Ezért kell majd állandó netkapcsolat az új NFS-hez

Link másolása
Már a bejelentés után nem sokkal kiderült, hogy az új Need for Speeddel való játékhoz állandó internetkapcsolatra lesz szükségünk. A Ghost Games most némi részletet is elárult azzal kapcsolatban, hogy miért döntöttek így.

Amikor egy játék állandó internetkapcsolatot igényel, az mindig kellemetlenül érinti a játékosokat. Bár sokan érvelnek azzal, hogy ma már az internet szinte minden modern háztartásban megtalálható, mégis egyfajta megkötés, hiszen ha nincs internet, nem játszhatsz.

A Ghost Games ennek ellenére mégis úgy döntött, hogy az új Need for Speedet nem lehet majd állandó netkapcsolat nélkül játszani. Marcus Nilsson, a játék executive producere az Offical Xbox Magazine-nek adott interjújában indokolta meg, hogy miért is döntöttek végül így. Nilsson szerint az utóbbi években szépen fejlődött az Autolog funkció, mellyel a barátaink és a többi játékos statisztikáival versenyezhettünk. A producer szerint az idei epizódban szeretnék ezt még emberközelibbé tenni, így például fontos szerepe lesz a már sokszor emlegetett új narratív élményben.

Emellett megemlítette, hogy a játékban lesz egy fotó mód is - a készült képeket megoszthatjuk majd a Need for Speed networkön keresztül. Itt a többi játékos szavazhat ezekre, a lájkokért cserébe pedig játékbeli valuta üti majd a markunkat.

Az új Need for Speed Xbox One-ra, PS4-re és PC-re készül, és november 3-án jelenik meg.

50.
50.
m3gtr
Én csak arra lennék kíváncsi hogy kormánnyal játszható lesz e? Mert az utóbbiak játszhatatanok. NFS az autós játék ami kormánnyal irányíthatatlan. LOL
48.
48.
godach
#39: Nem figyelsz. Persze most jól elmondtad a kis mondandód, de elkerülte a figyelmed, hogy itt a többség nem az internet havidíját szeretné megspórolni, hanem a lentebb is olvasható problémákat elkerülni. (tudod, PSN, Live, UPC leállások stb). De mazsolázgass csak nyugodtan lentebb. Találhatsz pár értelmes hsz-t is.
39.
39.
Snoopy84
Szerintem nincs semmi kivetnivaló abban, hogy egy szolgáltatás miatt megkövetelik a net kapcsolatot, ami 2015-ben elég elterjedt dolog. Utazás közben is elérhető pl.3g... Ha meg tudod venni a játékot, akkor fusson az internetre is. Egyébként lehet kavicsot piszkálni egy bottal, az is szórakoztató és ingyen van.
38.
38.
shooter1234
#36: Én a the crew -nél elég sokszor átéltem ezt. Munka miatt sokat utazok, net sem nagyon van, a legjobb, hogy szinte csak multis játékokkal ütöm el az időt, leszámítva az arcade autós játékokat (flatout 2, nfs részekből jópár, the crew, colin mcrae rally, meg még egy rakat másik) "Örülök" hogy ez is ilyen lesz, legalább akkor játszok vele, amikor otthon vagyok és nem akkor, amikor lenne időm és kedvem is vele játszani.
35.
35.
B.V.Ampire
Need For Facebook. :D végülis nincs elég likebitch így is :D
33.
33.
Blueberry
És ehhez kell psplus?(sose volt és nem is kell)ebben az esetben ki se fogom próbálni,de nem hinném hogy sokat vesztek
32.
32.
DON GONDOCS
Fotómód már a hot pursuitban is volt és ott is meglehetet osztani a képet az autologon meg lehetett kommentálni. De nem ezek miatt a közösségi funkciók miatt volt jó.
31.
31.
Wolverine
Egyértelmű hogy ez az állandó net erőltetése nem a felhasználónak, hanem az ellen szól. Évekig úgy ment az nfs széria, hogy nem kellett hozzá net és mindenki jól elvolt vele, az underground sikere sem fügött a nettől, mert mindenki pont lesz*rta.

Ez megint egyértelmű pénzbehajtás, legyen neted és vedd meg a játékot, még akkor is ha lehet, hogy full kaki lesz az egész és pár hónap múlva behalnak a szerverek...

Ha a felhasználóknak akarnának kedvezni, akkor azt mondanák, hogy gyerekek most kiadunk egy király játékot, ami méltó már a nevéhez és nem kell hozzá semmi, csak egy normális hardverrel rendelkező gép és élvezheted.
Ez az amit már soha nem fogunk hallani tőlük, de más cégtől sem..
30.
30.
br1Koo
Ez nem magyarázat arra, hogy miért kötelező, ez annak elmagyarázása hogy internet kapcsolattal (a mai játékokat figyelembe véve) alapvető funkciókat kapunk. Nem is értem ezt az egész cikket.
29.
29.
noblem1983
#20: Az előtt még lehet kiadhatnak egy offline patchet ha ilyenre vetemednének
28.
28.
Kihagyom, sokat szerintem nem veszitek vele.
26.
26.
Sebaj!
Így is viszik majd mint a cukrot, bug bug hátán félkész game formában fog kijönni.
De az angol, amcsi eladási top 10-én az első 3 közt lesz valahol 5-6 hétig.

