Egyelőre nincs tervben a Star Wars-sorozat

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 23.
  • Cooltúra
Link másolása
Továbbra sincs az Erő az élőszereplős Star Wars-sorozattal. A TV Line most arról ír, hogy a Disney-t még mindig nem sikerült meggyőzni arról, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen projektnek.

Hiába döntött meg szinte minden rekordot a tavaly decemberben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő, a TV Line szerint a Disney még mindig nem tett lépéseket annak érdekében, hogy a Lucasfilm több mint tíz éve fiókban heverő, élőszereplős Star Wars-sorozatát életre keltse. És ha az eddig összeszedett 1,89 milliárd dollár nem győzte meg a stúdiót, akkor vajon mi fogja?

Az ABC Entertainment Group elnöke, Paul Lee a magazinnak nyilatkozva elárulta, a Disney jelenleg minden erejével a szélesvászonra szánt számozott epizódokra és az Anthology-részekre koncentrál. Ami érthető is, a jelenleg ismert ütemterv szerint ugyanis 2020 végéig öt Star Wars-film kerül majd a mozikba.

Éppen ezért az ABC, a Disney és a Lucasfilm továbbra is csak animációban gondolkodik, ha a televízióról van szó. Jelenleg az éppen második szezonjánál járó, a Disney XD-n futó Star Wars Rebelsre koncentrálnak, ami a harmadik és a negyedik epizód közötti idősávban játszódik, és ami lényegében a 2008 és 2014 között futó Star Wars: The Clone Warst hivatott helyettesíteni.

Jól látható, hogy a Disney-nek egészen más tervei vannak a Star Wars-franchise-szal, így meg se próbálják lemásolni a már részben felépített Marvel-univerzumot. Ennek megfelelően nem kapunk különféle animációs mellékszálakat, illetve az élőszereplős tévésorozatok irányát se erőlteti a stúdió, nem úgy, mint a Marvel esetében, ahol az ABC-n egyszerre fut az Agents of SHIELD és az Agent Carter is, míg a Damage Control munkálatai már javában zajlanak. Arra se nagyon lehet számítani, hogy a Netflixen futó szériákhoz, a Daredevilhez, a Jessica Joneshoz, vagy a már bejelentett Luke Cage-hez, Iron Fisthez és The Defendershez hasonló, karakterközpontú sorozatot kap a Star Wars.

Pedig az ötlet már több mint tíz éve él és azóta is csak porosodik valamelyik fiók alján. Még a 2005-ös Star Wars Celebrationön jelentette be Lucas, hogy Star Wars: Underworld munkacímen készül az első tévére szánt sorozat, ami az első három rész és az eredeti trilógia között játszódott volna, és elvileg sokkal felnőttesebb hangvételűnek szánták.

A Slashfilm ezzel szemben sokkal biztatóbb hírekről számolt be. Nemrég meginterjúvolták Rick McCallumot, az előzmények producerét, aki elmondta, az Underworld olyasmi lenne, mintha a Deadwood az űrben játszódna, de a producer a Keresztapát is megemlítette, mint alap. A magazin úgy tudja, a Lucasfilm akkoriban közel száz epizódra elegendő sztorit készített, így a Lucasfilm elnökének, Kathleen Kennedynek nemrég tett nyilatkozata talán mégis bizakodásra adhat okot.

Kennedy ugyanis múlt hónapban azt nyilatkozta a Slashfilmnek, hogy egyelőre azon vannak, hogy a sok-sok Underworld-anyag végére érjenek, aztán eldöntsék, hogy mit is lehet kezdeni velük. Így aztán az is lehet, hogy a TV Line fenti riportjában szereplő információk csak ideiglenesen tekinthetők megalapozottnak, később ugyanis mégis csak lesz Star Wars-sorozat, akár a Netflixen is.

1.
1.
atesz89
Elég nagy hiba! Sokszor egy sorozat már jobb mint egy kétórás film.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...