Valahol a fejlesztés közepén jár a Mass Effect 4

  • Írta: zoenn
  • 2014. május 1.
  • Hír
Link másolása
A BioWare Montreal stúdióvezetője, Yanick Roy szerint jó úton halad a Mass Effect 4 fejlesztése, a munkálatok felénél járnak a srácok. Ha minden simán halad, a szerepjáték 2015 októberében a boltokba kerülhet.

Életjeleket kaptunk a Mass Effect 4-ről, amely egy teljesen új főhősre és sztoriszálra koncentrál, a látványért pedig a Frostbite 3 engine felel majd. A BioWare Montreal fejese, Yanick Roy az Eurogamernek elmondta, hogy "valahol a munkálatok közepén" járnak, s ha most kéne megjelenési dátumot kitűzni, az úriember 2015 októberét jelölné meg.

A fejlesztés egyébként 2012 végén vette kezdetét, a játék alcíméről még nem tudunk semmit, és jelenleg az sem ismert, hogy előzménnyel vagy igazi folytatással állunk-e szemben. A BioWare megígérte, hogy tiszteletben tartja az első trilógia által lefektetett alapokat.

Jó hír, hogy a Mass Effect közvetkező része már játszható fázisban van, de még legalább másfél év hátravan a fejlesztésből.

23.
23.
moonborn
A folytatáshoz annyit mondanék hogy túl sok szálon lett befejezve a harmadik rész hogy tudnának csinálni belőle bármit is mert például aki úgy fejezte be hogy elpusztult a föld azt már nem tudják beilleszteni sehogy sem,de ha nem előzmény sem folytatás akkor kíváncsi vagyok tényleg mi lesz mégis,párhuzamos univerzum mint az új Star Trek mozifilmek esetében ? :D
22.
22.
Teuton
#6: De, igazad van (és Giggsy-nek is), teljesen összekevertem a kettőt :D
21.
21.
Chrysh
#18: "A" változat +1 :D

Amúgy nagyon remélem, hogy ez a 4. rész nem azért készül el, hogy kiengeszteljék azokat, akik nem voltak megelégedve a trilógia befejezésével, mert akkor már előre felszisszenek és félve várom a produktumot. Hozzáteszem az egész szájhabzás teljesen felesleges a vége miatt szerintem, mert oké a játék vége nem volt olyan katartikus, de az csak azért tűnik így mert volt részünk sok, hasonlóan nagy kaliberű történésekben.
20.
20.
loon
#17: Tulajdonképpen azt akartam mondani, hogy synthesis-nél meglehet oldani úgy, hogy szintetikusok az interakcióknál érzelmeket mutatnak ki, a szervesek meg valami konszenzus félét, a reaper-ek meg megértik, hogy a szervesek miért nem akartak meghalni. Így szerintem nem kell egy befejezést sem kanonizálni, de a játékba minimális szinten beleszólnak, amitől a játékosban azt az érzetet kelti, hogy számított a választása.
19.
19.
Szelenas
Engem már régóta foglalkoztat hogy ha nem előzmény vagy utózmány és még spin-off se, akkor mi az isten?:D
18.
18.
JBoy
"A" változat:
A 3. rész után eseményei után 150 évvel a Tejútrendszer egy eddig ismeretlen rendszerében a U.S.S Shephard szövetségi hadihajó rábukkan egy térközrelére ami egy pulzár mellett van, vizsgálni kezdik, mert szokatlan energiajeleket mutat ám amikor közelednek felé, a relé magához vonzza a hajót és átlöki egy ismeretlen galaxisba.
Itt derül ki, hogy bizonyos relék nem csak galaxison belül képesek szállításra, hanem azon túl is. Ám ezek száma hihetetlenül kevés.
Majd a túloldalon éri a legénységet az első döbbenet: az ottani relé az érkezésük után túlterhelődött és leállt. Egy ismeretlen, új galaxisban találják magát a legénység, egyelőre visszaút nélkül és sérült hajóval.

