Hódítsd meg a világűrt a SpaceEngine-nel!

  • Írta: zoenn
  • 2013. december 28.
  • Hír
Link másolása
Most egy ingyenes szoftvert szeretnénk megosztani veletek, melyben bárki feltérképezheti a világűrt, bolygókat látogathattok meg, s egészen távoli galaxisokba is eljuthattok. Mindezt látványos grafika és remek zenék mellett.

Megjelent a SpaceEngine új változata, amely egy ingyenes szimulációs szoftver az önjelölt csillagászoknak. Segítségével elénk tárul az egész univerzum - kezdve a Földdel, de távoli galaxisokat is meglátogathatunk.


Valós csillagászati adatok felhasználásával készült a játék, a Tejútrendszer összes bolygóját meglátogathatjuk 3D-ben, a program nem csupán szórakoztat, hanem oktat is. A minőségi audiovizuális hatások segítségével a beleélés elsőosztályú: a víz tükröződik, a planéták körüli törmelékgyűrű is megfigyelhető, a fények melankolikus hatásúak, az aláfestő zenék remek hangulatot teremtenek - bizonyára rengeteg izgalmas percet szerezve ezzel az érdeklődőknek.

A SpaceEngine legfrissebb változatát innen tölthetitek le.

13.
13.
equinox42
#11: Ismerős. A régi hátteremet idézi.
12.
12.
bodortamas1
Hát ez kibaszott jó program! Végre megnézhettem egész közelről Naprendszerünk bolygóit, és még többet, távolabbi dolgokat :)
Nagyon jó ez a 3D-s űr, csak ajánlani tudom!
11.
11.
Veldspar
Állati szép.

Az űrhajó külön jó, bár az első ugrás után sikerült megúsztatnom a Proxima Centauri "tengerében" :)

Amúgy ez
http://i.imgur.com/GgJpxX9.png
a beállítás ismerős valakinek? :)
10.
10.
markoci555
néha annyira felmelegszik a gép hogy hajszárítóként okádja a levegőt
de amúgy nagyon jó, pár óráig le se tudtam szakadni róla
9.
9.
Lorthirash
Igazság szerint jól van optimalizálva mert oly sokmindent meg kell jeleníteni hogy elég durva.
8.
8.
TJJJ
#2: Ha a bevált enginek közül a jól ismert udk, cryengine, unity stb-re gondolsz akkor gondold át még egyszer. Azok nemigen erre lettek kihegyezve (finoman szólva). Szerintem nagyon jól optimalizálták, csomó effekt nem is értem miért nem vágja haza a gépemet.
7.
7.
Rakottkrumpli
Uramattyám! o.O Hogy tudtam létezni eddig egy ilyen nélkül? Na hol az a bong?
6.
6.
medson
Bámulatos, ez talán végre kielégíti a kíváncsiságom a világegyetemmel kapcsolatban :), eddig nem is tudtam hogy ennyi galaxisról, a benne lévő bolygókról és csillagokról is tudomást szerzett már az emberiség.
4.
4.
Matt8888
2.
2.
randall13
Valamelyik korábbi verziót letöltöttem már mert akartam csinálni skyboxot, de valami hihetetlen milyen gépigénye van :D Amúgy tényleg elég részletes program, csak használhattak volna valami bevált enginet.
1.
1.
JBoy
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...