Ennyire menő most a játékipar

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 6.
  • Biznisz
Link másolása
Két olyan listán is hallatott magáról a játékipar, ami felkapott a mainstream sajtóban: két játékipari szakember is bekerült a leggazdagabb emberek közé, és két játékos cég is ott van a legjobb amerikai munkahelyek között.

Két játékipari szakember is bekerült a világ leggazdagabb emberei közé, Gabe Newell és Markus "Notch" Persson is az 1415. helyen áll a Forbes listáján, a becsült vagyona mindkettőjüknek 1,3 milliárd dollár.

Valószínűleg egyikőjüket sem kell bemutatni. Newell 1996-ban a Valve társalapítója volt, többségi tulajdonos a cégben, a Forbes szerint az USA 500 leggazdagabb embere közé tartozik. Notch pedig a lista egyik legfiatalabb tagja, 1,78 milliárd dollárt keresett a Minecraftről ismert Mojang eladásán. A listát egyébként Bill Gates vezeti, az ő vagyona 79,2 milliárd dollár.

A másik listát a Fortune állította össze, az USA 100 legjobb munkahelyét keresve. Az idei lista egyik újonca a League of Legendset fejlesztő Riot Games volt, ami kapásból a 13. helyet csípte meg; ehhez az kellett, hogy a dolgozói értékelése szerint minden mért kategóriában (Kihívások, Atmoszféra, Jutalmazás, Büszkeség, Kommunikáció és Főnökök) legalább 95 százalékos teljesítménnyel végezzen.

A listára egy másik játékos cég is felkerült: az Activision-Blizzard a 96. lett.

14.
14.
sc00by02
Itt nem a Konzolról, meg a PC-ről, meg a Remasteredről van szó, hanem arról hogy egy 8-10 évvel ezelőtt a játékipar a szórakoztatásról szólt ma meg már a pénzről semmi másról. Amikor még a fejlesztő csapatok azon versengtek, hogy jobba játékot adjana ki a riválisnál, ma meg arról, hogy többet kaszáljanak, és nagyobb legyen a bevételük a többinél. Talán a Rockstar* akit kiemelnék, mert Ők legalább adnak is valamit a pénzedért.
13.
13.
Extol
#6: Ezaz Gyula mond meg nekik waze, amúgy meg éljen Newell
12.
12.
TheNick
#1: Felhígult, mert egyre több embert tudnak bevonzani és az újaknak minél egyszerűbb játékmenet kell, hogy élvezzék és a következő címnél is kicsengessék a kért összeget. Persze megint csúsztatás, hogy nem jött eredeti cím vagy 3 órás fos volt az összes, maximum téged nem érdekel.

Egy ideje már ez van, de lehet kezdeni felfogni, hogy a tripla A-s játékok színvonala rohamosan csökken, és nem is fog egyhamar visszakúszni oda, ahol egykor volt. Ha elegendő marketinggel megsokszorozzák a bevételt többek között az ostoba előrendelésekkel vagy márkahűséges vásárlókkal, mindegy milyen a végső produktum, akkor nem fogják törni magukat eredetiségért.
6.
6.
#2: Az a szutyok konzolok hibaja, hogy ujra ki kell adni egy jatekot ha jatszani akarsz vele, mert mondjuk a kedvenced es nem akarsz 8 konzolt otthonra.
Ugye?
Mert nem kompatibilisek visszafele (kiveve a wiiu-t).
A par szazalek eroforras kulonbseg meg kizarja az emulatorokat.
Ezert jo a pc ...
3.
3.
markoci555
#1: nálam a menő általában sz*rt takar, úgyhogy igaz a cím :D
2.
2.
KeXxX
#1: Nekem csak az újra kiadott szarokkal van bajom. Ollllllyan nagy különbség nincs a PS3 és 4 között. Kapják be mindazok, akik felújított változatokkal akarnak játszani. Pont emiatt nincs kreativitás!
1.
1.
dzsiádzsó
Annyira menő, hogy 2014 a leggyengébb év volt kínálatban, mindent újra-újra-újra kiadnak, 0 ötlet, lebutított tini játékok, mainstream 3 óra alatt kijátszható klisé pixelek ganajdombja.
Csak így tovább!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...