HWSW: VR-gazdag jövőre készül a Google

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 19.
  • Hardver
Link másolása
Bőven jutott bejelentésből az idei Google I/O-ra: okosotthon-központtal, virtuális asszisztenssel, VR-integrációval és új csevegőappokkal célozta meg a felhasználókat a vállalat.

A VR sem maradt le az I/O színpadáról: a még korai szakaszában járó területben a Google lát jövőt a Cardboard projekten túl is, így a VR támogatását immár rendszerszinten teszi elérhetővé az Android N-ben. A Daydream névre keresztelt szoftverplatformhoz a vállalat egy referencia-szemüveget, illetve kontrollert is kiad, amely alapján a gyártók elkészíthetik saját eszközeiket. Az elképzelés kvázi a Cardboard új szintre emelése, a vállalat a többek között a Samsungtól és Huaweitől látott, kijelzőként a telefont használó eszközöknek ad egységes irányvonalat.

A hardverek közül nem is a szemüveg, sokkal inkább a kontroller az érdekes: a konferencián bemutatott demó alapján az egyszerű, pár gombbal és egy touchpaddal szerelt egykezes vezérlő pontosan követi a felhasználó kezének pozícióját, ami hatalmasat lendíthet a vizuálisan a legtöbb készülékben még igen visszafogott VR-élményen. Noha első ránézésre nem olyan precíz megoldásról van szó, mint például HTC Vive esetében, a kis kontroller az olcsó, mobilos VR-hez kifejezetten jó kiegészítő lehet. A Daydream platform nem csak a kiegészítők terén, de a telefonoknál is számos hardveres követelményt támaszt, így csak a később érkező modellek támogatják majd.

Ha érdekelnek a Google I/O további bejelentései, szerintünk olvass HWSW-t!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...