Így fut konzolokon és PC-n a felújított Dying Light

Link másolása
Múlt héten megjelent a Dying Light: Enhanced Edition és vele együtt a The Following DLC, mely jelentős újításokat hozott a játékba technikai fronton is. A Digital Foundry letesztelte, hogyan is fut a felújított játék.

A napokban jelent meg a Dying Light legújabb DLC-je, a The Following, mely járművekkel gazdagította az amúgy sem unalmas játékmenetet. A kiegészítő mellett megérkezett az Enhanced Edition is, mely többek között látványbeli javulást is ígér. A Digital Foundry letesztelte, hogyan is fut a felújított Dying Light, a videót alább nézhetitek meg.

Sajnos a Dying Light Xbox One-os és PS4-es verziója is problémásra sikerült. A Microsoft konzolján már az alapjáték is gyengébben futott, a DLC megjelenésével pedig egy egész komoly hiba is kibukott. Ha a konzolunkon használjuk az Azonnali bekapcsolási (azaz Instant On) módot, akkor a játék sebessége az új területeken akár 20 fps közelébe is leeshet. A Digital Foundry emberei szerint a problémát csak az oldja meg, ha újraindítjuk a konzolt teljesen, mielőtt elkezdenénk játszani.

A PS4-es változattal nincs ekkora probléma, de az sem hibamentes: a fejlesztők nem korlátozták az fps-számot 30-ra, ezért egyes területeken a sebesség idegesítő, és észrevehető módon 60, 40 és 30 fps között ingadozik. A hiba egyébként az alapjáték esetében is jelen volt már, így kissé elszomorító, hogy egy évvel a megjelenés után sem javították.

A Digital Foundry konklúziója: inkább a Dying Light PC-s verzióját ajánlják a játékosoknak, mely remekül optimalizált és könnyen kihozható belőle a 60 fps is.

22.
22.
Blazkowicz
Korábban sosem játszottam ezzel a játékkal annak ellenére, hogy már rengeteg gameplayt láttam róla, de az Enhanced editional meggyőztek a fejlesztők, az ennyi pénzért adott sok tartalommal. Nem bántam meg, minden centet megér a játék. PS4en játszom, az alapjátékban néhol van egy kis FPS drop, de engem speciel nem zavar. A játék nagyon élvezetes és nem érdekel ha egy kicsit megakad 2-3 óránként 1-2x 1 másodpercre. A Fallowingnál más a helyzet. Komoly FPS dropok vannak ha a kocsival elgázolod a zombikat. Remélem ezt javítani fogják, mert ez kicsit idegesítő, főleg hogy ez a nagy újítás a játékban. Csak azért nem 10/10 nálam ez a játék, mert a multi co-op sokszor ledobál és nem tudunk stabilan játszani a barátokkal. :-/ így marad a 10/8 a Fallowing FPS ingadozása és a szerver hibái miatt. De ennek ellenére szeretem nagyon, simán év horror játéka. :)
19.
19.
zozo76hun
en xbox one-n nyomom, szombat delelott ota a dlc-t. nekem ingyenes volt mert anno a sp-al vettem a jatekot meg. szep, nekem tenyleg szep a jatek, stabilan fut, nem tapasztaltam igazabol semmi kulonoset eddig. viszont hetvegen mikor lejott a jatek, inditanam, erre kiirja hogy update, 17gb! mondom anyad. szoval gondolom ez volt a meretes patch. eleg hulyen van megoldva xbox-on hogy csak akkor van update amikor a inditod a game/app-ot. persze instant-on-nal asszem updatel de a faszom se fogja azert jaratni a gepet alvo allapotban (a tap ventilatora akkor is megy non-stop), foleg hogy nem is mindennap jatszom. lehetne egy opcio ami vegignezi a telepitett dolgokat es ha van ujabb akkor egyszerre updateli az egesz kocerajt. ugy tudom ez ps4-en jobban meg van oldva. lenyeg eddig nagyon bejon a game es vegre kell benzin a buggy-ba, legutobb talan a mafia 1-nel kellett, mas jatekkal nem talalkoztam ahol kellett volna. :)
17.
17.
Raam989
En pentek ota nyuzom a jatekot ps4-en. Korabban nem jatszottam vele, szoval viszonyitasi alapom nincs, de par aprobb bugot leszamitva teljesen elegedett vagyok vele. Ez egy 10/10-es zombihentes jatek.
15.
15.
lacinho01
Én ps4-en tolom és laggal nem nagyon találkoztam. Grafikai buggal, egyebekkel igen.:
Eltűnnek a zombik a semmibe, viz texturája megváltozik bizonyos szögben, küldetés során meghalsz akkor az ellenfelek akiket kikéne nyírni nem respawnolnak. Ledobál a multiban.
De a játék maga elfeledteti ezeket pc, ps4, xbox obe a dying light mindenen odabasz
12.
12.
Caleon
#10: Köszi szépen. :-)
Hétvégén megvettem a DLC-t és nekiálltam komolyabban az alapjátéknak. Én nem vagyok érzékeny a teljesítményingadozásra, csak látványosan ne szaggasson. Eddig nagyon tetszik. Egy bug volt, az egyik küldetésben pár banditát le kellett volna ölni, de elmenekültem, mert tönkrementek a fegyvereim, és amikor visszamentem, már nem voltak ott (de a küldetés és a térkép szerint továbbra is ott voltak). Újra kellett a játékot indítani, akkor megjavult.
10.
10.
barackostej
#9: Igen, a legutóbbi javítással ez is települt.
9.
9.
Caleon
#5: Sok játék kap HD textúra pakkot a megjelenés után, nincs ezzel semmi gond.

Bár PS4-en nem tudom, hogy lehet ezt az enchanced-cuccot felrakni, vagy a patch felviszi automatikusan?
5.
5.
Azadojat
Tavalyi játék és már felújított verziót kap... GRATULÁLOK a fejlesztőknek XD XD
4.
4.
l4cyk4
"inkább a Dying Light PC-s verzióját ajánlják a játékosoknak, mely remekül optimalizált és könnyen kihozható belőle a 60 fps is."

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az alaphoz képest az új területeken 20-30 fps-t buktam minimális, szinte észrevehetetlen látványbeli javulásért cserébe és sokszor laggol is. Én ebben a formában senkinek nem ajánlom a megvételét.
3.
3.
McDuff
és ez a játék anno még be volt jelentve ps3 és 360-ra :D ott mi lenne...
2.
2.
B.V.Ampire
ouch...nem vagyok konzoltulaj, de azért ez a fajta hozzáállás a fejlesztő részéről enyhén oldalba vág még akkor is, ha nem érint. most komolyan..a mortal kombat x-nél az ellenkező oldal szívott. nincs is annál undorítóbb, mint amikor az ember beruház egy játékra (nem letölti, hanem megveszi) és egy ilyen szöveggel köszönik meg, hogy "hát inkább vedd meg a másik gépre, mert ott nincs hiba"...kösz baszki...nem mintha az lenne a dolguk, hogy NE LEGYEN HIBA, nem...megcsináltuk, elcsesztük, vedd meg még egyszer...
1.
1.
mestermagyar
"A konzolt csak bekapcsolod és minden fut magától"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...