"B" változat

Kis kaszás gyerek lesz a főhős, aki mer nagyot álmodni és az az terve, hogy ha nagy lesz meghódítja a galaxist, persze mindenki kineveti, de elhatározza, hogy márpedig ő lesz a f@szagyerek... a többit tudjátok..
17.
17.
TheOneWhoKnocks
#16: Egyetértek azzal, amit leírtál, éppen ezért nem értem, hogy miért nem látod mekkora különbség van a két felvázolt helyzet között.
16.
16.
loon
#15: Az hogy őrzi a galaxis békéjét szerintem nem azt jelenti hogy ott strázsál és mint valami rendőr ( vagy ha stílszerű akarok lenni Fvéd-es), hanem távolról figyeli az eseményeket és valami olyan történne ami az egész galaxist fenyegeti akkor közbelépne. Amúgy elég vicces lenne, ha ott maradna, és minden faj rohangálna hozzá, hogy döntsön az ő javukra, teszem azt egy kolonizálási vitában.

A synthesis-nél meg, ha jól emlékszem a végén arról van szó, hogy a szervesek és a szintetikusok „kapnak valamit a másikból” pl. szintetikusok kapnak érzelmeket. Tehát különbözőek maradnak, csak megtudják milyen a másiknak, és emiatt nem fognak azért háborúzni a szerves szintetikus ellentét miatt.
15.
15.
TheOneWhoKnocks
#14: A controlnál a reaperek nem dönthetnek így, hiszen ott pont az a lényeg, hogy Shepard lesz a reaperek "vezetője", és őrzi a galaxis békéjét az idők végeztéig. A synthesisnek, pedig az volt a lényege, hogy ezzel megszűnik minden különbség a fajok között legyen az szintetikus vagy mechanikus. Ez pedig nem változhat meg csak úgy, tehát a synthesis-es jövő, nagyon nem úgy néz ki mint a többi, ahol tényleg csak az a különbség, hogy van-e reaper vagy nincs.
14.
14.
loon
#11: Egyé elég könnyű összefűzni a 4 befejezést.

Destroy:
A relék elpusztulnak, de a reaper-ek "teste" ott maradt a belőlük kinyert technológiával újra lehet építeni a reléket.
Control:
A reaper-ek megjavítják a reléket, és úgy döntenek nincs nekik itt több dolguk, visszamennek a mélyűrbe.
Synthesis:
A relék megmaradnak csak mindenki zölden dereng. a reaper-ek szintén úgy döntenek nincs nekik itt több dolguk és visszamennek a mélyűrbe.
Mind három esetben 100 év múlva vannak relék, de nincsenek reaper-ek.
Refusal:
Ez meg olyan, mint a második részben ha meghal Shepard, nincs tovább.
13.
13.
Többször mondták már, hogy semmi köze nem lesz Shepard-höz, vagy az ő történetéhez. Ami egyben azt is jelenti (szerintem), hogy még az sem fog számítani, hogy milyen módon végződött a sztori. Azt is elmondták, hogy nincs szó, se folytatásról, se előzményről, se spin-off-ról.

