The Division - rekordot döntött a béta

  • Írta: Shifty
  • 2016. február 23.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft tájékoztatása szerint rengetegen voltak kíváncsiak a The Division múlt heti nyílt bétájára. A kiadott közlemény szerint több mint 6,4 millióan próbálták ki a játékot, ami ebben a generációban új rekordnak számít.

Nagyon úgy néz ki, hogy a The Division körüli negatív hírverések még fordítva is elsülhetnek, a játék grafikáját érő megjegyzések ugyanis arra sarkallták a játékosokat, hogy fussanak egy kört a múlt héten indult nyílt bétával.

A Ubisoft bejelentése szerint több mint 6,4 millióan voltak kíváncsiak a mindhárom platformon kipróbálható publikus bétára, amivel a The Division a generáció első olyan játéka lett, aminek próbaköre elérte ezt a mérföldkövet - a korábbi csúcstartó a Destiny volt, de ott PlayStation 3-on és Xbox 360-on is játszható volt a béta.

A kiadó emellett azt is elárulta, hogy átlagosan 5 órát töltöttek a játékosok New York megmentésével, és ebből átlagosan 2 órát időztek a Dark Zone-ban. Több mint 63 millió lootolt tárgyalt sikerült kimenekíteni a Dark Zone-ból, ahol a rouge-rendszernek köszönhetően közel a játékosok 50 százaléka lett legalább egyszer üldözött.

A Tom Clancy's The Division - a zárt bétáról írt cikkünket erre találjátok - március 8-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. 

35.
35.
pécégémer
Amire kapcsoltam, hogy van béta, illetve amire lejött a játék, vége is lett a tesztidőszaknak. :/
34.
34.
Cooper Channel
#32: Ugyanez. Gondoltam kicsit kipróbálom, aztán alig tudtam abbahagyni. :)

Csináltam róla videókat: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9PH7RsuouAhhPvofLNS0hRwujeXn_O_q
32.
32.
ollie92
Srácok, végig toltam a bétát, persze nem estem hasra, de azért megfogott !
Van benne valami, ami a mai új címeknél nincs és ez a Dark Zone rész is fasza,
persze csak akkor, ha van egy 2-4 fős csapat. Ha nem NPC-vel futsz össze és magad vagy, nembiztos, hogy nem lőnenk sunyin tarkón :/
Ellenben, ha egy több fős bandával találja magát szemben, gyorsan elinal :D
Ha valaki komolyabban venné (remélem) lesz olyan, nyomhatnánk együtt.
Ha akadna még pár komolyabb játékos, beneveznék én is :)
31.
31.
delphijos
Én is nyomtam PS4-en. Grafika nekem megfelelt, bár szerintem is a színvilág miatt kevésbé érezni "valóságosnak". A küldetések jók voltak, bár engem kicsit zavart közben a "céltalan" járkálás", mintha direkt lettek volna egymástól jó messzire. Ami viszont valószínűleg csak az én problémám, hogy lehetne az inventory egy kicsit kényelmesebb. Értem ez alatt a fegyver tunningot, és a felszerelés cserélgetését is. Sok rpg-ben halál egyszerűen látod mi van rajtad, és ha rámész egy másik hasonló cuccra, rögtön látod mennyivel jobb/rosszabb. Szerintem itt ez egy kicsit körülményesebb. Az összbenyomásom azért pozitív volt, bár nekem biztos nem első napos vétel, majd meglátom ha megjelent.....
27.
27.
#24: Majd egy év múlva valami Complete Edition-ben valóban érdekelni fog engem is, ha majd végmehetek a story mission-ökön, mert sajna csak az érdekel ebben a típusú játékban. A normál után hardon is megcsináltam a két küldetést, de csak azért hogy majd mást fogok találni nincs sok kedvem megint megcsinálni őket, szóval nem vagyok ilyen típusú.
26.
26.
Caleon
#24: Sokaktól hallottam, hogy a nyílt béta mennyivel jobb volt... elgondolkoztam ezen, hogy mi változhatott. Arra jutottam, hogy a legszembeötlőbb változás az, hogy ebben most én is részt vettem. Bakker, nem hittem volna, hogy ennyit számít a részvételem egy multis játékban! :-)
24.
24.
xanatos0911
#22: +1!
#21: +1! :D

