HTC Vive - februárban indul az előrendelés

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 11.
  • Hardver
Link másolása
A HTC elnöke, Cher Wang a The Telegraphnak adott interjúban jelentette be, hogy a Valve-val közösen fejlesztett HTC Vive-ot február végétől lehet majd előrendelni. Az árcédula még nem ismert.

Ahogy az várható volt, már az év elején megindult az idei esztendőre időzített VR-őrület. Az egész az Oculus Rift előrendelésével vette kezdetét, amiről aztán elég hamar kiderült, hogy 700 euróba fog kerülni. Persze a cég alapítója, Palmer Luckey szerint nem is olyan drága a sisak és igazából csak a kommunikációt rontották el. Abban viszont egészen biztos, hogy a PlayStation VR nem lesz kihívójuk, már csak azért sem, mert teljesen más piacot céloznak meg a japánok.

Ezzel szemben az árversenyt már most jó eséllyel megnyerte a Sony VR-sisakja, mert ugyan továbbra sem lehet tudni, hogy a Valve és a HTC közös projektje, a Vive milyen árcédulát kap, jó eséllyel az Oculus-féle felső kategóriát fogják megcélozni. Február végén viszont ez is tisztázódni fog, a kütyüre ugyanis megindul az előrendelések rögzítése. Ezt maga a HTC elnöke, Cher Wang erősítette meg a The Telegraphnak. Az előrendeléseket február 29-től veszik fel.

Az idei CES-en egyébként az is kiderült, hogy pontosan milyen újdonságokat kap a Vive második generációs változata, így jó eséllyel az ott leírtakat kapja a végleges specifikáció is.

6.
6.
zsoze
majd jon az olcso Kínai import az majd megint megdobja a K-i piacot szegenyek most ugyis visszaestek...
5.
5.
elgeri
#4: Azt sosem szabad elfelejteni, hogy amikor egy kütyüt veszel meg, akkor nem csak az abban levő vas/műanyag darabokat fizeted ki, hanem azt a több évnyi, sok-sok ember megelőző munkáját (fejlesztését) is.
Persze ez csak az egyik verziója ennek az előzetesen befektetett ráfordításnak a visszanyerésére, ott van az utólagos jogdíjak beszedése is, azoktól akik fejlesztenek tartalmat a cuccukra.
4.
4.
mestermagyar
#3: Hát mondjuk nekem elég lenne egy 200 dolcsis "nemprofi" termék is. két olcsó fullhd-s telefonkijelző, két "drága" 1000+ forintos lencse, meg egy filléres giroszkóp és kész is van, nemde? De majd szétszedik és meglátjuk azt a hihetetlen 200ezer forintos tehnikát...
3.
3.
Dízel
Én ugy tudom ez lesz a legdragabb VR termék. Legalábbis azt mondtak ez lesz a profibb termék mind közül.
2.
2.
Hat igen, a vegen meg a nagy uttoro fogja bukni a legnagyobbat, mas meg szepen lefedi a pc-t, ps-t, stb :-)
1.
1.
McDuff
Ha csak 50 dollárral olcsóbban adják,nyertek. Ráadásul a Valve a steamen keresztül is reklámozhatja ugy hogy egy centjébe se kerül,ami szinte az egész PC-s piacot lefedi,így sztem még az is hallani fog rola aki amugy nem akar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...