25.
25.
drat576
Ja és ez nem hatna ilyen hülyén ha egy multis játék megjelenését vezették volna eddig fel. Ezt csak így beböfögték pár hónappal a megjelenés előtt, hogy mindenki időben rakja félre a pénzét.
Kihagytak egy évet, reboot meg stb. Már kezdtem azt hinni hogy van még remény, erre egy ennyire pitiáner gennygóccal köpik szemen az eddig még bizakodó vevőket?
Ez az egész FELHŐ/Cloud dolog amit az EA annyira szeret egy baromság, van HDD/SSD, igen, feltalálták, és működik.
24.
24.
xSHx
Beindult az EA DRM teszt!
23.
23.
drat576
#22: Példa: DAI-ban nem lehet a keepből importálni hátteret a világnak bejelentkezés nélkül. Teljesen rendben van, rányomok a loginra. Hopp egy nem működő funkció torrentezett játékkal. Gond? Nem, mert karaktergenerálás után ha nincs kedvem be se jelentkezek, és nem jönnek be más emberek az én kalandomba. Jön egy DLC? Megveszem, bejelentkezek, aktiválom, majd úgy játszok vele ahogy akarok. Mit akar még az EA?
22.
22.
drat576
Igazából minden Originen megy és csomó funkció használhatatlan net nélkül. Plusz az EA védelme még mindig elég jó. Aki teljes értékű portékát akar az úgyis megveszi. Csak legyen offline funkció. Engem nem zavar hogy kell hozzá net. Az Originhoz is kell, csak utálom, ha rámerőltetnek multis funkciókat, illetve keverik a single-t a multival. Adjanak inkább mondjuk 2 hetente egy új (játékban)megvásárolható járgányt vagy akármit ingyen, amihez mondjuk be kell jelentkezni. Megkapod, aztán játszol úgy ahogy akarsz. Olyan kellemetlen érzés hogy érzed hogy ott liheg melletted az EA. Ha F2P lenne még megérteném, de így. Hát ez így nem túl szimpatikus. Nem ingyen osztogatják ezt a szart, hogy még azt is megszabják, hogy két futam közt kimehetek-e pisilni. Ezek után nem hiszem hogy erre pénzt adnék. Úgy terelgetnek minket mint a birkákat. Az a baj, hogy sosem lépünk fel. Pedig tart már ott a net meg az online közösségek, hogy ilyesmit bojkottálni lehessen. Senkinek nem kéne megvenni, aztán majd vakarhatnák a fejüket, meg rendezgethetnék át a "szakembereket". Amíg a társadalom nagyrésze nem képes gondolkodni addig bármit lenyomnak a torkunkon. És most nem csak erről van szó, de kollektíven egyre undorítóbb a játékipar.
20.
20.
daft_pete
Ez csak azért szomorú, mert ha mondjuk 5-6 év múlva lelövik a szervereket, akkor dobhatjuk ki a tizenezer forintos játékot a kukába. Persze, addigra lesznek újabb részek, de mi van, ha nekem pl ez fog tetszeni és ezzel akarok játszani. Underground 1-et is előveszem alkalomadtán, mert jó volt és most is az. Lehet, hogy ez is ilyen lesz.
19.
19.
randall13
Alibiszöveg. A valóság sokkal egyszerűbb. Egyrészt PC-n nem lehet kalózkodni, de ami fontosabb, hogy akkor deaktiválják az összes NFS játékot, amikor csak akarják. Abban van az üzlet, ha minden évben meg kell venni az új részt. Majd pár évvel a megjelenés után hoznak egy olyan döntést, hogy lelövik a szervereket, mert "kell a kapacitás az újhoz". És még csak reklamálni sem lehet, mert a játékot kölcsönbe kapod, az nem a tiéd.
18.
18.
gorgo
Egy biztos nekem már mindegy hogy kell hozzá net vagy nem mert 360 ra nem jön ki :).Köszi EA.
17.
17.
drat576
"Emellett megemlítette, hogy a játékban lesz egy fotó mód is - a készült képeket megoszthatjuk majd a Need for Speed networkön keresztül. Itt a többi játékos szavazhat ezekre, a lájkokért cserébe pedig játékbeli valuta üti majd a markunkat."

- Ez nagyon kellett ám, hogy még itt is mindenki fényképezze magát. Mi lesz ha nem lesz elég gömbölyű az autóm segge és senki se fog lájkolni. Drága a photoshop :(

Demót adhatnának. Nekem kb minden az irányításon dől el, kb 10 éve egész jól belőtték és azóta csak egyre rosszabb lett. Egyik debut videónál meg is ijedtem hogy minden hogy csúszkál, de szerencsére kiderült, hogy drift futam volt. De azon se lepődtem volna meg ha alapból ilyen :)
13.
13.
drat576
Az Autolog maradjon csak egy funkció. Minek rögtön beleerőltetni, ha valaki szarik rá és csak szeretne egy kicsit kikapcsolódni "egyedül"?
12.
12.
Chelseafan1989
én csak az a szar kamera állás miatt gondolkodom, hogy mi legyen a sorsa.
Már rég játszottam jó NFS-sel, de valahogy ez tetszik eddig csak a kamera állás nem.
10.
10.
JBoy
"Nilsson szerint az utóbbi években szépen fejlődött az Autolog funkció, mellyel a barátaink és a többi játékos statisztikáival versenyezhettünk"

Tehát ez a hivatalos verzió. Valójában pedig:

Az utóbbi években szarabbnál szarabb Nfs játékok jöttek ki melyek megcsúfolják a sorozatot és érthető okokból egyre kevesebb ember veszi meg az eljövendő részeket, ezért kénytelenek vagyunk akadályt gördíteni a torrentezők elé hátha ezzel felidegesítjük őket annyira, hogy megvásárolják ezt a rakás...
9.
9.
Gykrizsi
Még nem is azzal van a baj, hogy kell a net, ha nem hogy az EA szerverek szarok. Sim City-nél, vagy FIFA-nal is sokszor gond van vele, és nem működik a játék. Ha elvárják, akkor legalább ne ők szarják el.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...