Annyi a negatív vélemény bakker... komolyan, ez nem egy sztori alapú "csőszingli" játék. 1-2 óra után azt sem tudtam mivan és még nekem sem tetszett. Sőt, a zárt béta nem is győzött meg pedig jó 4-5 órát toltam vele. A nyílt bétán viszont már végleg beszippantott, szerintem király lesz ha rendes tartalommal ellátják.
22.
22.
pszihoapu
#15: egyaltalan nem biztos hogy igazam van-de ha abbol indulsz ki, hogy ez egy mmo es ugyugy ertelmezed/teszteled a jatekmenetet, vajon milyen kovetkeztetest vonsz le ha pl 2 oranyi teszteles utan felallsz egy WoW tol?
"az orkommal csak malacokat utottem a sivatagban, tok uncsi, monoton, minden malac ugyanugy nezett ki, csak megalltam elottuk es nyomtam a klikket felkezzel kozben popkornt zabaltam"
21.
21.
godach
#15: Jó, de most egy rpg elemekkel megtűzdelt shootertől, ami multira és fejlődésrendszerre van kihegyezve, nem várhatod el 1-2 óra alatt, hogy akkora nagy kihívást hozzon.
19.
19.
Codehook1337
Nekem megvolt a velemenyem rola, de a beta bejott bar sokmindent nem lehetett leszurni belole... de megvenni nem fogom majd elkerem batyamtol ha kijatszotta vagy megveszem jo aron hasznaltan esetleg egy gold kiarusitas keretei kozott.
17.
17.
Rezsidémon
Ja még egy dolog: valamiért minden ellenség ugyanúgy nézett ki :D Talán ha 2 féle megjelenésük volt összesen, gondolom, ez változni fog.
16.
16.
Cipo3
Nekem a játék unalomba fulladt, kb 1,5 órát töltöttem vele és ha ennyi idő alatt nem fogott meg akkor nem kell erőltetni. Semmi katartikus alapsztori, hogy beleéljem magam a főhős szerepébe. Gyakorlatilag cél nélkül bolyongok a következő küldetés felé.

A grafika szép. Harcrendszerrel nincs baj.
Kicsit felbaszta az agyam, hogy sebesüléskor kiírja használd a jobbra nyilat medkit-et, amiből nincs és nem tudom, hogy mit csináljak.
15.
15.
Rezsidémon
PS4-en teszteltem a bétát, játszottam szerintem 2 órát vele (utána meguntam és töröltem).

A játék jól néz ki, ezzel nekem nem volt bajom, az irányítás teljesen jól működött, a fedezék rendszert jól lehet használni, a harcok látványosak. Viszont az ellenségek hülyék, mint a seggem. Beülsz egy fedezék mögé, aztán megvárod, amíg közel jönnek és mindenkit leszedsz, mintha vágóhídra jöttek volna. Sok kihívás nem volt benne.

A fegyverek és a karakter fejlesztgetése jópofának tűnt, bár ehhez valahogy nem volt hangulatom, hogy elmerüljek jobban a dologban. Valamiért nem keltette fel eléggé az érdeklődésemet.

