Sid Meier's Civilization: Beyond Earth bejelentés

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Nagyon úgy néz ki, hogy ősszel úgy eltűnik majd a PC-s játékosok egy jelentős része, mintha a föld nyelte volna el őket: a PAX Easten bemutatkozott a Sid Meier's Civilization: Beyond Earth.

A mára 21 millió eladott példánnyal büszkélkedő Civilization-sorozat új része azonban valószínűleg nem véletlenül nem kapott számozást: a játék során csak az emberiség jövőjét formálhatjuk majd, a Civilization: Beyond Earth tehát nem titkoltan az 1999-es Alpha Centauri szellemi örököse szeretne lenni.

A történet szerint a jövő társadalma halálra van ítélve, és ahhoz, hogy az emberiség túlélhessen, új otthont kell keresnünk egy idegen bolygón, ami egyben új fejezetet is jelent a történelmünkben. A fejlesztést vezető Sid Meier szerint az a legjobb a Beyond Earth-ben, hogy a történelmi keretek hátrahagyása miatt a játékosoknak sokkal nagyobb szabadságuk lesz, maguk dönthetnek a jövőjükről, és a saját ízlésük szerint formálhatják az új civilizációjukat.


A Civilization V által lefektetett alapokra épülő játék az ígéretek szerint egy sor újdonságot is tartalmaz, a nemlineáris fejlődési rendszer mellett mélyebb testreszabási lehetőségeket kapunk, és az idegen bolygó is aszerint formálódik majd, hogy milyen döntéseket hozunk. Nyolc frakció közül választhatunk, mindegyik más-más előnyökkel rendelkezik, és ugyanennyien vethetjük majd bele magunkat a multiplayer módba is - modtámogatás lesz.


A Civilization: Beyond Earth ősszel jelenik meg PC-re.

12.
12.
Naridar
A trailer nagyon látványos és a screenshotok alapján tényleg eléggé hasonlít az Alpha Centauri-ra. Azért remélem lesz benne valami újdonság (mondjuk több bolygó), de érdekesnek néz ki már így is.
11.
11.
Juha
Ez tényleg? Ha jól emlékszem a civ egyik lehetséges gyözelme az ac-re való eljutás volt. Akkor ez gyakorlatilag folytatás, akkor a civ5-ös kultúràmat hadd vigyem már át az új bolygóra, bár nemtom ott is volt e ilyen ending (civ1-ben volt).
10.
10.
makkandis
Nagyon ígéretesnek tűnik, fel is teszem a figyelemmel kísérni listámra.
9.
9.
Lampapa999
Van rá valami esély hogy ps4-re is meg fog jelenni?
8.
8.
DevilGamer
Én eddig nem játszottam CIV játékokkal, mert nekem annyira nem járja, hogy Rómát, meg efféle helyeket manage-elhetünk, de ez már kedvemre való!
7.
7.
Sniper Fox
A CIV szerintem épp a történelmi témája miatt olyan jó játék. Ez ilyen formában nem valami jó.
5.
5.
frenkyboyhun
A trailer nagggyon joo mindenesetre
4.
4.
mestermagyar
Ezt talán kipróbálom, mert jónak néz ki, meg a civ 5-ön is toltam 2-3 órát, de azért a turn based nálam negatívum továbbra is. Majd egy kis babajátéknak fogom fel a eu4 ck2 és victoria 2 mellett. :D
3.
3.
Yetikoma
A CIV a legzseniálisabb játéksorozat évek óta ez az amit nem tudttam megunni ez is igen jónak tűnik.
2.
2.
daenath
Vegre, evek ota varok egy Alpha Centauri folytatasra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...