Már 22 millió példány kelt el a PC-s Minecraftból

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Mojang népszerű sandbox játékának PC-s és maces verziója mintegy 22 millió példányban talált gazdára, csak a múlt vasárnap 14 500 kópiát passzoltak el. És hol van még a vége?

A múlt hétvégén újabb mérföldkövet ért el a Mojang játéka. A PC-s és maces verzió immáron 22 millió eladott példánynál jár, olvasható a Minecraft hivatalos oldalán.

PC-re jelent meg elsőként a Mojang sikercíme, a játékot azóta átírták Xbox- és PlayStation-konzolokra, és mobilra is, ahol rendre az eladási toplisták élén jár. A konzolos verziók eladásai 2014 júniusában múlták felül a PC-sét, pedig akkor még sehol nem voltak az új generációs változatok. Tavaly decemberben jelent meg a Wii U-s verzió.

A Microsoft bejelentette, hogy a Minecraft a legtöbb bevételt hozó fizetős cím a Windows 10 boltjában, ahol tavaly júliusban debütált. Azóta 1 millió meglévő felhasználó frissített ingyenesen a Windows 10-es verzióra.

A redmondiak tavaly szeptemberben rekordösszegért, 2,5 milliárd dollárért vásárolták meg a Mojangot, azóta minden bevétel a Microsoft pénztárcáját gazdagítja. A frencsájz olyan nagyra nőtt, hogy film készül belőle Rob McElhenney rendezésében.

11.
11.
Yagami Light2626
Bocs,hogy rövidítek :D
10.
10.
kopic
#9: Ilyen helyesírással pedig biztos beférnél.
9.
9.
Yagami Light2626
De büszke vok rá h nem vok közöttük
8.
8.
mestermagyar
#5: Nem, nem a kocka a voxel alapú játék ismérve látványban. 7 days to die legújabb részei, space engineers, de még a minecraft nagyapja (wurm online) sem kockákat használ látványvilágában mint meghatározó elemet. A legtöbb valamirevaló minecraft steames másolaton és klónnon nem is mindig látszik hogy voxelekből épül fel.

A gagyi kinézet minden ellenkező szerint jelen van, pont hogy a rendszeres jatékosok 99%-a nem így gondolja, sőt. Szerintem például egy nagyszerű összhatást és hangulatot ad, és az én szemeimnek még szép is.
5.
5.
petymeg2033
#3: Egyfelől egy nyílt világú túlélő játék, ahol a fellelhető elemekből bármit építhetsz. A legnagyobb ellenérv az, hogy "kockák, de gagyin néz ki". Tény, ez a voxel alapú játékok egyik ismérve. Vagy tetszik, vagy nem, erőltetni nem szabad, de elég nagy szabadságot ad.
Ahogy a kolléga is írta fentebb, felfogható egyfajta digitális LEGO-ként.

Másrészről mivel Java-ban írták, ezért iszonyú mértékben moddolható, amit ki is használ a közösség. Ha meguntad az alapjátékot, akkor rengeteg féle mod adható hozzá, amik akár teljes egészében megváltoztatják a játékmenetet. Csak egy példa, hogy a Nintendo által lesz@rt 3D-s Pokemon átirat is játszható Minecraft alapokon.
3.
3.
logic5
Valaki elárulhatná, hogy ennek amúgy mi értelme...
1.
1.
kopic
Fantasztikus, ja mégsem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...