will lose both."
14.
14.
BrockSamson
#9: Gondolom teged sem zavarna ha bekameraznak a lakasod, mer ugy sem kovetsz el semmit. Igaz minden matyizast felvennenek, meg amikor dongeti az ember az asszonyt vagy szarik egy obloset. A maganelet a bunozoknek valo...
13.
13.
belaman
#9: olvasd el Orwell 1984-ét...
még szerencse, hogy odaírtad a végére, hogy saját vélemény, mert az gondolnánk, hogy másét írtad le :) a kifejezés, amit keresel az szerintem az, hogy "én így gondolom"
12.
12.
Teuton
#9: Azt ugye tudod hogy egy ilyen szintű megfigyelés semmitől nem lesz jobb csak azért mert "hivatalos"?
11.
11.
Juha
Én inkább azt tartanám érdekesnek, hogy turbánosok a guild chaten kódolva beszélgetnek :-) menjünk raidre, wtc! :)

Amúgy meg a qva nénikéjüket figyeljék, föleg az amcsik. Utána meg majd furcsáljuk, hogy egy sima beszélgetésben megemlítjük a "rotakapa" szót, és másnap 15 féle katalógus érkezik, mindenféle mezögazdasági cégektöl, meg egy mail a farm sim 2054-röl. Pedig nem érdekel, de el ne higgye senki, hogy ezen adatok legalább egy része nem kerül vissza cserébe pl. a google-hoz.

Szóval óvatosan a nettel, telóval, stb. Mert itt nem a közbiztonság az elsödleges cél!

Persze ez Különvélemény! ;-)
9.
9.
Adamknight
Én az ilyeneket nem bánom. Aki nem csinált semmit, annak úgysincs félnivalója. Lehet itt papolni a magánéleti jogok megsértéséről, meg mi egyébről, de szerintem ez még mindig jó ötlet. Legjobb lenne, ha mindenkit megfigyelnének (persze tudok pár ilyen összeesküvés elméletről, de én arról beszélek, hogy a kormánynak nyíltan ki kéne mondania, hogy már pedig holnaptól mindenki lépéseit nyomon követik). Talán a bűnözés is csökkenne. - Saját vélemény -
7.
7.
randall13
#5: Szerinted akik megkerülték a https-t, azoknak gondot okoz egy szarravaló blizzard szerverbe bejutni? Sőt, be se kell törni, elég kopogni az ajtón, felmutatni néhány papírt és máris övüké minden adatod.
6.
6.
balint23h
#3: Gondolom beléptek pár guildbe. Beszélgettek emberekkel
5.
5.
Kenny88
Elképzelem, ahogy egy öltönyös ügynök ül a WoW előtt, mellette kóla, pizza, stb, és éppen nagyban megfigyeli Azeroth lakóit:) Ki tudja nem-e találkoztunk vele egy-egy instában? :D Szerintem vicces...az játékbeli nevemen kívül az ég világon semmit nem tudhattak meg, azzal meg aztán sokra mennek.
4.
4.
dBLOOD
Mer' ezek a mocskos-rohadt terroristák mindenütt ott vannak! https://www.youtube.com/watch?v=WoljRt7G9uI :D
3.
3.
markoci555
ez semmiség a többi kémkedéshez, ha itt tényleg csak annyi volt hogy karaktert létrehoztak aztán nézelődtek, akkor lóf*aszt nem tudtak meg semmiről, adatokat kellett volna lopni ha bármit el akartak volna érni, ez csak annyira volt jó, hogy pár embert fizettek azért hogy játszhassanak :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...