Én szerintem, itt az egész univerzumot újrakreálják, legalábbis a 3. rész stáblistája utáni rész, erre is utalhat. Ugyanis az az érdekes, hogy Shepard történetét, úgy említi meg az öregember, mintha csak egy mese lett volna, vagy egy legenda, ami ki tudja milyen rég óta történhetett, ha egyáltalán megtörtént. Magát Shepard-öt sem személyként említik meg abban a jelenetben. "Tell me more about the Shepard." Szóval én arra tippelek, hogy egy teljesen új univerzum lesz a következő részben, ami vagy az igazi(másik) ME univerzumban játszódik, vagy ki tudja hány millió/milliárd évvel később, a harmadik rész után.
12.
12.
Drought
#11: Random kisorsolják hogy kék, piros vagy zöld árnyalat uralja a játékot. Nehéz választások ezek...
11.
11.
TheOneWhoKnocks
#9: Ha nem haladnak előrébb időben, akkor a történet közel sem lehet annyira grandiózus, mint a trilógia esetében. Ha előrehaladnak, akkor valóban a fejlesztőknek kell választaniuk egyet a befejezések közül, de azok annyira különbözőek, hogy nem lehet olyat választani, ami mindenkinek tetszik, szóval tuti nagy felháborodás lenne a vége. Esetleg megléphetik, hogy valami teljesen elsöpörte a "shepardi" civilizációt, ami megintcsak nem tetszene senkinek, hiszen azzal a trilógia fontosságát ásná alá. Részemről ez patthelyzetet eredményez, és hagynám úgy a Mass Effectet, ahogy van. De remélem akik pénzt kaptak azért, hogy ezt átgondolják, képesek voltak kitalálni egy megfelelő alternatívát. :)
10.
10.
Cristiano
nem kell sietni van idő
9.
9.
Giggsy
#8: Na jó, de az csak úgy lehetséges, hogy időben akkor nem haladnak soha előrébb, mint a harmadik rész vége. Ha megteszik, akkor azonnal kanonizálják is valamelyik befejezést, függetlenül attól, hogy mennyire száz százalékosan különálló sztori lesz, totálisan új karakterekkel.
8.
8.
nero66
#7: Megmondták, hogy semmi köze nem lesz a 3. rész befejezéséhez, és nem is lesz kapcsolatban vele. :)
7.
7.
Giggsy
#4: A Paragon Lost nem a First Contact War-ról szól. Annak Vega a főszereplője, a Normandy pusztulása után játszódik, de még a második rész eseményeinek nagy része előtt. Vegával a főszerepben amúgy nehéz is lett volna a First Contact War idejére sztorit írni, mert igen kis porbafingó lehetett még akkor (ha élt már egyáltalán)
Amúgy nagy szar az a film, ráadásul egy csomó helyen köpi szemen a ME kontinuitását, de hát ez a széria készítőitől nem is meglepő...

#3: Emberek előtti korba biztos nem tesznek játékot. És nem azért, mert akkor a reaper-ök mindenkit ciklusosan kiirtottak, hanem mert a komplett felépített világ, az ismerős fajokkal mehetne a kukába úgy, hogy még emberek sem lennének, akikhez az egyszeri játékos kötődni tudna. Még azt is nehezen hinném el, hogy a First Contact War előttről szóljon egy játék, mikor az emberek nincsenek a Citadel fajai között, de hogy egy olyan korszakról, mikor még se turian-ok, asari-k, salarian-ok... na az totálisan kizárt.
Ráadásul attól még, hogy Mass Effect világba helyeznek egy játékot, nem muszáj automatikusan a reaper fenyegetésről szólnia...

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a sztori a First Contact War és a ME3 közé lesz téve, és totálisan függetlenül fut majd Shepard történetétől és a reaper-ök elleni harcról, vagy esetleg kanonizálják valamelyik fostalicska befejezést, és onnan haladnak tovább.
6.
6.
nero66
#5: A first contact nem az volt mikor az emberek az űrutazó fajok közé léptek, meg ekkor volt az emberek és turiánok közti háború is? A Paragon Lost James Vega küldetését mutatja meg, amit annyiszor felemleget a 3. részben. :)
5.
5.
Teuton
#4: Elnézést, nem sorozat lett belőle, hanem film.
4.
4.
Teuton
#3: Előzménynek egyedül a First Contact War-t lehetne felhasználni, de arról meg animációs sorozatot készítettek inkább (Mass Effect: Paragon Lost).
3.
3.
leviske
"a látványért pedig a Frostbite 2 engine felel majd." <> "Like Dragon Age: Inquisition, the next Mass Effect will use DICE's Frostbite 3 engine."

Gondolom elgépelés.

Arról meg emlékeim szerint volt szó korábban, hogy az előzmény lehetőségét kizárták. Szavazás is volt a fórumukon róla és nagyon kevesen vártak ilyesmit. Figyelembe kell venni, hogy a Mass Efect világában Shepard-ig előzményként mindig, ciklusosan ugyanazok a folyamatok mentek végig. Ignorancia>Belső konfliktus>Pusztulás. Önismétlésbe futna bele a sorozat egy előzménnyel.

Esetleg a Leviathan-ok kora nyújthatna újdonságot, de egy olyan fajú karakterrel meg ki akarna játszani egy AAA RPG formájában?
2.
2.
Benjoo
Frostbite2? Úgy érted Frostbite 3, nem? :)
Ezek nagyon jó hírek, remélem minél hamarabb kapunk róla egy-két infót.
1.
1.
MedvePapa
ÚÚ...Remélem ez is egy jó játék élményt ad..:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...