A Dark Zoneba nem mentem be ezek után. Biztos lesz olyan, akit ez a játék elszórakoztat, én inkább ezt nem fogom megvenni, mert személy szerint nekem annyira nem jött be. Egyébként az is kiderült már a béta alapján, hogy a játék nem lesz egy hulladék, mint ahogy itt azt páran megelőlegezték neki. Barátokkal együtt egyébként biztos érdekesebb ezt játszani, én egyedül toltam.
14.
14.
FreeKatana
Megtettem én is a saját próbakörömet, afféle demoként kezelve az egészet. Jól is tettem, így megmarad egy csomó pénzem. Nekem is elég rosszul futott mellesleg. Gyakran 30 alá ment, még mediumon is, pedig nem "irodai gépen" toltam. Az ötletet magában szerettem, hogy NY a játszótér. A grafika egyáltalán nem vészes, ha nem lett volna a downgrade balhé szóba se kerülne, és egyébként részletes és rengeteg szir-sz*r van a pályákon. A bejárható lakások külön tetszettek. Azt hiszem ugyanaz a két fő küldetés volt, mint zárt bétában, de sok izgalom nem volt bennünk, ahogy hamar meguntam a kolbászolást is, így átmentem a DZ-ba. Két óra után az is unalomba fulladt. Először érdekes a valósabb veszély, meg a gyűjtögess, hívj helikopátert, védekezz, küldd el a cumódat, vadássz rúzsügynökre vagy legyél az te, de 2 óra után az is unalmassá vált. Nem sok értelme van a Dark Zone részeknek azon kívül, hogy szerezz néhány erősebb holmit (eladásra azt is, mert használatra gyenge volt a legtöbb), de valahogy bele kellett szuszakolni a pvp-t. Kár érte, mert nem sok játékról mondható el, hogy egész NY bejárható (lesz?) benne. De őszintén szólva nekem ez a játék eléggé semmitmondó. Nehéz lenne elképzelnem, hogy 50-80 órákat beleölök, ha már 10 órán belül is untam.
12.
12.
RMED
#11: Köszönöm a választ :)
11.
11.
Caleon
#10: UPLAY-en beregisztrálod a kulcsot, nem kell a lemez.
10.
10.
RMED
Elnézést a hülye kérdésért, dobozosan rendeltem elő, de most nincs semmilyen optikai meghajtó a gépemben. Elég a CD kulcs neki vagy mindenképp be kell tenni a lemezt / lemezeket?
9.
9.
Normen1976
#8: Elnézést az OFF-ért, a válaszom alső része HUNRova-nak címződött, rossz helyre indexeltem :).
8.
8.
Normen1976
#7: Kösz a jó tanácsot, én is tisztában vagyok a CPU-m korlátaival. Sajnos FM2-es lappal került hozzám a PC és akkor kb. ez volt a max CPU amit bele lehetett tenni. Most sincs sokkal erősebb ezekre a lapokra.. Az FM2-es lapok, CPU-k nem igazán játékra valók, ezzel én is tisztában vagyok, de az anyagi korlátok ugye.... (Igen a VGA-m viszonylag erős, bár én nem nevezném felső kategóriának, inkább erős közepesnek de ezt is használtan szereztem be nagyon jó áron, de ez nem ide tartozik).
de mint írtam nem is ezzel volt igazából gondom.. Valahogy nem láttam semmit a játékban ami odaszögezett volna. A grafika nekem speciel tetszett, elég szépnek találtam, bár túl erősek a színek, kissé mű világnak tűnt a látvány nem volt meg a maga természetessége... de a grafikával nem is volt gondom. Valahogy nem találtam meg azokat a tartalmi elemeket amikkel beszippantja az embert a játék. Persze tudom, ahhoz hogy egy játékot akár felületesen is megismerjünk, sok-sok óra játékidő kell és aztán tudjuk csak igazán élvezni. Azért sok olyan játékkal találkoztam mai az első percekben megfogott.. Kövezzetek meg ilyen a sokak álltál semmire tartott H1Z1-is. Ez a gama valahogy nem, de azért figyelemmel kísérem majd. Még látok benne fantáziát, ha majd a kiadás után jönnek a hangulatos és tartalmas gameplay videók, eldöntöm kell-e. Egyenlőre ennyiért tuti nem venném meg.
7.
7.
Raam989
#4: Latod, en ezert nem fogom megvenni a jatekot, mert a fejloves tobbet sebez. Ha en valakit arcon durrantok soretessel, akkor az dogoljon meg, ne pedig tobbet sebzodjon...
5.
5.
Buggy
PS4-en rendben volt, egyszer volt szerver karban tartás. Jó nagy hülye volt az UBI, hogy E3-on azt mutatta, amit mutatott, mert amúgy nagyon szép a játék és részletesen kidolgozták a várost, de azért nem az a nyálcsorgató grafika meg fizika, amit láttunk. Szóval a grafika gyönyörű, ha elfelejtjük az E3-at. Inkább amiatt aggódók, hogy hamar ki fognak ürülni a szerverek, ha nem lesz benne tartalom, de amúgy jó móka és egyelőre úgy tűnt, hogy lesz benne tenni és gyüjtőgetni való.
4.
4.
Caleon
Érdekes volt a teszt, szerintem nagyjából 3 órát szórakozhattam vele, a DZ-ban nem jártam.

Szerintem ebben a játékban hatalmas lehetőségek vannak, minden attól függ, mennyire fogják tartalommal megtölteni. A grafika pofás, a tűzharcok sokkal jobbak, mint amit a youtube alapján elképzeltem. A HUD sem olyan zavaró, mert a harcok kivételével mindig eltűnik.

Csalódást keltett bennem, hogy nem ismerhettem meg a részletes karaktergenerátort a játék elején, és a kényelmi funkciókon is van még mit javítani. A fejnek egyébként külön hitbox-a van, ha azt meglövöd, többet sebez. Teljes áron nem venném meg, de érdeklődve várom a hivatalos launch utáni véleményeket.
3.
3.
Normen1976
Hát nemtom.. nagyon vártam a nyílt bétát.. Leszedtem... próbálkoztam. Először úgy percenként lefagyott a játék, de ezt betudtam a hirtelen nagy rohamnak és a bétának. Aztán már futott, de nagyon alacsony FPS rátám volt (Radeon 290, mellé 8Gb 2400 Mhz DDR3, K10 6800 Cpu). Igazából ez sem zavart.. majd optimalizálják, vagy idővel erősebb vasam lessz úgyis.... szal elkezdtem játszani.. és annyira nem fogott meg, hogy 1 szúk órát sem kötött le. El sem indítottam többször, pedig pont szabin voltam a béta alatt. Ennyiért tuti nem veszem meg, de azért követem majd a hosszabb távú fejleményeket, véleményeket.
2.
2.
Kobe24
#1: Semmi extra nincs a játékban !!
1.
1.
planktone
Akkor csak nem lehet olyan borzasztó játék. A bétát nem próbáltam ki, de ha a végleges verzióról jókat hallok, biztos teszek majd vele egy próbát. Most felkeltette az érdeklődésem :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...